Yılbaşı Işıkları ve LED Aydınlatması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yılbaşı Işıkları ve LED Aydınlatması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni yıla girmenin heyecanını yansıtmanın en güzel ve keyifli yolu hiç kuşkusuz zevkinize uygun bir yılbaşı dekorasyonunu hayata geçirmek. Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız yılbaşı dekorasyon önerileri evlerinizi süslemenize yardımcı olmaya hazır! Tabii söz konusu yılbaşı ev süslemesi olduğunda akıllara gelen ilk dekorasyon ürünlerinden biri de LED ışıklar oluyor! Peki, vazgeçilmez yılbaşı ürünleri arasında yer alan yılbaşı ağacı ışığı seçerken nelere dikkat etmeli? İşte, “Yılbaşı aydınlatması nasıl seçilir?” sorusunun yanıtı:

Önce Ampul Çeşidine Karar Verin: Akkor Işıklar mı, LED Işıklar mı?

Yaşam alanlarınızda yer vereceğiniz yeni yıl ışıklarını seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta; akkor mu, yoksa LED ışık mı tercih edeceğiniz. Peki, bu iki ışık türü arasında ne gibi farklar var? Hangi ampul çeşidini seçmek daha mantıklı?

  • Akkor Yılbaşı Aydınlatması

Akkor ampulleri, geçmişte evlerimizde kullandığımız klasik ampuller olarak düşünebilirsiniz. Sıcak bir parıltı veren bu aydınlatmalar LED ışıklara göre daha uygun fiyatlı olsalar da enerji tüketimleri LED’lere göre daha fazla.

  • LED Yılbaşı Aydınlatması

LED aydınlatma fiyatları akkorlara göre daha fazla olabilir, fakat LED’lerin daha uzun ömürlü olduklarını ve ayrıca daha az enerji tükettiklerini unutmamalısınız. LED yeni yıl aydınlatmalarının diğer avantajları ise etrafa daha düşük sıcaklık vermeleri ve sıcak ya da soğuk parıltı yayabilmeleri.

Özetle LED alternatiflerin daha doğru bir seçim olacağını söylemek mümkün.

Yılbaşı Aydınlatması

Enerji Kaynağını İnceleyin: Pilli Yılbaşı Işıkları mı, Elektrikli Yılbaşı Aydınlatması mı?

Süs ışıkları pille ya da fişin prize takılması sayesinde çalışabiliyor. Bu noktada seçim yaparken kullanımınıza en uygun seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Pilli LED ışık alternatifleri farklı alanları ışıklandırmak isteyenler için uygun. Mesela ağaç ışıklandırması yapmak istiyorsanız, ama ağacı yerleştirmek istediğiniz alanda priz yoksa pille çalışan yılbaşı ışıkları size yardımcı olabilir.

Ayrıca alacağınız ürünü yılbaşı ağacı aydınlatma amacı dışında da değerlendirebilirsiniz. Örneğin ışığı bir kavanoza koyup dekoratif bir yılbaşı aksesuarı yapmak istiyorsanız pilli yılbaşı ışıklarını kullanabilirsiniz. Bu noktada, bu parti ışıkları ile yılbaşı süslemesine katkı sağlamak isteyenler için hazırladığımız yılbaşı aydınlatma fikirleri yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Pilli Led Aydınlatma

Yılbaşı Ağacı Işığı Hangi Renkte Işıldasın?: Yılbaşı Aydınlatması Rengi

Yılbaşı aksesuarları seçiminde en çok önem verdiğiniz noktalardan birinin renk olduğunu biliyoruz. Bu durum aslında ağaç ışıkları seçiminde de geçerli. Sarı, beyaz, yeşil, kırmızı… Pek çok renkte ağaç süsleme ışığı bulmanız mümkün. Ayrıca tek renk ışıkların yanı sıra farklı ışık renkleri sunabilen ve seçimi size bırakan alternatifleri de bulabilirsiniz. Bu sayede modunuza uygun renkte ışığı seçebilir ya da -uygun mod varsa- farklı renkleri aynı anda sunan ürünlerle daha renkli ışıklandırma sağlayabilirsiniz.

Yılbaşı Ağacı Aydınlatması

Tarzınıza Uygun Tasarımı Seçin: Ampul Tasarımı

Kapı süsleri, yılbaşı ağacı süsleri, yılbaşı sofra dekorasyonu… Tüm bu alanlarda birbirleriyle uyumlu, tarzınızı yansıtacak süsleme ürünleri seçtiğinizin farkındayız. Seçeceğiniz LED ışık süsleme ürününün de hem sizi yansıtması hem de alandaki diğer ürünlerle uyumlu olması gerek! Küçük ve nokta şeklindeki yılbaşı LED ışık modellerinin yanı sıra mum, yıldız, ananas gibi farklı tasarımlarda ürünler de bulabilirsiniz.

Yılbaşı Led Işık

İhtiyaçlarınıza Kulak Verin: Süs Işıklarında Kablo Uzunluğu ve Ampul Yoğunluğu

Alacağınız yeni yıl aydınlatmasını nerede kullanmayı planlıyorsunuz? Bu alan ne kadar büyüklükte ya da genişlikte? Aydınlatma yoğunluğunun ne sıklıkta olmasını istiyorsunuz? İşte, bu tip sorular uygun uzunluktaki ve uygun yoğunluktaki ışığı bulmanıza yardımcı olabilir.

Eğer yılbaşı ağacı süslemeyi amaçlıyorsanız ve büyük ampullü bir ürün almayı planlıyorsanız bu durumda ampul aralıklarının geniş olduğu bir ürün almayı düşünebilirsiniz. Bu sayede kablolar ağaca daha sağlam bir şekilde tutunabilir. Eğer küçük ve nokta şeklinde ampullerin olduğu çam ağacı aydınlatmalarından söz ediyorsak bu durumda ampul aralıklarının sık olduğu ürünler seçmenizde bir mahsur yok.

Peki, yılbaşı ağacı doğrultusunda kaç ampullü LED çam ağacı ışığı seçmelisiniz? Eğer piyasada bulunan standart yılbaşı ağacı LED ışıklarından söz ediyorsak 1 metre için 300-500 arası ampule sahip bir ürünün ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Yılbaşı Ağacı Süslemesi Işık

Yılbaşı aydınlatma seçimi nasıl yapılır, püf noktaları ile anlattık. Şimdi, sıra size en uygun ürünü belirlemekte! Koçtaş; yılbaşı ağacı, yılbaşı aydınlatması ve daha pek çok yılbaşı dekorasyon ürünü ile evlerinizin güzelleşmesi konusunda size yardımcı oluyor. Göz atmadan satın alma kararı vermemenizi öneririz.

Bu arada yeni yıla girdikten sonra da yılbaşı süslerini farklı alanlarda kullanabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Bu konudaki tüm detaylara “Yılbaşı Süslerini Değerlendirmek İçin Öneriler” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden keyifli, sağlıklı ve tüm hayallerinizin gerçekleşeceği bir yıl dileriz!