Doğum Günü Süsleri ve Kendin Yap Doğum Günü Süsü Önerileri

Kendin Yap Doğum Günü Süslemesi

Hiç kuşkusuz ki pek çoğumuz için en önemli özel günlerden biri doğum günleri. Sadece kendi doğum günümüz için değil, sevdiklerimizin doğum günü için de en az kendi doğum günümüz kadar özeniyoruz. Tabii doğum günü denildiğinde akla doğum günü hediyelerinin yanı sıra doğum günü süslemeleri de geliyor. Peki, hangi doğum günü parti süsleri trend ve evde doğum günü süsleri nasıl yapılır? İşte, bu yazımızda bu soruların cevaplarını vereceğiz!

Doğum Günü Duvar Süsleri

İster çocuk doğum günü süsleri ister yetişkinler için doğum günü süsleri hakkında konuşuyor olalım, duvar süslemeleri olmadan olmaz! Peki, parti doğum günü süsleri duvar süslemeleri için nelerden yardım alabilirsiniz?

  • Balonlar: Doğum günü için ev süslerinin vazgeçilmezlerinden olan balonların modası hiç geçmiyor! Fakat son yıllarda özellikle uçan harfli balonlar oldukça popüler. Harfli balonların yanı sıra simli görünüme sahip olan balonlar da doğum günü oda süsleri olarak sıklıkla tercih ediliyor. Balonları helyum ile şişirmek, diğer bir deyişle uçan balonları tercih etmek istemiyorsanız bu durumda da duvara bir ip gererek balonları dekoratif şekilde asabilirsiniz.
  • Yılbaşı Aydınlatmaları: Yılbaşı dekorasyonunda ışıl ışıl bir alan yaratmak için yardım alınan LED yılbaşı aydınlatmaları, doğum günü için süsler olarak da kullanılabiliyor. Bu aydınlatma ürünlerini duvara asabileceğiniz, hatta ışık sayesinde harf yazıp kişiye özel doğum günü süsü yapabileceğiniz gibi doğum günü sofra süsleri olarak da değerlendirebilirsiniz. Bu arada doğru aydınlatmayı seçmek için “Yılbaşı Işıkları ve LED Aydınlatması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okumanızı öneririz.
  • Bayraklar: Özellikle çocuklar için doğum günü süslerinde çok tercih edilen bayraklar, konsept doğum günleri için de özel üretilebiliyor.
  • Posterler: Konsept doğum günleri için isme özel ya da fotoğrafların yer aldığı posterler bastırılabiliyor ve bunlar duvar süsü olarak kullanılabiliyor.
  • Yazılı Süsler: İsimlerin ya da baş harflerin bulunduğu yazılı süsler, doğum günü duvarlarını süslemek için desteğe hazır!
  • Makrome Süsler: Sade bir doğum günü süslemesi yapmak isteyenlerin son dönemlerde en çok tercih ettiği süslemelerden biri de makrome örgü süsleri olmaya başladı. Makrome kasnağı ya da makrome tahtasına sabitlenen makrome süsler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve hatta kendin yap makrome örgü süslerini keşfetmek için “Makrome Duvar Süsü Modelleri” yazımıza göz atabilirsiniz.

Doğum Günü Masa Süsleri

Doğum günü masa üstü süsleri; peçetelik, biblo, LED kablolu aydınlatma gibi nesnelerin yanı sıra aslında seçtiğiniz tabak, kase gibi servis ekipmanları ile de doğrudan bağlantılı. Bu arada küçük ama etkili bir fikir: Top yılbaşı süslerini bir vazonun içerisine koyarak da “Doğum günü masa süsleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtlarından birini bulabilirsiniz.

Tabii ki hepsi bu kadar değil! Şimdi vereceğimiz evde yapılabilecek doğum günü süsleri fikirleri sayesinde “Doğum günü süsleri evde nasıl yapılır?” sorusuna yanıt bulabileceksiniz. Haydi şimdi, doğum günü parti süsleri nasıl yapılır, kendin yap fikirleri ile anlatalım!

Kendin yap

Keçeden Doğum Günü Süsleri

Keçeden kendin yap fikirleri hem oldukça hoş duruyor hem de bu fikirleri uygulamak oldukça kolay! Peki, keçe ile yapılan doğum günü süsleri sayesinde baş harfli ya da üzerinde yaş olan süsler yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, keçeden doğum günü süsü yapımı ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Keçeden Doğum Günü Süsü

Görsel Kaynak

Keçeden Doğum Günü Süsleri Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler

  • Farklı renkte keçeler
  • Sıcak silikon tabancası
  • Makas
  • Çöp şiş
  • Kalem
  • Cetvel

Keçeden Doğum Günü İçin Süsler Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hangi doğum günü keçe süsleri fikrini hayata geçireceğinize karar verin. Bir harf mi çizmek istiyorsunuz, yoksa yaşınızın sayısını mı keçe süsü yapmak istiyorsunuz? Ardından kalem ve cetvel yardımı ile keçe üzerinde bu şekli çizin.
  2. Çizdiğiniz şekli makas ile kesin.
  3. Sonrasında bu şekli şablon olarak kullanıp keçe üzerinde dilediğiniz sayıda şekil çizin.
  4. Çizdiğiniz tüm şekilleri kesin.
  5. Eğer keçe üzerinde süs yapmak istiyorsanız (harfin üst kısmına taç gibi) bu şekilleri de çizin ve ardından kesin.
  6. Kestiğiniz tüm şekilleri, planladığınız şekilde sıcak silikon tabancası yardımı ile birleştirin.
  7. Son olarak keçeden yaptığınız şekli, çöp şişin en üst kısmına sıcak silikon tabancası kullanarak sabitleyin.

Doğum günü süsleri kendin yap fikirleri arasında yer alan bu kolay el yapımı doğum günü süslerini, masayı dekore etmek için değerlendirebilirsiniz.

Doğum Günü Süsü Ponpon Yapımı

Özellikle çocuk ve bebek doğum günlerinde duvarları süslemek için kullanılan kağıttan ponponlar da doğum günü için evde yapılacak süsler arasında yer alıyor. Peki, kağıttan doğum günü süsü hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapım aşamaları nelerdir? Şimdi, bunları aktarıp “Kolay doğum günü süsleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtlarından birini verelim.

Doğum Günü Süsü Ponpon Yapımı

Görsel Kaynak

Ponpon İçin Kağıttan Doğum Günü Süsleri Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Krapon (grafon) kağıdı
  • Jüt ip
  • Makas

Ponpon İçin Kağıttan Doğum Günü Süsleri Nasıl Yapılır?

  1. Grafon kağıdı doğum günü süsünü yapmak için öncelikle her bir grafon kağıdını açın. Kağıtları yaklaşık 40 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.
  2. Sekiz adet aynı renk grafon kağıdını üst üse koyun.
  3. Şimdi, kağıttan doğum günü süs yapımı için katlama aşamasına geçebilirsiniz. Kağıdı yaklaşık 2,5-3 cm kalınlığında akordiyon gibi katlayın.
  4. Tüm kağıdı katladıktan sonra kağıdın orta yerinden jüt ip ile bağlayın. İpi biraz uzun bırakmaya özen gösterin. Bu sayede doğum günü için kağıttan süsleri duvara asabilirsiniz.
  5. Kağıtları, uçları üçgen olacak biçimde kesin.
  6. Kağıttan doğum günü için kolay süs yapımının son aşaması olarak kağıtları tek tek yukarıya kaldırıp kıvırın. Doğum günü süslerinin yapılışının bu aşaması sonrasında kağıtlar gül benzeri bir şekil alacaktır.

İşte, doğum günü için evde yapılan süslerden olan kağıttan/kartondan doğum günü süslerinin yapımı bu kadar kolay. Ayrıca bu fikri, “Bebek doğum günü süsleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtlarından biri olarak da uygulayabilirsiniz. Kağıttan doğum günü el yapımı süsler için siyah ve beyaz krapon kağıtları tercih ederek siyah beyaz doğum günü süsleri de yapabilirsiniz. Buna ek olarak puantiyeli kağıtları seçerek puantiyeli doğum günü süsleri de oluşturabilirsiniz.

Kağıttan doğum günü için kapı süsleri olarak yapabileceğiniz krapon kağıt süslerin yanı sıra, çocuklar ve bebekler için farklı süsler de yapabilirsiniz. Dilerseniz “Sıcak Bir Merhaba: El Yapımı Bebek Kapı Süsü Fikirleri” yazımızı okuyarak doğum günü için ev yapımı süsleri hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Evde doğum günü süsleri nasıl hazırlanır, anlattık. Dilerseniz Koçtaş’ta kolay el yapımı doğum günü süsleri için ihtiyacınız olan malzemeleri bulabilirsiniz. Eğer hazır doğum günü süsleri almak istiyorsanız ve “Doğum günü süsleri nereden alabilirim?” sorusunun yanıtını arıyorsanız bunun için parti malzemeleri satan dükkanlardan istediğiniz doğum günü süslerini, doğum günü peçete süslerini, doğum günü hediyelik süslerini, hatta doğum günü pasta süslerini bile bulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Şimdiden mutlu yıllar dileriz!