2023 Pantone Rengi Viva Magenta Dekorasyonda Nasıl Kullanılabilir?

2023 Pantone Rengi

Her sene aralık ayının o beklenen günü geldi ve Pantone yılın rengi belli oldu! Küresel renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi ise “Pantone 18-1750” koduna sahip olan Viva Magenta rengi oldu.

Pantone Color Institute tarafından yapılan açıklamaya göre Viva Magenta, kökleri kırmızıya uzanan ve bu sayede güçlü bir yansıma oluşturabilen bir pembe tonu. Güçlü, korkusuz ve cesur bir etkiye sahip olan Viva Magenta aynı zamanda neşeli ve iyimser bir yansımaya da sahip. Dikkat çekici ve sıra dışı, ama bunun yanında pek çok renk ile dengeli bir şekilde kombinlenebilen Viva Magenta bulunduğu alanı canlı ve daha samimi hale getirecek; bundan yana şüphe yok. Peki, dekorasyonda Viva Magenta nasıl kullanılabilir? İşte, Pantone bu senenin rengine yaşam alanlarınızda yer vermenize yardımcı olacak dekorasyon ipuçları:

2023 Pantone Rengi Viva Magenta Dekorasyonda Nasıl Kullanılabilir?

Viva Magenta ile Uyumlu Renkler

2023’ün rengi olan Viva Magenta’ya ev dekorasyonunda nasıl yer verebileceğinizden bahsedeceğiz, ama öncelikle bu rengi kombinleyebileceğiniz renklerden bahsedelim.

Beyaz

Her renk ile uyum yakalayan nötr tonlardan olan beyaz, Viva Magenta ile sık sık kombinlenen renklerden biri. Beyaz, bu rengin o yoğun etkisini en samimi şekilde hafifletip şık ve tatlı bir dekorasyona imza atmanızı sağlayabiliyor.

Gri

Pembe ve gri tonlarının buluşması, son yılların en çok tercih edilen kombinleri arasında yer alıyor. 2023’ün Pantone rengi ile özellikle açık gri tonları büyük uyum yakalıyor. Ayrıca “Renk Paletinizi Oluşturun: Gri ile Uyumlu Renkler” yazımızı okuyarak gri ile birlikte kullanabileceğiniz diğer renkleri de keşfedebilirsiniz.

Krem Rengi

Beyaz ve Viva Magenta’nın birleşmesinin sert bir buluşma olduğunu düşünüyorsanız ve daha yumuşak geçişli bir kombin oluşturmak istiyorsanız size önerimiz krem rengini değerlendirmenizden yana olur.

Viva Magenta Dekorasyonu

Sarı

Gerek pastel tonlardaki sarı gerekse de neon sarı, 2023 Pantone rengi olan Viva Magenta ile büyük uyum yakalıyor. Canlı ve dinamik bir renk kombinasyonu oluşturmak istiyorsanız tercihinizi sarı tonlarından yana kullanabilirsiniz. “Enerjik Renk Kombinasyonları: Dekorasyonda Sarı ile Uyumlu Renkler” yazımız sayesinde sarı ile bir araya getirebileceğiniz diğer renk seçeneklerini de keşfedebileceğinizi hatırlatalım.

Turuncu

Sarı renge başka bir alternatif ise turuncu. Neon turuncu ile oldukça dikkat çekici bir yansıma oluşturabilirsiniz, fakat size önerimiz Viva Magenta ile birlikte açık turuncu tonlarını tercih etmenizden yana olur.

Mavi

Açık ve canlı mavi tonları da 2023 Pantone rengini daha dikkat çekici kılacak renklerden biri. Özellikle gök mavisi tonlarını bu yılın popüler pembe tonu ile bir arada kullanabilirsiniz. Bu arada “Renk Kodlarını Not Edin: Ev Dekorasyonunda Mavi ile Uyumlu Tonlar” yazımızda mavi ile birlikte kullanabileceğiniz diğer renk seçeneklerini de keşfedebilir, yaşam alanınızda dikkat çekici ve uyumlu renk kombinasyonları oluşturabilirsiniz.

Mor

Şık ve zarif bir etki oluşturan mor, Viva Magenta ile de güzel bir birliktelik oluşturan renkler arasında yer alıyor. Koyu mor tonlarının yanı sıra bu senenin favori renkleri arasında yer alan lavanta rengi de 2023 Pantone rengi ile birlikte kombinlemeyi düşünebilirsiniz.

Kahverengi

Viva Magenta rengini, doğal bir renk ile kombinlemek istiyorsanız size kesinlikle kahverengi tonlarını değerlendirmenizi öneririz. Sütlü kahve gibi kahverengi tonlarının yanı sıra kırmızı alt tonlu kiremit rengi, Pantone rengi ile uyum yakalayabilir.

Şimdi, Viva Magenta’yı evinizin hangi alanında nasıl kullanabileceğinize göz atalım.

Pantone 2023 Rengi

Salonda Viva Magenta Kullanımı

  • Oturma odasının en dikkat çeken mobilyaları, çoğunlukla koltuk takımları oluyor. Eğer siz de yeni bir kanepe ya da berjer almak istiyorsanız Viva Magenta rengindeki alternatifler bir seçenek olabilir. Eğer böyle radikal bir karar vermek istemiyorsanız kanepe ya da berjerlerin üzerine sereceğiniz koltuk örtülerini değerlendirebilirsiniz.
  • Kırlentler de ev dekorasyonunda popüler renkleri yaşam alanınıza taşıyabilmeniz konusunda en büyük yardımcılarınızdan! Viva Magenta rengini barındıran kırlentleri tercih ederek salon dekorasyonunda trendleri yakalayabilirsiniz. Bu arada yukarıda belirttiğimiz Viva Magenta ile kombinlenebilecek renkleri de değerlendirebileceğinizi hatırlatmadan geçmeyelim.
  • Duvar kağıdı modellerinde ya da iç cephesi duvar boyası renklerinde bu popüler rengi tercih edebilirsiniz. Bu arada Koçtaş mağazalarında dilediğiniz renge sahip duvar boyasını anında hazırlatabileceğinizi de hemen belirtelim.
  • Duvar tabloları, mumlar, biblolar… Dekoratif ürünlerde 2023’ün Pantone rengini barındıran seçenekleri ev dekorasyonunuzda değerlendirebilirsiniz.
  • Bu senenin Pantone rengine yakın tonlardaki canlı çiçeklere de salonunuzda yer verebilirsiniz.

Yatak Odasında Viva Magenta Kullanımı

  • Yatak odasındaki tekstil ürünleri, trendleri alana taşımanızı sağlayabilir. Nevresim takımları, battaniyeler ilk değerlendirebileceğiniz ürünlerden olabilir.
  • Yatak odasında olabildiğince sade bir dekorasyon uygulamak önemli olduğu için duvarlarda sade duvar kağıtları ya da duvar renkleri seçmek mühim. Bu sebeple eğer duvarlarınızda tablolara yer verecekseniz bu Pantone rengini barındıran alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Viva Magenta Dekorasyon Kullanımı

Balkon ve Bahçelerde Viva Magenta Kullanımı

  • Viva Magenta tonuna yakın renkteki çiçekleri balkonunuza ve bahçenize ekebilirsiniz. Hatta dilerseniz saksı modellerinde de bu rengi tercih ederek bahçe ya da balkonunuzun daha canlı ve samimi bir atmosfere kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Balkon ve bahçe mobilyalarının üzerinde yer vereceğiniz kırlentlerde bu rengi içeren desenlerdeki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • Balkon aydınlatması ürünlerinde bu renklere sahip alternatifleri değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

Mutfakta Viva Magenta Kullanımı

  • Spatula, bardak, hatta tencere gibi mutfak gereçlerinde bu popüler rengi detaylarında barındıran ürünleri değerlendirebilirsiniz.
  • Magnet gibi dekoratif ürünlerde Viva Magenta’ya yakın tonlardaki süsleri almayı tercih edebilirsiniz.
  • Mutfak havlusu, mutfak önlüğü gibi mutfak tekstil ürünlerinde Viva Magenta’yı barındıran ürünleri almayı düşünebilirsiniz.
  • Sarkıt gibi aydınlatma ürünlerinde, hatta perde gibi ürünlerin detaylarında da bu rengin söz sahibi olduğu seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Banyoda Viva Magenta Kullanımı

  • Banyo paspası, banyo havluları gibi banyo tekstil ürünlerinde Viva Magenta’ya yer verebilirsiniz.
  • Set üstü ya da diğer adıyla tezgah üstü banyo aksesuarları da alanda trendlere yer verebilmenize yardımcı olabilecek ürünlerden. Viva Magenta rengine yakın tonlardaki detaylara sahip banyo aksesuarlarını tercih edebilirsiniz. Bu arada renk seçimi, banyo aksesuarlarını seçme aşamasında elbette değerlendirilmesi gereken bir kriter; fakat doğru seçimi yapmak için bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. “Banyo Aksesuarı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızda size en uygun banyo aksesuarını seçebilmek için incelemeniz gereken tüm kriterleri keşfedebilirsiniz.
  • Klozet kapağı gibi banyo aksesuarlarında da bu renge yakın alternatifleri seçebilirsiniz.

Viva Magenta, 2023 yılının en popüler rengi desek abartmış olmayız. Ev dekorasyon modası için oldukça önemli olan bu renge evinizde yer vermenizin yanı sıra yapabileceğiniz daha pek çok uygulama var! “Yaşam Alanınız Yenilensin: 2023 Ev Dekorasyonu Trendleri” ve “Yeni Yılda Yeni Bir Dekorasyon: 2023 Mobilya Trendleri” yazılarımız sayesinde hayata geçirebileceğiniz en yeni ev dekorasyonu uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Mobilyalar, dekoratif objeler, ev tekstil ürünleri ve daha fazlası… Eviniz için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor! Şimdi, 2023’ün gözde rengi Viva Magenta’ya evinizde yer verme zamanı!