Göz Alıcı Renk Kombinasyonları İçin: Ev Dekorasyonunda Yeşil ile Uyumlu Renkler

Dekorasyonda Yeşil ile Uyumlu Renkler

Ev dekorasyonunda hakim rengin yeşil olmasına karar verdiniz. Ana renk seçimi elbette önemliydi, ama aynı zamanda en kolay aşamaydı. Asıl zaman alan ise yeşil ile uyumlu bir renk paleti oluşturup evinizi bir fotoğraf karesini andıran şekilde dekore etmek. 

Ancak merak etmeyin, yeşil ile bütünlük oluşturacak renkleri seçebilmeniz için bir rehber hazırladık. Önce birlikte ¨Açık ve koyu yeşil ile uyumlu renkler hangileri?¨ sorusunun cevabını arayalım. Ardından yeşil ile uyumlu renk paleti önerilerinden birini seçin ve kendi stilinizi yaratın. İşte, kombinasyonları ile yeşil renk ev dekorasyonu önerileri:

Koyu Yeşil ile Uyumlu Renkler

Koyu yeşil; bir yandan klasik  görünüme sahip, öte yandan doğanın en güçlü ve canlı  tonlarından birisi. Bu özellikleri sayesinde de birçok ev dekorasyon stiline uyum sağlıyor. Koyu yeşil ev dekorasyon tarzları arasından seçim yapabilmeniz için biraz fikir verelim. 

Klasik dekorasyondan yanaysanız koyu yeşili, tarzınızı yansıtacak bir ton olarak kolaylıkla kullanabilirsiniz. Örneğin antrasit kadife koltuklara fon olarak koyu yeşil duvar boyası yapabilir ya da koyu yeşil cam avize ile şıklığı tamamlayabilirsiniz. 

Evinizi doğanın renklerine bürümek için de koyu yeşil ile ahşabın uyumunu tercih edebilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı büyük salon bitkilerinin eve kattığı orman havasına değinmeden de geçmeyelim. Nötr renklerde bir saksı, ahşap koltuk takımı ve koyu yeşil sehpa sayesinde odanıza doğayı davet edebilirsiniz. Bu dekorasyon stilini yaratırken ihityacınız olan bitki önerilerine ise “Evinizde Tropikal Bir Hava Essin: Bakımı Kolay Büyük Yapraklı Çiçek Önerileri” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. Şimdi, gelelim koyu yeşil ile uyumlu renklere:

  • Pembe

Yeşil Pembe Ev Dekorasyonu

yatağın arkasını yeşil duvar boyası ile boyayabilirsiniz. Pembe ve yeşil uyumunu derinleştirmek için de krem ve kahve tonlarında objeleri kullanabilirsiniz. 

Pembe yeşil ev dekorasyonu, uyumun yanı sıra doğallık da taşıyor. Çünkü bu renkler tabiatta da bir arada bulunuyor. Bu hissi vermek için evinizde bitki formunda eşyalara yer verebilirsiniz. Örneğin bitki desenli pembe perdenin yanına yeşil lambader ya da yeşil koltuğun arkasına pembe tonlarda bir natürmort tablo asabilirsiniz. 

  • Saks Mavisi

Koyu Yeşil İle Uyumlu Ev Dekorasyonu

Gerçek değişim için cesur bir tercih yaparak saks mavisi ile koyu yeşili yani iki çarpıcı tonu bir araya getirebilirsiniz. Dengeli renk dağılımı sayesinde odanız bir tablo görünümüne kavuşabilir. Sadece dikkat etmeniz gereken şey, ana renk yani koyu yeşili ya da saks mavisini %60, ikincil rengi %30, vurgu rengini ise %10 oranında kullanmak. Böylece krem, buz mavisi gibi bir vurgu rengini de kullanarak iki güçlü renk arasında bir geçiş sağlayabilirsiniz. 

Koyu yeşil ve saks mavisi uyumu, ev dekorasyon stilinizi tanımlıyorsa doğru kullanım için 60-30-10 kuralını detayları ile anlattığımız ¨Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?¨ yazımızı okuyabilirsiniz. 

  • Beyaz

Koyu Yeşil Beyaz Uyumlu Ev Dekorasyonu

Genellikle küçük ya da karanlık odaları aydınlık göstermek için beyaz, vizon gibi açık tonlar tercih ederiz. Ancak tek renk kullanımı kimi zaman odaya monoton bir hava katıyor. Canlı bir görünüm elde etmek için yeşil beyaz ev dekorasyonu seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Örneğin beyaz duvar boyasına yeşil dekoratif çıtalar ekleyebilir ve çıtaların üzerine spot ışıklar yerleştirebilirsiniz. Böylece odanız bir sanat galerisi havasına bürünebilir. Bunu mutfak ve banyoda da uygulayabilirsiniz. Mutfak ve banyo dolaplarınızı yeşile boyayarak beyaz duvar boyası ya da halı ile estetik bir birleşim yakalayabilirsiniz. Güneş almayan odaları aydınlatmak için uygulayabileceğiniz diğer ipuçları ise ¨Karanlık Oda Nasıl Aydınlatılır?¨ yazımızda sizi bekliyor. 

  • Bronz

Bronz ve Yeşil İle Uyumlu Ev Dekorasyonu

Bronz renk; klasik dekorasyona zarafet katıyor, endüstriyel dekorasyonda kullanıldığında ise stili vurguluyor. Şık ve etkileyici bir dekorasyon için yeşili ana renk olarak kullanıp bronz detaylar ile tasarımı zenginleştirebilirsiniz. 

Bronz yeşil ev dekorasyon öğelerinden bazıları ise avize, dekoratif objeler, sehpa ve ayna. Banyo ve mutfakta da tezgah ile lavaboyu bronz renklerde tercih edebilir, duvar kaplamalarında tercihinizi yeşil tondan yana kullanabilirsiniz. 

  • Siyah

Yeşil İle Uyumlu Renkler

Siyah ve koyu yeşilin birlikteliğini şömine veya kütüphane arkası gibi dekorasyonda vurgulamak istediğiniz bir alanda kullanabilirsiniz. Ancak istediğiniz etkiyi yaratabilmesi için bu iki rengi, bol güneş alan ve akşam aplik gibi yardımcı aydınlatmaların kullanıldığı bir odada kullanabilirsiniz. 

Odanıza modern bir hava katmak için de yeşil siyah beyaz ev dekorasyonu ögelerini bir arada değerlendirebilirsiniz. Örneğin siyah beyaz bir halı ile koyu yeşil koltuklar eşsiz bir görünüm verir. 

Koyu yeşil ile uyum sağlayan renkleri sizinle paylaştık. Şimdi, sıra evinizde benzersiz bir değişim yaratmanın yollarından olan koyu renk kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi almakta. Dekorasyonda koyu renk kullanımı ile ilgili tüm detayları ¨Ev Dekorasyonunda Koyu Rengin Cazibesi¨ yazımızda bulabilirsiniz. 

Açık Yeşil ile Uyumlu Renkler

Açık yeşil, yaşamın coşkunluğunu çağrıştırıyor. Siz de evinize dinamik bir hava katmak için açık yeşil dekor ile uyumlu mor, sarı, turuncu gibi canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Gelin, bu renk paletine göz atalım, evinizi gerçek bir yaşam alanına döndürecek kombinasyona karar verin. 

  • Limon sarısı

Açık Yeşil İle Uyumlu Ev Dekorasyonu

Açık yeşil hem sıcak hem soğuk renklerle harika şekilde uyum sağlıyor. Yeşilin sıcak renkler ile bütünleşmesinin en tatlı örneklerinden birisi ise sarı. Özellikle limon sarısı tonu, yeşil ile kullanıldığında eve ferah bir atmosfer veriyor.

Eviniz bol ışık alıyorsa ana renk olarak yeşili rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha loş odalarda ise ağırlıklı olarak sarı rengin ışıltısından faydalanabilirsiniz. Yeşil sarı ev dekorasyonu, aradığınız değişimi yeterince sağlamıyorsa bir de mor renge bakalım.

  • Mor

Açık Yeşil Ve Mor Oda Dekorasyonu

Masalsı bir görünüm için yeşil ve moru neredeyse eşit oranda kullanabilirsiniz. Örneğin berjerlerinizi yeşil, koltuklarınızı mor seçebilir, duvarlarınızı mor ve yeşile boyayabilirsiniz. Morun tonları da dekorasyonda yaratmak istediğiniz etki ile yakından ilgili. Huzurlu bir atmosfer için lilaya yakın açık bir mor tonu ile açık yeşilin kombinasyonunu, hareketli bir görünüm için koyu moru kullanabilirsiniz. 

  • Gri

Gri Yeşil Ev Dekorasyonu

Gri yeşil ev dekorasyonu, minimalizmden hoşlanan ve nötr renkleri tercih edenlerin favori seçimlerinden. Özellikle adaçayı yeşili gibi uçuk bir yeşil tonu ile grinin kullanımı dingin bir görünüm verir. Bu ikilinin banyo dekorasyonunda kullanımının da harika sonuçlar verdiğini hatırlatalım. Yeşil ve gri ile uyum sağlayacak diğer renkleri keşfetmek için ¨Gri Tonu ile Uyumlu Renkler¨ yazımızı okuyabilirsiniz. 

  • Kırmızı

Kırmızı Yeşil Ev Dekorasyonu

¨Su yeşili koltuk hangi renkle kombinlenir?¨ ya da ¨Mint yeşili ve haki yeşil ev dekorasyonu için en uyumlu renk nedir?¨ gibi soruların cevabı genelde yumuşak tonları işaret ediyor. Aslında su yeşili ve mint yeşilinin durağanlığını kırmak için kırmızı ideal bir seçenek. Ancak baskın renk haline gelmemesi için kırmızıyı duvar boyası yerine sehpa ayağı, dolap kulpu gibi aksesuarlarda kullanmanızı öneririz. 

  • Kahverengi

Yeşil Kahverengi Ev Dekorasyonu

Kahverenginin tonuna bağlı olarak açık yeşil, bambaşka bir dekorasyon stili oluşturuyor. Örneğin country dekorasyonda acı kahve rengi ile zümrüt yeşil ev dekorasyonu bir arada kullanıldığında monotonluğu kırıyor. Bohem dekorasyonda açık yeşil ile krem rengi huzurlu bir atmosfer yaratıyor. 

Açık yeşil ile uyumlu renkler ev dekorasyonu için oldukça geniş seçenek sunuyor. Zevkinize göre turuncu, bordo gibi sıcak renkleri ya da lacivert, koyu pembe gibi soğuk renkleri de renk paletine ekleyebilirsiniz. Şimdi, tüm bunları gözünüzde daha rahat canlandırmanızı sağlayacak dekorasyon örneklerine ve bu tasarımlardaki uyumu sunan renk kodlarına geçelim.

Yeşil Renk Ev Dekorasyonu ve Renk Kombinasyonları 

İşte, yeşil ile uyumlu dekorasyon fikirleri ve renk kodları:

Yeşil Ve Beyaz İle Uyumlu Dekorasyon

Açık yeşil tonları ile beyazın sakinleştirici atmosferi sizi bu renk paletinde bekliyor.

Kahverengi Ve Yeşil İle Uyumlu Dekorasyon

Kahverengi ve doğallığın rengi yeşil, ev dekorasyonunda birleşince tek eksiğiniz biraz kuş sesi olacak.

Dekorasyonda Pembe Ve Yeşil Uyumu

Şıklıktan ödün vermeden sıcacık bir ortam yaratmak için pembe ve yeşilin ağırlıkta olduğu bu renk paletini kullanabilirsiniz.

Kırmızı İle Yeşil Ev Dekorasyon Uyumu

Klasik dekorasyonu bir üst noktaya taşıyan koyu yeşil ile kırmızının göz alıcı birleşimi ise bu renk kodlarında gizli.

Turuncu Ve Yeşil Dekorasyon Uyumu

Enerjinin rengi turuncuyu bu sefer yeşil ile birlikte kullanarak dengeli bir tonlama oluşturmaya ne dersiniz?

Yeşil İle Uyumlu Dekorasyon Tonları

Yeşil ve turuncunun sıcaklığını gri ile dengeleyen bu renk paleti, salon gibi oturma alanları için ideal.

Sarı İle Yeşil Dekorasyon Uyumu

Sarı ile yeşilin evinize dinamizm katmasını istiyorsanız bu renk kodlarını not edebilirsiniz.

Evinizi yeşil ile uyumlu renklerde dekore ederken ihtiyacınız olabilecek iç cephe boyaları, mobilyalar ve dekoratif objeler Koçtaş’ta sizi bekliyor.