2021 Pantone Rengi Nihai Gri ve Aydınlık Sarıyı Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanabilirsiniz?

YılınPantoneRengi

Renk denildiğinde akıllara gelen firma Pantone, 2021 yılının Pantone rengini açıkladı! Hatta Pantone renkleri demek daha doğru olur, çünkü Pantone’nin bu yıl kombinlenmesini önerdiği iki renk var! Pantone Renk Enstitüsü’nün 2021 yılı için seçtiği renkler, Ultimate Gray (Pantone 17-5104) ve Illuminating (Pantone 13-0647) oldu. Peki, “nihai gri” ve “aydınlık sarı” olarak adlandırabileceğimiz bu renklere evinizde dilerseniz bir arada dilerseniz ayrı ayrı yer vermeye ne dersiniz?

Bu renklere içinizin ısındığını tahmin edebiliyoruz. Haydi o zaman, Pantone’nin “güç ve umudun birlikteliği” şeklinde yorumladığı, dünyayı saran pandemi nedeniyle yaşam alanlarımızda çok da ihtiyaç duyduğumuz bu etkileri taşıyan 2021 Pantone renkleri ve ev dekorasyonu hakkındaki önerilerimizi sıralamaya başlayalım.

Nihai Gri ve Aydınlık Sarıyı Etkin Bir Şekilde Kullanmak İsteyenlere Dekorasyon Fikirleri

Zaten son yılların popüler renklerinden olan gri ve sarı, 2021 Pantone yılın rengi seçilerek aslında güçlerini ispat etmiş oldular. “Yeni Yılda Şık Bir Ev: 2021 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi iki renk de yılın moda renkleri arasında yer alıyordu. Şimdi ise gözler tamamen onların üzerlerinde. Siz de bu iki renge evinizde daha çok yer vermek istiyorsanız bu öneriler sizin için!

  • Renkli bir duvar dekorasyonuna kim “Hayır” diyebilir ki!

Bildiğiniz üzere duvar dekorasyonunda hareketli yansımalar oluşturmak, dikkat çekici duvarlar tasarlamak oldukça popüler. Bu konuda size yardımcı olacak ürünler ise efekt damga ruloları! Bir duvarınızın zeminini ultimate gray ya da illuminating renklerinden birine boyayıp üzerine de kullanmadığınız Pantone rengini efekt damga ruloları ile uygulayabilirsiniz. Tabii bu aşamada ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz renk paleti de oldukça önemli.

Efekt damga ruloları sayesinde duvarlarınızda nasıl bir görünüm oluşturacağınıza dair fikir oluşturması açısından videomuzu izleyebilirsiniz.

Efekt damga rulolarının yanı sıra son yıllarda pek çok yaşam alanında yer verilmeye başlanan geometrik boya uygulamasını da değerlendirebilirsiniz. Gri ve sarıya ek olarak, renk paletine uygun bir renk daha belirleyebilir ve rengârenk bir duvar oluşturabilirsiniz!

2021in Pantone Rengi

  • Koltuk takımlarında 2021 Pantone trendlerinin izleri!

Gri, ev dekorasyonunda en çok tercih edilen renklerden biri. Özellikle koltuk takımlarında griden vazgeçemeyenlerin sayısının fazla olduğunu biliyoruz. Eğer hâlihazırda gri bir kanepeniz varsa sarı kırlentler alarak bu iki trend rengi bir araya getirebilirsiniz. Hatta belki ihtiyacınız varsa sarı bir berjer bile alabilirsiniz; ne dersiniz? Bir diğer seçenek de gri koltuğun arkasındaki duvara sarı tonlarının yoğunlukta olduğu bir duvar kâğıdı uygulamak olabilir. Belki de halı ya da kilimlerinizde de bu renklere yer verirsiniz? Bizce güzel fikir

Eğer gri koltuklarınız yoksa ve koltukları yenilemenin fena olmayacağını düşünüyorsanız elbette gri ve sarı tonlarında bir koltuk takımı alabilirsiniz. Fakat daha tasarruflu bir alternatifi değerlendirmek istiyorsanız koltuklarınızın üzerine gri ve sarıyı buluşturan koltuk örtüleri örtebilir ya da koltuklarınıza yeni kumaşlar döşetebilirsiniz. Koltuk döşeme fikri sizi korkutmasın; koltuklarınızı döşeyebilecek olan mobilya ustaları, Ustabilir’de sizi bekliyor!

2021 Pantone Rengi

  • Mobilyaları tasarruflu şekilde yenileyerek trendlere uyum sağlamak mümkün.

Eski bir konsolunuz ya da vitrininiz var… Hem atmaya kıyamıyorsunuz hem de ona depolama alanı olarak ihtiyacınız var. İşte şimdi, bu durumdaki eşyanızı yenilemenin tam zamanı! Hobi boyaları sayesinde mobilyalarınızı boyayarak onları yepyeni bir görünüme kavuşturabilir ve 2021 yılının Pantone renklerine yaşam alanınızda yer verebilirsiniz.

Ultimate Gray Illuminating Pantone

Nihai Gri ve Aydınlık Sarıyı Detaylarda Kullanmak İsteyenlere Dekorasyon Fikirleri

Tabii “Ev dekorasyonunda köklü değişiklikler yapmak istemiyorum, ama detay rengi olarak ultimate gray ve illuminating’e yer vermeyi düşünüyorum.” da diyebilirsiniz. Peki, 2021 yılında ön planda olacak bu renklere ev dekorasyonu detaylarında nasıl yer verebilirsiniz?

  • Tablolar ve çerçeveler trendleri duvarlarınıza taşımak için yardıma hazır!

Duvar dekorasyonunu zahmetsiz bir şekilde daha hareketli hale getirmek isteyenlerin tercih edebileceği alternatiflerden biri elbette tablolar. Nihai gri ve aydınlık sarı renklerini barındıran bir tablo alıp duvarınıza asabilirsiniz.

Duvarların olmazsa olmazları çerçeveler de göreve hazır! Dilerseniz yeni çerçeveler alarak, dilerseniz de var olan çerçevelerinizi hobi boyaları ile 2021 Pantone renklerine boyayarak trendlere ayak uydurabilirsiniz. Tabii isterseniz çerçeveler dışında biblo, mumluk gibi dekoratif ürünlerden de yardım alabilir ve seçtiğiniz objeleri evinizin uygun bir yerine konumlandırabilirsiniz.

Pantone 2021 Yılının Rengini Açıkladı

  • Pratik ve modaya uyum sağlayan alanlar oluşturmak aksesuarlardan sorulur!

Salon, yatak odası, çalışma odası, banyo, mutfak… Evinizin her alanında düzenleyici aksesuarlara ihtiyacınız var. Örneğin saklama kutusu almak istiyorsanız yılın popüler renklerini barındıran bir alternatifi tercih edebilir, set üstü banyo aksesuarlarına ihtiyacınız varsa da seçiminizi canlılığı ve şıklığı bir arada sunan gri ve sarı tonlarındaki ürünlerden yana kullanabilirsiniz.

2021 Pantone Rengi Ne

  • Tekstil ürünleri ile eviniz renklensin!

Yatak odanızdaki nevresiminiz, banyodaki havlunuz… Ev dekorasyonu düşünüldüğünde bunlar küçük detaylar gibi gelebilir, ama unutmamalısınız ki şık bir ev dekorasyonu için detaylar çok önemlidir. 2021 Pantone renklerine tekstil ürünlerinde de yer vererek popüler şıklığı yakalayabilirsiniz.

2021 Pantone

Evinize yeni bir görünüm kazandıracak ve aynı zamanda yaşam alanınıza trendleri taşıyacak ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor!