Cesur Seçimleri Sevenlere: Dekorasyonda Siyah ile Uyumlu Renkler

Cesur Seçimleri Sevenlere: Dekorasyonda Siyah ile Uyumlu Renkler

Beyaz, kahve gibi açık renkler birlikte kullanıldığı tonları yumuşatırken siyah tam aksine güçlü bir vurgu yapıyor. Yan yana geldiği rengi çarpıcı bir şekilde öne çıkarıyor ve mekana derinlik katıyor. Bu özellikleri siyahı iddialı ve cesur bir renk haline getiriyor.

Siz de dikkat çeken bir ev dekorasyonu yaratmak istiyorsanız siyahı mutlaka ana renginiz olarak değerlendirin. Ancak elbette boğuk bir hava oluşturmaması için de siyahın doğru renklerle eşleşmesi gerek. Peki, dekorasyonda siyah ile uyumlu renkler hangileri? 

Birlikte kullanacağınız tona göre evinize rafine, çarpıcı, dingin ya da lüks bir görünüm verecek siyah kombinasyonlarını keşfetmeye hazır mısınız? Mükemmel uyum için de ev dekorasyonuna özel siyah renk paleti önerilerimiz sizi bekliyor. Hazırsanız hemen keşfedelim. 

Bakır Siyah Ev Dekorasyonu

Bakır Siyah Ev Dekorasyonu

Bakır rengi, mekana sıcak ve parlak bir hava katıyor. Siyah da bakırı ön plana çıkararak lüks bir görünüm yaratıyor. Ancak bu, klasik dekorasyondanki lüks görünümünden oldukça uzak. Daha çok modern dekorasyondaki sadelik ve çarpıcılığı yansıtıyor. 

Mekana göre bakıra farklı alanlarda yer verebilirsiniz. Örneğin salonda bakır rengi deri koltuklar ve siyah duvar boyasıyla mükemmel uyumu yakalayın. Banyoda ise bakır armatür, küvet veya lavabo, siyah beyaz duvar karolarıyla birbirini bütünlesin. Daha aydınlık bir atmosfer oluşturmak için de mutfak duvarında bakır tava – cezve, bakır avize ya da bakır sandalye gibi eşyalara yer verin. Ev dekorasyonunda bakırın kullanım alanları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için de ¨Şık ve Dikkat Çekici Trend: Bakır ve Metal Ürünler¨ yazımızı okuyabilirsiniz. Evinize şıklık katacak bakır renkli ev dekorasyon ürünleri ise Koçtaş’ta!

Kırmızı Siyah Ev Dekorasyonu

Kırmızı Siyah Ev Dekorasyonu

Kırmızı da siyah gibi kendisini gösteren renklerden. Bu iki rengin bir arada kullanımının vereceği etkiyi ise kırmızının tonu ve geçiş rengi belirliyor. Örneğin zümrüt kırmızısı ve siyah klasik dekorasyonu çağrıştırıyor. Bu görünüm lacivert rengin detaylarda kullanılmasıyla güçleniyor.

Öte yandan turuncu, sarı gibi renkleri açık kırmızı ve siyahla birlikte değerlendirince enerjik, çağdaş bir atmosfer ortaya çıkıyor. Yani dekorasyonda vermek istediğiniz etkiye göre kırmızı ve siyahla özgürce oynayabilirsiniz. Kırmızı siyah ev dekorasyon örnekleri de ¨Canlı Renk Paleti Sevenlere: Dekorasyonda Kırmızı ile Uyumlu Renkler¨ yazımızda sizi bekliyor.

Fuşya Siyah Oda Dekorasyonu

Siyah Fuşya Ev Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Fuşya, yaşam dolu bir ton. Fuşyanın dinamizmiyle siyah etkisi birleşince dengeli bir tasarım ortaya çıkıyor. Fuşyaya mor ve sarının eşlik etmesi bu iki kombinasyonu çağdaş, beyazın eklenmesiyse daha eklektik bir görünüme davet ediyor. 

Karanlık odalarda fuşyayı geçiş rengi; krem, vizon ve beyaz gibi açık tonları ise ara renk olarak kullanın. Yani siyah hakim renginiz, açık renkler yardımcı tonunuz, fuşya ise tüm bu görünümü dengeleyen ve en az kullanılan renk olsun. Aydınlık alanlarda ise fuşyadan dilediğinizce faydalanın. Örneğin fuşyayı bol güneş alan bir salonda güneşliklerde ya da mobilyada, loş salonlarda ise kırlent, dekoratif obje gibi detaylarda kullanın.

Sarı Siyah Ev Dekorasyonu

Sarı Siyah Ev Dekorasyonu

Sarı enerjik bir renk olsa da yoğun bir şekilde kullanıldığı zaman göz yorucu bir hale gelebiliyor. Siyah, sarı rengin bu etkisini kırıyor ve daha yumuşak bir birleşim yaratıyor. Siz de sarı ve siyahı kullanacağınız mekana göre hakim tonu ve geçiş renklerini belirleyin.

Yatak odasının dinlendirici özelliğini korumak için sarıya halı, aksesuar gibi ikinci plandaki objelerde yer verin. Pop-art görünümlü canlı bir yaşam alanı için salonda sarı, turuncu, kırmızı ve siyah birleşiminden cesurca faydalanın. Yeşil sarı siyah beyaz dekorasyon ile de mutfakta keyifli bir ortam oluşturun. Sarı siyah beyaz ev dekorasyonu ise en tatlı haliyle çocuk odalarında kendisini gösteriyor. Dekorasyonda sarı kullanımı ile merak ettiğiniz her şey ¨Enerjik Renk Kombinasyonları: Dekorasyonda Sarı ile Uyumlu Tonlar¨ yazımızda.

Turkuaz Siyah Ev Dekorasyonu

Turkuaz Siyah Dekorasyon Örneği

Çok yönlü renk kombinasyonlarından birisi de turkuaz siyah. Bu iki renkle vintage dekorasyon estetiğini de klasik dekorasyon şıklığını da yakalayabilirsiniz. Turkuaz siyah rengin derinliğini yumuşatıyor ve sofistike bir hava katıyor. Yani siyahı hakim renk olarak kullansanız bile mavi ve siyah alt zeminiyle turkuaz kendisini yine ön plana çıkacaktır. 

İki iddialı rengin birbirini kapatmaması için birden çok geçiş rengine yer verin. Örneğin vintage dekorasyonda yine kırmızı alt tonu barındıran renklerden olan moru, krem rengini ve hatta hardal rengini kullanın.

Klasik dekorasyonda ise turkuaz ve siyahı altın, bakır gibi metalik renklerle dengeleyin. Bunu siyah mermer dresuar üzerine bakır mumluk gibi dekoratif eşyalar aracılığı veya altın kontörlü siyah kırlent gibi desenli tekstil eşyalarıyla da yapabilirsiniz. 

Klasik dekorasyon ipuçlarını da ¨Klasik Dekorasyonda Zarif Dokunuş¨ yazımızda paylaştığımızı hatırlatmadan geçmeyelim. Görkemli bir dekorasyon için ihtiyaç duyduğunuz tüm dekoratif eşyalar Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Gri Siyah Ev Dekorasyonu

Gri Siyah Ev Dekorasyonu

Gri, ilhamını doğadan alan bir renk. Sakinleştirici ve sofistike bu renk tonu, minimalist dekorasyonla mükemmel uyum sağlıyor. Gri, siyahın etkisini yumuşatırken ortama zarif bir hava veriyor. Siyah gri ev dekorasyonu için grinin tüm tonlarını ve özellikle siyahın mat halini kullanabilirsiniz.

Sarı ve fuşya gibi canlı renklerin aksine griyi özgürce duvar, koltuk, yatak örtüsü gibi büyük alanlarda kullanmaktan çekinmeyin. Siyah ve gri renk paletinde de birbirlerine yakın oldukları için iki renk birbirini sorunsuz şekilde tamamlayacak. Örneğin siyah banyo dekorasyonu için gri küvet ve gri banyo havlularını tercih edin. Böylece banyonuzda bir SPA atmosferi yaratabilirsiniz.

Sadelikten yana olanlar için hazırladığımız gri dekorasyon önerileri ¨Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler¨ yazımızda sizi bekliyor.

Beyaz Siyah Ev Dekorasyonu

Siyah Beyaz Dekorasyon

İkonik bir renk kombinasyonunu elbette siyah beyaz birlikteliği veriyor. Yüksek kontrast oluşturan bu renkler, geçiş renklerinin ne olduğuna bakılmaksızın kusursuz bir görünüm veriyor. Yani renk paletini çok da geniş tutmak istemiyor ve uyum konusunda kararsız kalıyorsanız siyah beyaz, hata yapmayacağınız iki renk.

Yalnızca iki rengi kullanacağınız mekanda yaratmak istediğiniz özel bir etki varsa bazı geçiş tonlarına özellikle yer verebilirsiniz. Mesela siyah beyaz genç odası dekorasyonu, sarı renk ile dinamik ve dikkat çekici bir görünüm kazanıyor. Siyah beyaz salon dekorasyonu ise adaçayı yeşiliyle dinlendirici ve minimalist bir tasarıma kavuşuyor. Mutfak ve banyoda ise siyah beyaz dekorasyon ürünleri kendisini gösteriyor. 

Hatta siyah beyaz sadece ev için değil, iş yeri için de ideal bir seçim. Siyah beyaz ofis dekorasyonu, modern ve stil sahibi bir ortam yaratıyor. Bu zamansız renk uyumunun detaylarına ¨Hep Gözde: Siyah-Beyaz Ev Dekorasyonu İçin İpuçları¨ yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Renk Paletiyle Birlikte Siyah Ev Dekorasyon Örnekleri

Siyah ev dekorasyonuna özel renk kodları ve paleti sayesinde eşsiz uyumu yakalayabilirsiniz: 

Siyah Pembe Renk Paleti

Siyahın metalik renklerle uyumunu pudra gibi şık bir renkle tamamlamak güzel fikir!

Sarı Siyah Renk Paleti

Modern bir mutfak için sarı siyah ağırlıklı bu renk kodlarını mutlaka not edin!

Mavi Siyah Renk Paleti

Siyah ve beyaz kombinasyonunun kusursuzluğunu mavi enginliği bütünlüyor. Neden siz de yatak odanıza şık bir okyanus ferahlığı getirmeyesiniz!

Yeşil Siyah Renk Paleti

Modern ev dekorasyonu için bu üç ana rengi not edin: Siyah – krem – yeşil. 

Kahverengi Siyah Renk Paleti

Siyah ve ahşap dekorasyon uyumu kendisini gri, bakır gibi geçiş renkleriyle tamamlıyor.

Siyah Renk Paleti Kodları

Modern dekorasyon için kömür siyahı hakim bu renk paletini değerlendirmeye ne dersiniz?

Siyah Kahve Renk Paleti

Siyahı geçiş rengi olarak değerlendirip kahverengi ile bohem stil yaratmak da mümkün.

Siyah renk ile uyumlu renk paleti önerilerini ve renk kodları ile tasarım örneklerini paylaştık. Cesur seçimlerden yanaysanız ihtiyaç duyacağınız siyah iç cephe boyaları, mobilyalar ve dekoratif objeler için Koçtaş’ı hemen ziyaret edin!