Daha Hareketli Duvarlar: Panelling, Lambri Örnekleri

Duvar Çitaları

Duvar dekorasyonu, artık birbirinden farklı alternatifler sunan şık duvar kâğıtlarından, seçtiğiniz renk paletine uygun tonlar sunan duvar boyalarından, ayna ya da tablo gibi dekoratif ürünlerden çok daha fazlası! Duvar dekorasyonunda son yıllarda oldukça popüler olan ve artık pratik bir şekilde uygulanabilen “lambri” ya da diğer adıyla “panelling” uygulamaları, evinizi farklı bir atmosfere bürümek için göreve hazır!

Panelling ya da lambri modelleri ahşap, plastik, metal gibi farklı materyallerle yapılıyor; ama çıta ile duvar dekorasyonu uygulamaları da lambri fikirleri arasında oldukça önemli. “Duvar çıtalama nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak ediyor ya da bu uygulama hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız videomuzu izlemenizi öneriyoruz.

O halde şimdi, duvar çıtası modelleri ağırlıklı olmak üzere panelling örneklerine göz atarak size ilham olmasını umduğumuz fikirleri paylaşmaya başlayalım.

Çıtayla Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Çıta uygulaması, tek renk duvarlardan vazgeçemeyenler için mükemmel bir seçenek! Çıtaların boyuna ve çıtalarla uygulayacağınız modele karar vermek için ise hem duvarınızın büyüklüğü hem de zevkiniz size yol gösterebilir. Üstelik yukarıdaki fotoğraftaki gibi duvarın üst bölümünde büyük, alt bölümünde küçük boylu çıta uygulamalarına yer verebilirsiniz. Oluşturduğunuz salon duvar çıtası modellerinin içerisini tablo, çerçeve ya da aydınlatma ürünleri ile doldurmak ise duvarlarınızı daha hareketli kılabilir.

Ahşap Panel

Görsel Kaynak

Daha Güzel Bir Uyku İçin 5 Yatak Odası Dekorasyon Önerisi” yazımızda da anlattığımız gibi kaliteli uykunun sırlarından biri sade bir yatak odası dizaynı. Fakat yine de duvar çıtaları ile alanı biraz hareketli kılmaktan zarar gelmez. Duvar renginde boyadığınız çıtaları geniş aralıklarla kare ya da dikdörtgen olacak şekilde konumlandırarak hoş ve alana uygun bir yatak odası duvar çıtası uygulaması yapabilirsiniz.

Duvar Çitaları

Çıtalarla ahşap lambri fikri hoşunuza gittiyse ve duvarlar dekorasyonunu biraz daha dikkat çekici kılmak istiyorsanız çıtaları duvar renginin birkaç ton koyusuna ya da açığına boyayabilirsiniz. Eğer amacınız gerçekten “Ben buradayım!” diyen duvarlar oluşturmaksa bu durumda çıtaları zemin rengiyle kontrast oluşturacak bir renge boyamayı düşünebilirsiniz.

Duvar Çita Modelleri

Görsel Kaynak

Elbette sadece salon ve yatak odası gibi alanların değil, koridorların ve antrelerin de şıklığı önemli. Çıtalarla duvar kaplama uygulamasının koridorlarda çok şık durduğu ise bir gerçek. Koridor çıta uygulaması yaparken duvarın üst kısmını farklı bir renge boyayabilir, altını ise bu renge yakın bir tona boyayarak çıta ile kaplayabilirsiniz. İki farklı rengin buluşma yerine de fotoğrafta olduğu gibi çıta ekleyerek de alanda kabartı efekti yaratıp daha farklı bir görsellik oluşturmak mümkün. 

Duvarda Çita

Görsel Kaynak

Sizin de dikkatinizi çekmiştir; dekoratif ahşap duvar çıtaları ile yapılan uygulamalarda genellikle dikdörtgen ya da kare oluşturuluyor. Fakat çıtaları dik bir şekilde belirli aralıklarla yan yana dizerek de çok hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Sizce de bu fikir sayesinde alan bambaşka bir enerjiye kavuşmamış mı?

Çıta Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Sıra dışı bir duvar dekorasyonuna mı imza atmak istiyorsunuz? O halde geometrik duvar çıta modelleri tam size göre! Duvarınızın ölçüsünü aldıktan sonra alanda uygulamak istediğiniz modele karar verin ve harekete geçin!

Panelling Nedir

Görsel Kaynak

Panel sistemlerini pratik bir şekilde uygulamak için masif paneller de size yardımcı olabilir. Panelleri alanın ölçüsüne uygun bir şekilde kestikten ve hobi boyaları ile boyadıktan sonra duvara monte edebilirsiniz. Bu arada Koçtaş mağazalarında panelleri dilediğiniz ölçülerde kestirebileceğinizi de not düşelim.

Dilerseniz televizyonun arkasındaki duvara, dilerseniz yatağınızın baş ucuna… Dilediğiniz alanda panellerin yanı sıra parkelerle de duvar kaplaması yapmak mümkün.

Panelling Örnekleri

Görsel Kaynak

Evinizde çok hoş tuval tablolar varsa ve bu tabloları onlara yakışır bir alana konumlandırmak istiyorsanız çıta uygulamasından yardım almanız mümkün. Fotoğraftaki gibi tuval boyutuna uygun çerçeveler oluşturup çok hoş bir görsellik yakalayabilirsiniz.

Lambri Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Çıtaları çerçeve olarak konumlandırmak kesinlikle özgün bir fikir! Duvara çıtalardan küçük çerçeveler yapıştırıp içine görsel bütünlüğü olan dallar, fotoğraflar ya da yazılar koyabilirsiniz.

Duvarlarınızı farklı bir kimliğe kavuşturacak ahşap ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor!