Lambader Çeşitleri

Lambader Modelleri

Yaşam alanlarındaki aydınlatma ihtiyacını karşılarken ev dekorasyonuna da hoş bir dokunuş yapmak isteyenlerin tercihi lambaderler! Peki, her dekorasyon stiline uygun modele sahip olan bu ayaklı aydınlatma seçenekleri hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz? O halde şimdi; oturma odalarının şıklığını katlayan bu aydınlatma ürünlerini yakından tanıyalım, lambader modellerinin isimlerini ve özelliklerini paylaşarak ihtiyacınıza en uygun seçeneklere ulaşmanız için size yardımcı olalım!

Lambader Çeşitleri

İhtiyaçlarınızı karşılayacak ve ev dekorasyonunuza katkı sağlayacak lambader modelleri, bütçenize uygun lambader fiyatları ile Koçtaş’ta!

Club Lambader

Club Lambader

Club lambader aslında en aşina olduğumuz modellerden biri. Hatta bu nedenle “standart model” olarak da adlandırılıyor. Taban kısmı kare ve yuvarlak gibi farklı formlarda olan bu ayaklı lambader modelinin gövdesi çoğunlukla düz bir tasarıma sahip olsa da gövdesinde boğum gibi tasarımları barındıran seçenekleri de bulunuyor. Ahşap ve metal gövde seçenekleri bulunan bu modelin lambader şapkası ise plastik, cam, metal, jüt ip gibi farklı materyallerden yapılabiliyor. Baş bölümü hareket etmeyen bu lambader çeşidinin en büyük avantajlarından biri ise kullanılan materyal ve hayata geçirilen tasarım doğrultusunda hemen her dekorasyon stiline uyum sağlayabilmesi.

Torchiére Lambader

Torchiere Lambader

Torchiére lambaderi, şapkasını gördüğünüzde tanıyabilirsiniz; çünkü bu lambader modelinin baş kısmı meşaleyi andırıyor ve bu özellik onu diğer türlerden ayırıyor. Taban kısmı yuvarlak ve kare gibi farklı formlarda olabilen, düz gövdesi genellikle metal olan torchiére’nin şapka kısmı ise genellikle camdan yapılıyor. Bazı modellerinin baş kısmının hareket ettirilebildiği bu model genellikle klasik dekorasyonla uyumlu oluyor.

Bridge (Köprü) Lambader

Köprü Lambader

İsmini, lambader şapkasını tutan bölümdeki kıvrımdan alan ve bazı modelleri eski sokak lambalarını anımsatan bridge (köprü) lambaderin gövdesi genellikle metal oluyor. Şapka bölümü ise plastik, metal, jüt ip gibi farklı materyallerden oluşturulabiliyor. Tasarımı doğrultusunda her stile uyum sağlayabilen köprü lambaderlerin baş kısımları genellikle hareket etmese de okuma koltuğu gibi alanlarda bu ürünleri görev aydınlatması olarak kullanmak mümkün.

Arc Lambader

Arc Lambader

Gövdesi genellikle metal, şapka kısmı ise metal, plastik, plastik üzeri kumaş kaplama gibi farklı materyallerle yapılabilen arc lambaderlerin en önemli özelliği, gövdeden lambader şapkasına uzanan bölümün kıvrıma sahip olması. Hatta bazı modellerinde kıvrım o kadar fazla olabiliyor ki tasarım neredeyse bir kapı kemerini andırabiliyor. Baş kısmı hareket ettirilebilir olan bu model, görev aydınlatması olarak kullanılmaya oldukça uygun. Arc lambader özellikle modern tasarımın uygulandığı evler için uygun bir seçim olabilir.

Z Lambader

Z Lambader

Görsel Kaynak

Tabandan uzanan gövdenin “Z” formunu anımsatması nedeniyle bu isimle anılan Z lambaderler oldukça şık alternatifler. Gövdesi tek parçalı olabildiği gibi çok parçalı da olabilen bu çeşitte gövde ahşap ya da metal olabiliyor. Şapka tasarımında ise farklı materyallerin kullanıldığını görmek mümkün. Baş kısmı hareket ettirilebilen modelleri de bulunan bu lambader seçeneklerini, tasarımları doğrultusunda her dekorasyon stilinde değerlendirebilirsiniz.

Tripod Lambader

Tripod Lambader

İşte, en çok karşılaşılan modellerden biri: Tripod lambader! “Üç ayaklı lambader” olarak da bilinen bu model, oldukça farklı tasarımlarla buluşabiliyor. Bu da country ve modern başta olmak üzere hangi dekorasyon stilini uygularsanız uygulayın, ister salonunuzda ister yatak odanızda bu lambadere yer verebileceğiniz anlamına geliyor. Gövdesi ahşap ya da metal olabilen bu modelin şapka bölümünde ise jüt ipten ahşaba kadar pek çok materyal tercih edilebiliyor. Baş kısmı genellikle hareket ettirilemeyen üç ayaklı lambaderler, loş ışıktan hoşlananlar ya da tepe aydınlatmasına ek bir aydınlatma ürünü isteyenler için yardıma hazır!

Ağaç (Çok Girişli/Çok Açılı) Lambader

Ağaç Lambader

Eğer farklı açıları ve daha geniş bir alanı aydınlatacak lambadere ihtiyacınız varsa ağaç lambader modellerini tercih edebilirsiniz. Tek gövdede birden fazla lambader başı ya da birden fazla gövdenin her birinde tek tek lambader başı seçenekleri bulunan bu model, yaşam alanınızı aydınlatırken evinize şık bir görünüm kazandırmanıza da yardımcı oluyor. Gövdesi metal ya da ahşap olabilen, şapka kısmı ise metal, plastik, ahşap gibi materyallerle üretilen bu lambaderler, tasarımları doğrultusunda her stile uyum sağlayabiliyor. Bu arada bazı modellerin baş bölümünün sabit, bazılarının da hareket ettirilebilir olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Six-way (Tek Başlıklı Çok Girişli) Lambader

Six Way Lambader

Daha geniş bir alanı aydınlatmak isteyenler tarafından tercih edilen bir diğer model ise six-way lambaderler. Tabandan yükselen tek gövdesi ve lambader şapkasının altında birden fazla ampul girişi bulunan bu modeli ilk gördüğünüzde club lambadere benzetmeniz mümkün. Baş kısmı çoğunlukla sabit olan ve şapkası kumaş, metal, plastik gibi farklı materyallerden yapılabilen tek başlıklı, çok girişli lambaderler özellikle klasik ve country stilin uygulandığı evler için oldukça uygun bir seçim.

Kule (Raflı) Lambader

Raflı Lambader

Kule gibi görünmesi nedeniyle bu adla anılan kule lambaderlerin bazı modelleri, raf gibi ek depolama alanları sunmaları sayesinde çok amaçlı da kullanılabiliyor. Gövde bölümü ahşap, metal ya da metal-cam buluşmasıyla oluşturulan bu lambaderlerin şapkaları da farklı materyallerle yapılabiliyor. Kule ya da -rafları mevcutsa- raflı lambaderler, tasarımları doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabiliyor.

Sehpa Lambader

Sehpa Lambader

Çok amaçlı kullanım sağlayan lambader modellerinden bir diğeri de sehpa lambaderler. Sehpanın üzerine konumlandırılan küçük bir lambader gövdesi ve lambader başlığı ile oldukça kullanışlı bir model olan sehpa lambaderler farklı materyaller kullanılarak tasarlanabiliyor. Sehpa lambaderler özellikle modern ve country dekorasyonun uygulandığı evler için uygun, fakat metal detaylı ürünler klasik dekorasyonla da uyum sağlayabiliyor.

Swing Arm (Hareketli Başlıklı) Lambader

Swing Arm Lambader

Baş kısmı hareketli olan tüm lambader modelleri bu sınıfa dâhil olabiliyor. Örneğin bir tripod lambaderiniz varsa ve baş kısmını hareket ettirebiliyorsanız aslında sahip olduğunuz lambaderin swing-arm sınıfına da dahil olduğunu söyleyebiliriz. Farklı tasarımları bulunabilen ve görev aydınlatması olarak kullanılmaya uygun olan bu lambader modelini, tasarımı doğrultusunda her dekorasyon stilinde tercih edebilirsiniz.

L Lambader

L Lambader

Görsel Kaynak

Son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan sıra dışı bir lambader modeli: L lambeder! “L” şeklindeki düz gövdesi ve şapkasız tasarımı sayesinde dikkat çeken bu çeşidin bir ampul girişi bulunmuyor. Aydınlatma, gövdedeki LED’ler yardımıyla sağlanıyor. L köşe lambaderler genellikle dekoratif amaçla tercih ediliyor.