Her Zamankinden Daha Popüler: Siyah Ev Dekorasyonu Örnekleri

Siyah Ev Dekoru Örnekleri

Bazı renklerin dönem dönem popüler oldukları doğru, fakat bazı renkler de her daim trend! İşte, onlardan biri olan ve evinizde sadelikten doğan havalı bir yansıma oluşturan siyah renk, bu yıl ev dekorasyonunda ön plana çıkan alternatiflerden biri. Peki, şimdi sıralayacağımız siyah dekorasyon fikirleri ile dikkat çekici bir dekorasyonun altına imza atmaya ne dersiniz? İşte, siyah oda tasarımları için ipuçları:

Siyah Ev Dizaynları

 

Siyah duvarlar, gri ya da siyah mobilyalar, siyah perdeler… Bunların hepsi bir araya geldiğinde alanda sıkıcı bir görüntü oluşabilir ve dahası odanız olduğundan daha küçük görünebilir. Bu nedenle duvarlarda siyah kullanmayı planlıyorsanız duvar çıtası uygulaması yaparak ve çıtaları beyaz gibi açık renklere boyayarak alanı daha ferah kılabilirsiniz. Ayrıca zeminlerde sezonun trendlerinden olan kürk görünümlü ve açık renkli bir halıya yer vererek de alanı ferah kılmanız mümkün.

Siyah Dekorasyon Fikirleri

 

Evlerde siyah kullanmak cesaret ister, ama siyah dekorasyon önerilerini biliyor ve hakkıyla uygulayabiliyorsanız ihtiyaç olan cesarete sahipsiniz demektir. Örneğin dekorasyonda siyah rengi tercih ediyorsanız metal ürünleri mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Metalin yansıması, alanı daha ferah kılabilir. Aydınlatma ürünleri, mobilyalar, dekoratif ürünler… Metal detayları dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Dilerseniz metal ürün kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Şık ve Dikkat Çekici Trend: Bakır ve Metal Ürünler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Pek çoğumuzun bir detay olarak gördüğü süpürgelikler, siyah ev dizaynında bir süper kahraman olabilir. Mesela yukarıdaki örnekte siyah duvarın beyaz süpürgelikle buluşması, alanın şıklığını muhteşem bir şekilde katlamış! Sizce de öyle değil mi?

Siyah Ev Dekorasyonu

Metal kullanımının ve duvarı hareketli kılacak çıta uygulamalarının siyah ev dekorunda önemli olduğundan bahsetmiştik. Peki, bu iki öneriyi buluşturmaya ne dersiniz? Aldığınız çıtaları metal hobi boyalarıyla boyayarak bu etkiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz! Çıta uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Daha Hareketli Duvarlar: Panelling, Lambri Örnekleri” yazımıza mutlaka göz atın.

Siyah Dekor

 

Elbette mobilyalar da siyah ev dekorasyonu konusunda size yardımcı. Fakat daha önce de bahsettiğimiz gibi hem mobilyalarda hem de duvarda siyah tercih etmek, alanda negatif bir etki yaratabilir. Bu nedenle eğer oturma odası ya da çalışma alanı gibi odalarda bulunan kitaplık, konsol gibi mobilyalarda siyah rengi tercih ettiyseniz koltuklarınızı turuncu ve sarı gibi enerji verici, alanı hareketlendirici renklerden seçebilirsiniz. Söz konusu yatak odasıysa renkli nevresim takımları en büyük yardımcılarınız!

Siyah Dekorasyon Önerileri

 

Ev dekorasyonunda siyahı tercih etmek istiyorsunuz, ama odanız oldukça küçük ve bu nedenle alanı dar göstereceğinizden çekiniyorsunuz. Bu durumda duvarların üst yarısını siyah, alt yarısını ise beyaz ya da açık gri gibi bir renge boyayabilirsiniz. Bu arada siyah duvarlarda beyaz yoğunluklu tablolarla büyük aynaların, alanı daha ferah kılma konusunda fazlasıyla başarılı olduklarını not düşmeden geçmeyelim.

Siyah Banyo Dekorasyonu

 

Siyah dekorasyonu uygulama alanınız sadece salonlar değil! Banyoda da siyah rengi kullanmak oldukça popüler. Metal çerçeveli dekoratif aynalar ve metal detaylı aplikler ise alanı daha canlı kılmak için tercih edebileceğiniz ürünlerden. Bu arada sadece banyoda değil, her alanda siyahla ahşabı buluşturarak daha samimi bir alan kurgulayabilirsiniz.

Her Zamankinden Daha Popüler: Siyah Ev Dekorasyonu Örnekleri

Banyonuzun her duvarını siyaha boyamak istemiyorsanız bu fotoğraftaki gibi sadece bir alanda boya uygulaması yapabilirsiniz! Üstelik su geçirmez boyalarla farklı renklerdeki seramiklerin buluşması, banyo dekorasyonunun popüler uygulamalarından.

Koçtaş Mutfak

Siyah renk, mutfağa da çok yakışıyor! Dilerseniz tamamen siyah bir mutfak dolabı seçebilir, dilerseniz de siyah ve beyazı buluşturan mutfak dolaplarını tercih edebilirsiniz. Alanın genişliği doğrultusunda siyah masaya bir şans tanıyabilir ya da ahşabın sıcaklığını mutfağınıza da taşıyabilirsiniz.

Siyah Çerçeve

 

Ev dekorasyonunda siyaha kesinlikle yer vermek istiyorsunuz, ama eviniz çok küçük. Hiç merak etmeyin; bunun da bir çaresi var! Duvarlarınızı beyaza boyayıp siyah renkteki küçük tabloları yan yana asarak dikkat çekici bir siyah duvar dekorasyonu yapabilirsiniz.

Son olarak eğer siyah size çok radikal geliyorsa tercihinizi griden yana da kullanabilirsiniz. 2021 Pantone rengi olan nihai gri ve aydınlık sarı ile şık bir dekorasyon kurgulayacağınıza emin olabilirsiniz.

Mobilyalardan dekoratif objelere, duvar boyasından perdeye kadar ihtiyacınıza cevap verecek binlerce ürün ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!