Tabuları Yıkın! Ev Dekorasyonunda Koyu Rengin Cazibesi

Evde koyu renk kullanmanın avantajları.

Trendleri takip ediyorsanız ama asla yok olmayan trendin içinizden geldiğini yansıtmak olduğunu biliyorsanız tabuları yıkmak için daha fazla beklemenize gerek yok! Evinizde vakit geçirmeyi sevmeniz, evdeyken huzur bulabilmeniz için yaşam alanınızın sizi yansıtması, yani ev dekorasyonu konusunda trendlerin yanı sıra kendinizi de dinlemeniz gerekiyor. Bu noktada çoğu kişinin cazibesine kapıldığı ama ev dekorasyonu tabularından dolayı hep ertelenen bir fikri uygulamanın zamanının geldiğini söyleyebiliriz: Koyu renklerden yararlanarak yaptığınız dekorasyon evinize çok yakışacak!

Koyu Rengin Cazibesi Evinizi Sarsın

Genellikle salon, oturma odası gibi alanlarda yoğun bir şekilde kullanılan koyu renk, banyo ve mutfak gibi alanlarda oldukça az tercih ediliyor. Oysa evinizdeki her alan; siyah, kahverengi gibi koyu renklerin hakim olduğu bir dekorasyona sahip olabilir. Asilliğin rengi olan siyah, odaklanmayı kolaylaştıran kahverengi ya da gücün rengi mor… Seçmek istediğiniz renk hangisi olursa olsun evinize farklı bir hava katacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz. Üstelik dekorasyonda sadece bir rengi kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin mutfakta alt dolaplarınızı siyah, üst dolaplarınızı beyaz seçmek ya da banyoda duvarlarda koyu, zeminde açık renk seramik kullanmak güzel fikir! Ev dekorasyonu fikirlerini araştırmanın yanı sıra kendiniz de yeni fikirler üretmekten çekinmeyin. Eviniz size özel ve onu istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz!

Koyu renk banyo dekorasyonu.

Mutfakta Koyu Renk Kullanımı

Eğer geniş bir mutfağa sahipseniz mutfak dekorasyonunda koyu rengi kesinlikle kullanmalısınız. Koyu renk dekorasyon alanın daha küçük ve toplu görünmesine yardımcı olacaktır. Fakat mutfakta koyu renk kullanmak için mutfağınız kesinlikle geniş olmalı diye bir kural yok! Alt mutfak dolaplarında koyu, üst mutfak dolaplarında açık renkleri tercih ederek alana aydınlık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Üstelik özel ölçü mutfak dolapları sayesinde pek çok renk ve doku alternatifi arasından seçim yapabileceğinizi de hatırlatalım. Tercih ettiğiniz mutfak dolaplarının yanı sıra koyu renk ankastre set, seramikler ve koyu renkli eviyeler de mutfak dekorasyonunuzun şıklığına şıklık katabilecek, bütünlüğü sağlayabilecek detaylar. Bu arada eğer mutfağınızda koyu rengi yoğun bir şekilde kullandıysanız zeminlerde açık renk tercih edebilirsiniz. Bırakın, mutfağınız siyahın ve diğer koyu renklerin cazibesine sahip olsun!

Mutfak için koyu renk seramikler.

Banyoda Koyu Renk Kullanımı

Koyu renk banyo dolaplarının yanı sıra siyah renkteki seramikler de banyonuzu siyahın zarafetiyle buluşturmanız için yardımcı oluyor! Alışılmışın dışında ve şık bir banyo dekorasyonu yapmanıza imkân tanıyacak koyu renkleri dilerseniz klozet kapağı, banyo aksesuarları, lavabo bataryası hatta havlu gibi detaylarda bile kullanabilirsiniz. Paspas, klozet gibi ürünleri açık renkli tercih ederek koyu ve açık renk arasındaki dengeyi sağlayabilirsiniz.Banyolar için koyu renk seramikler.

Salonda ve Oturma Odasında Koyu Renk Kullanımı

Salonlar ve oturma odaları, koyu rengin dekorasyona katkı sağladığı alanların başında geliyor. Koyu renk koltuklar, konsol takımlarının yanı sıra eğer odanız yeteri kadar büyükse bir duvarınızı, dekorasyonunuza uyum sağlayacak koyu renkli bir 3D duvar kâğıdı ile kaplamak da güzel fikir! Eğer odalarınızda koyu rengi yoğun bir şekilde kullanmak istiyorsanız açık renk parkeler tercih ederek odanızı daha geniş gösterebilirsiniz. “Salonda koyu renk kullanmayı çok istiyorum, ama koyu rengin alanımı dar göstermesinden çekiniyorum.” diye düşünüyorsanız “Salonunuzu Daha Geniş Göstermenizi Sağlayacak İpuçları” yazımızdan yararlanabilir ve koyu rengin zarifliğini oturma odanıza ya da salonunuza taşıyabilirsiniz.

Ourma odası ve salonlar için koyu renk duvar kağıtları..

Çalışma Odasında Koyu Renk Kullanımı

Kahverengi ve siyah gibi koyu renkler dikkatinizi toplamanız konusunda size yardımcı olacak seçenekler. Bu nedenle çalışma masası ve çalışma koltuğunuzu koyu renkli tercih etmenizin size daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratacağını söyleyebiliriz. Fakat duvarlarda karmaşık desenlere sahip koyu renk duvar kâğıtları kullanmak ya da koyu renk boyalar ile duvarlarınızı boyamak sıkıcı bir çalışma ortamına neden olabilir. Bu nedenle eğer çalışma odasında koyu renk kullanımını artırmak istiyorsanız bir duvarınıza büyük bir siyah tahta yerleştirebilirsiniz.

Yatak Odasında Siyah Kullanımı

Yatak odası takımını siyah renk tercih etmek, eğer alan küçükse sıkıcı bir ortam yaratabilir. Bu nedenle dolaplarınızı da mutfak dolaplarında olduğu gibi çift renkli tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra koyu renk fon perdeler, koyu renk halılar ya da koyu renk ev dekorasyonu aksesuarları da yatak odanızda zarif bir atmosfer yaratmanızda yardımcı olabilir.

Koyu rengin cazibesinin evinizi sarması için ihtiyacın olan her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor!