Banyo Keyfi: Küvet Çeşitleri

Küvet Çeşitleri Ve İsimleri

Siz de yaşam alanlarındaki diğer oda ve alanlara kıyasla daha küçük olan ve dekorasyon açısından daha arka plana atılan banyoları yenilemenin zamanının geldiğini düşünenlerden misiniz? Size önerimiz, şık bir banyoya kavuşurken konforu ve keyfi de ön planda tutup bir uygulama yapmanızdan yana. İşte, tam da bu noktada akla küvetler geliyor! O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve öncelikle küvet alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan kısaca bahsedip ardından banyo küvet çeşitlerini ve isimlerini sizinle paylaşalım!

Banyo Keyfi: Küvet Çeşitleri

Banyo Küveti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küvetler, banyonuzda köklü bir değişiklik yapmanıza yardımcı olan banyo ürünleridir. Karar aşamasında “Küvet banyo için gerçekten doğru bir tercih mi?” gibi soruların aklınıza gelmesi ise gayet normal. Dilerseniz küvetli banyo modellerini incelemeden önce aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için “Hem Zevk Hem İhtiyaç Meselesi: Küvet mi, Duş Kabini mi?” yazımızı okuyabilir ve ihtiyacınıza en uygun çözümü keşfedebilirsiniz.

Peki, eğer tercihinizi banyo küvet modellerinden yana kullanırsanız satın alma aşamasında dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Banyonuz için küvet satın almaya karar verdiyseniz ilk adım olarak banyonuzda küveti konumlandırmak istediğiniz alanın ölçüsünü almalısınız. Küvet modelleri ve ölçüleri doğrultusunda size en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Bu arada eğer küçük bir banyonuz varsa köşeli modeller yerine köşeleri kıvrımlı olan modelleri ya da oval küvetleri satın alabilir ve alanı daha ferah gösterebilirsiniz. Buna ek olarak “Küçük Banyo Dekorasyonu: Küçük Banyo Nasıl Büyük Gösterilir?” yazımızda banyonuzu daha ferah ve şık kılabilecek diğer önerilere ulaşabilirsiniz.
  • Banyo zemininizin, seçeceğiniz küvetin ağırlığını taşıyabileceğine emin olmalısınız. Eğer su ile dolu bir küveti taşıyamayacak bir zemine sahipseniz öncelikle zemini güçlendirmek faydalı olabilir.
  • İhtiyaçlarınızı ve isteklerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin oturma alanına sahip bir küvet ya da jakuzili duşakabinli küvet istiyor olabilirsiniz.
  • Elbette bütçeyi göz ardı edemezsiniz! Seçeceğiniz küvetin bütçenize uygun olduğundan emin olmalısınız. Küvet fiyatları küvetin malzemesine, büyüklüğüne ve sahip olduğu ek özelliklere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin aynı özelliklere sahip iki üründeki tek fark, birinin jakuziye sahip olması ise masaj yapan seçenek olan küvet jakuzi fiyatları daha yüksek olabilir. 

Son olarak banyonuzu daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız “Konforu Uzakta Aramayın: Banyonuzu Spa Atmosferine Dönüştürecek Öneriler” yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Şimdi, küvet çeşitleri modellerini inceleme zamanı!

Küvet Çeşitleri

İhtiyacınıza ve zevkinize uygun küvet modelleri, her bütçeye uyum sağlayabilecek banyo küvet fiyatları ile Koçtaş’ta!

Oyuk (Alcove) Küvet

Oyuk Küvet

En çok tercih edilen küvet çeşitlerinden biri olan oyuk küvetler, “alcove küvet” ya da “klasik küvet” olarak da biliniyor. Genellikle üç duvara temas eden bu küvetlerin iki veya tek duvara temas eden alternatifleri de bulunuyor. En az bir duvara temas edecek şekilde monte edildikleri için küçük ve dar banyolarda yerden tasarruf etmek isteyenlere uygun modellerden biri olan oyuk küvetler çoğunlukla sade bir tasarıma sahip oluyor. Duvar ile temasın bir diğer artısı ise duş kabinli küvet modelleri arayanlar için uygun olması.

Bağımsız (Ayaklı) Küvet

Bağımsız Küvet

“Bağımsız küvet” ya da “ayaklı küvet” olarak bilinen bu küvet türü, banyoda büyük bir tadilat ile uğraşmadan bir küvete sahip olmak isteyenler tarafından çokça tercih ediliyor. Çünkü bağımsız küvet modellerinin bir duvara monte edilmesi gerekmiyor.

Genellikle dört ayağı bulunan ve bu sebeple “ayaklı banyo küveti” olarak adlandırılan ayaklı küvet modellerine alternatif olarak ayakları bulunmayan ve düz tabanı sayesinde direkt olarak zemine konumlandırılabilen seçenekleri de mevcut. Montaj ihtiyacı olmadığı için tasarruflu seçeneklerden biri olan düz küvetlerin veya ayaklı küvet çeşitlerinin nostaljik ve modern görünüme sahip tasarımları bulunuyor.

Köşe Küvet

Köşe Küvet

Banyonuz küçükse ve buna rağmen alana uygun boyutlarda bir küvet satın almak istiyorsanız köşe küvetler, değerlendirebileceğiniz küvet modelleri arasında yer alıyor. Banyonun köşesine monte edilen ve adını da buradan alan köşe küvet çeşitleri, banyoda yerden tasarruf sağlayabiliyor. Bu arada tasarım olarak oyuk küvetleri andıran köşe küvetlerinin; oyuk, ankastre, jakuzili banyo küveti gibi farklı modellere de dâhil olabildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Genellikle modern ve klasik bir tasarıma sahip olan köşe küvetler; kare, dikdörtgen gibi formların yanı sıra beşgen gibi daha köşeli bir yapıya da sahip olabiliyor. Bu köşeli tasarım ise konfor açısından bir dezavantaj olarak kabul edilebiliyor.

Ankastre Küvet

Ankastre Küvet

Şık ve banyo dekorasyonuna katkı sağlayabilecek bir küvet satın almayı istiyorsanız size önerimiz ankastre, diğer adıyla gömme küvetler! Küvetin özel olarak oluşturulmuş bir yuvaya yerleştirilmesi ile montajı gerçekleştirilen gömme küvetler, çoğunlukla oldukça modern küvet modelleri sunuyor. Kurulumu kolay küvet çeşitleri arasında yer alan ankastre küvetlerin yuvaları ise ahşap, seramik, mermer gibi farklı malzemelerden üretilebiliyor. En güzel küvet modelleri olarak kabul edebileceğimiz gömme küvetlerin her dekorasyon stiline uygun model seçenekleri bulunuyor.

Jakuzili Küvet

Jakuzili Küvet

Evde jakuzi keyfi yaşamak isteyenlerin tercihi olan ve “jetli küvet” olarak da bilinen jakuzi küvet çeşitleri, küvet içerisinde bulunan kanallar sayesinde hava kabarcıkları oluşturup bu sayede masaj yapabiliyor. Başlıca küvet jakuzi farkı ise bu oluyor. Farklı boyutları ve tasarımları olabilen küvet jakuzi modelleri; oyuk, ankastre, köşe, bağımsız gibi farklı küvet türlerine de dâhil olabiliyor.

Hava kabarcığı yaratan kanalların dikkatli ve düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekliliği, jakuzili banyo modellerinin diğer seçeneklere göre daha meşakkatli olması anlamına geliyor. Dilerseniz jakuzili duşakabin modellerini tercih ederek daha kullanışlı bir alana da sahip olabilirsiniz.

Japon Stil Küvet

Japon Küveti

Oldukça sade bir tasarıma sahip olan Japon stil küvetler genellikle yuvarlak ve derin bir forma sahip oluyor. Bağımsız küvet çeşitleri arasında bulunan Japon küvetlerin bazıları, oturmalı küvet modelleri arasında yer alıyor. Mermer gibi materyallerin yanı sıra demir ya da ahşap kaplama gibi seçenekleri de bulunan bu minimalist alternatifler, küvet ölçüleri bakımından da diğer türlere kıyasla daha küçük. Her dekorasyon stiline uygun olabilecek Japon tarz küvetlerin banyonuzu çok şık kılacağından şüpheniz olmasın!

Duşakabinli Küvet

Kabinli Küvet

“Eve küvet yaptırmak ya da eve jakuzi yaptırmak güzel fikir, ama duş almak için ek bir alanım olmayacak.” diyenlerdenseniz çare, duşakabin küvet çeşitleri! Küvetin çevresinin duş kabini ile çevrelendiği model olan duş kabinli küvet modelleri, genellikle oyuk ya da köşeli modellerde tercih edilse de bağımsız küvetler ve jakuzili küvetler de bu modele uygun olabiliyor. Farklı dekorasyon stiline uygun alternatifleri bulunan duşakabinli küvetler, özellikle banyo düzenine önem verenler ve sınırlı alanı bulunanlar için avantajlı.

Bu arada küvet çeşitleri ve ebatları kadar seçtiğiniz duşakabinin de alana ve ihtiyaçlarınıza uygun olması önemli. Dilerseniz “Duş Kabini Çeşitleri” yazımızı okuyarak size en uygun alternatifi bulabilir ve ardından Koçtaş’ta duşakabin modelleri ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

En güzel küvetler için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın!