İhtiyacınıza Uygun Olanı Keşfedin: LED Aydınlatma Çeşitleri

LED Aydınlatma Çeşitleri

Tasarruf hem bütçemizi hem de doğayı korumak adına hayatımızın olmazsa olmazlarından. Söz konusu aydınlatma ürünleri kullanımında tasarruf olduğunda ise akla ilk gelen ürünler de hiç kuşkusuz ki LED aydınlatma çeşitleri oluyor. Üstelik LED çeşitleri sadece ampullerden ibaret değil. Gelin, yaşam alanlarında ve iş yerlerinde daha az elektrik tüketmenizi sağlayan ve aynı zamanda uzun kullanım ömrü ile de dikkat çeken LED aydınlatma ürünleri ile kullanım alanlarını daha yakından tanıyalım!

LED Aydınlatma Çeşitleri

Standart LED Ampuller

Standart LED Ampul

Formları akkor ampullere benzeyen, fakat beyaz camlı bir şekilde tasarlanan standart LED ampuller; lambader, avize, aplik gibi aydınlatma ürünlerinin duylarına takılır. Uzun kullanım ömürleri ve yüksek enerji verimlilikleri sayesinde en sık tercih edilen ampul türlerinden biri olan standart LED ampuller, farklı kelvin değerlerine sahip olabilir. Bu da sarının ya da beyazın farklı tonlarında bir ampul seçebileceğiniz anlamına gelir. Standart LED ampullerin fiyatları ise genellikle LED filament ampullere ve akıllı LED ampullere kıyasla daha uygundur.

LED Filament Ampuller

LED Filament Ampul

Şeffaf camlı akkor ampulleri anımsatan bir forma sahip olan LED filament ampuller, nostaljik tasarımları ile dikkat çeker. Küre, mum, damla, klasik gibi farklı tasarım alternatifleri bulunan bu ampul çeşidi genellikle tavan LED aydınlatma olarak kullanılır. Fakat avize gibi salon LED aydınlatma ürünlerinin yanı sıra abajur, aplik gibi yatak odası LED aydınlatma alternatiflerinde de değerlendirilebilirler.

Renk sıcaklığı konusunda da beyaz ve sarı tonlarında geniş alternatif sunabilen, akıllı LED ampul seçeneklerinden daha uygun fiyatlı olan bu LED ampul türü hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmek için “Gözler Onların Üzerinde: LED Filament Ampuller” yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca evinizin dekorasyonuna uygun LED filament ampuller için Koçtaş’a göz atabilirsiniz.

Akıllı LED Ampuller

Akıllı LED Ampul

Akıllı LED ampulleri gördüğünüzde, onların normal bir LED ampul olduğunu düşünebilirsiniz; çünkü tasarım olarak normal LED ampullere çok benzerler. Fakat beyaz camlı tasarıma sahip olan akıllı LED aydınlatma, aslında diğer ampullerin sahip olmadığı pek çok özelliği barındırır. Mobil uygulama sayesinde açılıp kapanabilen, hatta rengi ve parlaklığı ayarlanabilen LED akıllı ampuller, oda aydınlatma LED seçenekleri arasında değerlendirilir. 

Son olarak yapacağınız ayar doğrultusunda mavi, kırmızı, yeşil gibi farklı renklerde ışık yayan bu ampullerin standart, damla gibi farklı tasarım seçeneklerine sahip olabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Popüler ev LED aydınlatma ürünlerinden biri olan akıllı ampuller hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz “Şık ve Tasarruflu Aydınlatmanın Pratik Yolu: Philips Wiz LED Ampul” inceleme yazımızı okuyabilirsiniz.

Gömme Spot LED Aydınlatmalar

Gömme LED Aydınlatma

LED tavan aydınlatmanın yanı sıra kullanılan IP sınıfına göre dış cephe LED aydınlatma olarak da değerlendirilebilen gömme LED aydınlatmalar, ana ya da yardımcı ışıklar olarak kullanılabilir. Çoğunlukla beyaz ya da sarı ışık veren bu aydınlatma ürünleri; koridor LED aydınlatma, banyo LED aydınlatma, merdiven LED aydınlatma, asma tavan LED aydınlatma modelleri, hatta havuz LED aydınlatma seçenekleri arasında da yer alır. Gömme LED duvar aydınlatmaları kare, yuvarlak, dikdörtgen gibi farklı tasarımlara sahip olabilir.

Ayrıca bu LED aydınlatma sistemlerinin, sensörlü ya da sensörsüz alternatifleri bulunur. Örneğin apartman, koridor; LED aydınlatma sensörlü seçeneklerin kullanıldığı alanların başındadır. Bunun dışında sensörlü LED merdiven aydınlatma da gömme spotlar aracılığıyla sıklıkla kullanılır. Sensörlü LED dış aydınlatma ve bina dışı LED aydınlatma için ise seçilen aydınlatma ürününün IP sınıfı oldukça önemlidir. IP sınıfı, su ve toz gibi dış etkenlere karşı dayanıklı olmalıdır. Dilerseniz “IP Koruma Sınıfı Nedir? Hangi Alanda Hangi IP Sınıfı Tercih Edilmeli?” yazımızı okuyarak iç ve dış alanda kullanılan LED aydınlatmaların sahip olması gereken sınıf özelliklerini keşfedebilirsiniz.

Sıva Üstü Spot LED Aydınlatmalar

Sıva Üstü LED Aydınlatlma

Direkt olan tavan ya da duvar üzerine monte edilebilen, apliğe benzeyen LED aydınlatma türleridir. Sıva üstü LED spot aydınlatmalar farklı ve dikkat çekici tasarımlara sahip olabilir. Tekli spot aydınlatmaların yanı sıra 3’lü LED aydınlatma gibi çok başlı seçenekleri de bulunabilir. Ana LED aydınlatma tavan alternatifi olarak kullanılmasının yanı sıra, LED tablo aydınlatma gibi dekoratif LED aydınlatma için de tercih edilebilir. Yatak odasında abajur, çalışma odalarında ise çalışma lambası görevi üstlenebilir.

İhtiyacınıza Uygun Olanı Keşfedin: LED Aydınlatma Çeşitleri

Tüp LED Aydınlatmalar

Tüp LED Aydınlatma

Tüp LED aydınlatma armatürlerinin tasarımları floresan aydınlatmalara benzer. Evlerde genellikle mutfak, kapalı balkon gibi alanlarda kullanılan bu aydınlatma LED çeşitleri daha çok LED ofis aydınlatma seçeneği olarak değerlendirilir. Beyaz ışık veren tüp LED aydınlatmalar, dekoratif açıdan başarılı olmasalar da uzun ömürleri sayesinde rahatlıkla tercih edilebilir.

LED Avizeler

LED Avize

Şık iç aydınlatma LED alternatiflerini değerlendirmek isteyenlerin tercihi olan LED avizeler, kendinden aydınlatmalı oldukları için harici bir ampule ihtiyaç duymadan çalışabilir. LED aydınlatma avize çeşitleri, çoğunlukla modern tasarıma sahiptir. Bu tavan aydınlatma LED çeşitleri, renk sıcaklığı konusunda da beyaz ve sarı tonlarında alternatifler sunabilirler. Ev için LED aydınlatma istiyorsanız LED sarkıt aydınlatmaların fiyatlarını da merak etmeniz gayet normal. Sarkıt LED aydınlatmaların fiyatlarının, tasarıma ve aydınlatma alanının genişliğine göre farklılık gösterebileceğini de hemen belirtelim.

LED Solar Aydınlatmalar

Solar LED Aydınlatma

Dış mekan LED aydınlatma seçeneklerinden en doğa dostu olanı hiç kuşkusuz ki güneş enerjili LED aydınlatmalar. Güneş enerjisi sayesinde bataryasını dolduran ve elektriğe ihtiyaç duymadan çalışan solar LED aydınlatma çeşitleri, en kullanışlı bahçe LED ve dış mekan  aydınlatma ürünlerinden biri. Saplamalı, masa üstü, ampul gibi farklı modelleri bulunan solar LED bahçe aydınlatma ürünlerinin sundukları ışık rengi de üründen ürüne değişebilir. Solar LED aydınlatma hakkında detaylı bilgi almak için “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımızı okuyabilir, Koçtaş’taki solar aydınlatma modellerini inceleyebilirsiniz.

LED Yılbaşı Aydınlatmaları

LED Yılbaşı Işıkları

Yeni yıl süslemesi yaparken sıklıkla yardım alınan yılbaşı LED aydınlatmaları, dekoratif amaçla kullanılan LED ışıklardır. Genellikle kablo ile birbirine bağlanmış ışıklardan oluşan yeni yıl LED aydınlatmalarının pille ve elektrik enerjisi ile çalışan iki farklı çeşidi bulunur. Top formunda olan ışıkların yanı sıra bulut LED aydınlatma, yıldız LED aydınlatma gibi farklı tasarımlara da sahip olabilen bu türün sunduğu ışık rengi ise sarı, mavi, kırmızı gibi çok farklı renklerde olabilir. LED yılbaşı aydınlatmaları fiyatları ise kablo uzunluğu, ampul tasarımı gibi pek çok kritere göre değişiklik gösterebilir. 

LED Şerit Aydınlatmalar

Şerit LED Aydınlatma

Banda benzeyen özel bir şerit üzerine belirli aralıklarla yerleştirilen nokta şeklindeki LED ışıklardan oluşan şerit LED aydınlatma, ev içi LED aydınlatmanın pek çok alanda kullanılabilir türlerinden biridir. Mutfak tezgahı LED aydınlatma, tezgah altı LED aydınlatma, dolap içi LED aydınlatma bu ışık türünün en çok kullanıldığı alanların başında gelir. Bunun dışında oto tavan LED aydınlatma ve araç içi LED aydınlatma için de şerit LED’lerden yararlanılabilir. Yapışkanlı alternatiflerine ek olarak farklı montaj teknikleri ile uygulanan çeşitleri de bulunan LED şerit aydınlatmaların farklı ışık renkleri sunan seçenekleri de vardır.