En Beğenilen Salon Aynası Modelleri ile Dekorasyon Fikirleri

Salon Aynası Modelleri

Aynalar, birbirinden farklı renge, şekle, çerçeveye ve boyuta sahip oldukları için tüm dekorasyon stilleri ile uyum içerisinde kullanılabiliyor. Her zevke hitap etmelerinin yanı sıra işlevsel dekoratif obje olarak her odada değerlendiriliyor. Aynanın dekoratifliği ve fonksiyonelliği bir arada sunduğu mekanların başında da salon geliyor.

Ayna fazla yer kaplamadığı için büyük küçük tüm salonlarda dekorasyon amacıyla kullanılabiliyor. Ayrıca ışığı yansıtarak odaya aydınlık verdiği için de yeterince güneş almayan salonlarda özellikle tercih ediliyor. Mekana derinlik katarak da küçük salonları daha büyük gösteriyor. Peki, tam da tarzınıza ve ihtiyacınıza uygun salon aynası modeli hangisi? Kullanışlı ve dekoratif ayna modelleri listemize ve tasarım önerilerimize göz atarak aradığınız türü bulabilirsiniz.

dekorasyon ürünleri

1. Eskitme Ayna

Eskitme Ayna

Eskitme aynalar, modellerine göre vintage stilden klasik dekorasyona ve modern stile kadar birçok tarza hitap ediyor. Eğer vintage dekorasyondan hoşlanıyorsanız ahşap çerçeveli, hem aynası hem çerçevesinde eskitme uygulanmış bir ayna kullanabilirsiniz. 

Salonunuzda klasik dekorasyon ögeleri hakimse gümüş ya da altın çerçeveli veya çiçekli bir eskitme ayna kullanabilirsiniz. Modern dekorasyonu bütünleyen bir salon aynası için de çerçevesiz, sadece aynasına eskitme uygulanmış bir tür seçebilirsiniz. 

2. Dekoratif Duvar Aynası

Dekoratif Duvar Aynası

Fotoğraf çerçevesi nasıl küçük bir yer kaplamasına rağmen etkili bir görünüm veriyorsa dekoratif duvar aynası da bu görevi görüyor. Boy aynası ya da panel duvar aynası gibi büyük olmayan bu modeller ilgi çekici çerçevelere sahip oluyor. Bazı modellerinde ise çerçeve çok ince oluyor ve ayna şekliyle ön plana çıkıyor. 

Renkli çerçeveli aynaları retro gibi enerjik renklerin kullanıldığı dekorasyon stilleriyle kombin edebilirsiniz. Yaprak figürlü ayna gibi sadece şekliyle kendini gösteren çerçevesiz modelleri de minimalist tarzda kullanabilirsiniz. Dekoratif aynaların kullanıldığı bu stillerle ilgili bilgi alarak salonunuza şekil vermek için Nostaljik Bir Atmosfer: Retro Dekorasyon Trendi ve Sadeliği Sevenlere: Minimalist Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır? yazılarımızı okuyabilirsiniz.

3. Pleksi Ayna

Pleksi Ayna

Kaynak

Pleksi, kendin yap (DIY) projelerinde sıkça kullanılan bir plastik türü. Aynalı pleksi olarak da bilinen pleksi ayna ise bu malzemenin ışığı yansıtan yani ayna formu. Özellikle çocuğunuz varsa hem salon hem de antre gibi ortak kullanılan odalarda pleksi ayna kullanabilirsiniz. Çünkü plastik yapısı nedeniyle pleksi ayna kolay kırılmaz, kırılsa da cam gibi dağılmaz.

Pleksi aynayı salonda dekoratif amaçla kullanabilirsiniz. Örneğin ince şerit pleksi aynaları aralıklarla boydan boya duvara uygulayabilirsiniz. Pleksi aynadan yapılmış bir saati salonunuzun en büyük duvarına yapıştırabilirsiniz. Kelebek, küp, köprü gibi hemen her şekle sahip pleksi ayna bulabilir ve modern salon dekorasyonunun bir parçası olarak bu modelden faydalanabilirsiniz. 

4. Baklava Ayna

Baklava Ayna

Kaynak

Baklava dilimlerinden oluşan bu salon aynası modeli genellikle boydan boya ya da enine geniş bir duvara uygulanıyor. Büyük formu sayesinde odaya hem derinlik hem de şık bir hava katıyor. Baklava aynayı özellikle büfe ya da dresuar gibi kısa boylu mobilyaların üstünde ya da koltuk arkasında kullanabilirsiniz. Camın karşısında yani güneş alan duvara baklava ayna monte ederek de güneş ışığını tüm odaya yayabilirsiniz.

Baklava deseni özellikle klasik dekorasyonu bütünlüyor. Ancak baklava dilimlerini bitişik yapıştırmak yerine geometrik bir desen haline gelecek şekilde monte ettiğinizde modern stile sahip bir salonda da kullanabilirsiniz. 

5. Ahşap Ayna

Ahşap Ayna

Ahşap çerçeveli ayna, en şık ayna modelleri arasında yer alıyor. Ham ahşaptan ya da küçük kütüklerden yapıldığı zaman rustik dekorasyonla kusursuz şekilde uyum sağlıyor. Çiçek motifi gibi işlemelerle tablo görünümü verildiği zaman da klasik ve retro dekorasyonun bir parçası olarak kullanılabiliyor.

Öte yandan aynanın dört bir yanını değil, sadece alt üst ya da iki yanını sardığı zaman da sıra dışı bir görünüm veriyor. Bu ayna modeli de endüstriyel dekorasyonun ahşabı metalle birleştiren dokusuna uygun bir görünüm katıyor. Aynanın yanı sıra salonunuzda ahşabın kullanım alanlarıyla ilgili fikir edinmek için Doğayı Evinize Çağırın: Dekorasyonda Ahşap Kullanımı Önerileri yazımızı okuyabilirsiniz. 

6. Hasır Ayna

Hasır Ayna

Hasır son zamanların en beğenilen malzemelerden biri. Eve bir yazlığın rahatlatıcı görüntüsünü verirken nötr rengi sayesinde de hemen her eşyayla bir arada kullanılabiliyor. Klasik stilden yanaysanız yuvarlak formlu bir hasır ayna kullanabilir, bohem stili seviyorsanız göz ya da düş kapanı şeklinde bir aynayı tercih edebilirsiniz. Minimal hasır aynayı da İskandinav tarzı dekorasyonun tamamlayıcısı yapabilirsiniz.

7. Raflı Ayna

Raflı Ayna

Raflı aynaların önündeki küçük rafa çiçek gibi dekoratif bir eşya koyarak güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Dresuarın arkasına da raflı ayna monte ederek burayı odanın odak noktası haline getirebilirsiniz. Raflı aynadan salonun yanı sıra antrede de faydalanabilirsiniz.

8. Yuvarlak Ayna

Yuvarlak Ayna

Yuvarlak ayna, dikdörtgen modellere göre daha sıcak ve davetkar bir stile sahip. Birden fazla yuvarlak ayna birlikte asıldığı zaman oldukça şık bir duvar dekorasyonu oluşturuyor. Ayrıca güneş gibi şekillere sahip yuvarlak aynalar da modern dekorasyonun vazgeçilmez ögesi olarak evlerde kendine yer buluyor.

9. Dikdörtgen Ayna

Dikdörtgen Ayna

Aynaların şekli de dekorasyon stilini önemli ölçüde etkiliyor. Köşeli hatları, dikdörtgen aynaya iddialı bir görünüm veriyor. Ayrıca büfe üstü, koltuk arkası gibi yerlere asıldığı zaman mobilyaların şekliyle uyum sağlıyor. Dikdörtgen ayna hem enine hem de tavandan aşağıya olacak şekilde kullanılabiliyor. 

10. Boy Aynası

Boy Aynası

Klasik dekorasyonda büfenin üzerinde genellikle yatay uzun bir ayna bulunuyor. Modern dekorasyon tarzlarında bu büyük ayna kendisini boy aynası olarak gösteriyor. Boy aynası daha dinamik bir görünüme sahip. Yeri kolaylıkla değiştirilebildiği için de oda dekorasyonunu değiştirirken sorun yaşanmıyor. Ayrıca boydan cam bulunan salonlarda hemen camın yanına yerleştirildiğinde güneş ışığını en yoğun haliyle odaya yansıtıyor. 

11. Sticker Ayna

Sticker Ayna

Kaynak

Bu salon aynası çeşidi, fonksiyonellikten ziyade görsel amaçla kullanılıyor. Her şekle sahip bir sticker ayna bulunabildiği için çoğu dekorasyon stiliyle de uyum sağlıyor. Adından da anlaşıldığı gibi yapışkanlı olan bu ayna modeli, montaj gerekmediği ve ince yapısı sayesinde daha az yer kapladığı için sıkça tercih ediliyor.

Salon duvar aynası modelleri hakkında tüm bilgileri paylaştık. Şimdi, aynayla salonunuza güzellik katma zamanı! Salon duvar ayna modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. Aynanın yanı sıra salonunuzun duvarına yenilik getirmenin diğer yollarını öğrenmek için ise Salon Duvar Dekorasyonu ile Dikkatleri Çekin yazımızı okumayı unutmayın.