Konforu Uzakta Aramayın: Banyonuzu Spa Atmosferine Dönüştürecek Öneriler

Banyoda Spa Etkisi Yaratmanın Yolları

Uzun bir günün ardından rahatlamak için banyoya girdiniz. Suyun rahatlatıcı etkisi ile tüm yorgunluğu geride bırakmak istiyorsunuz. Ama zihninizi yoran şeylerden bir türlü uzaklaşamıyor musunuz? Öyleyse bir de banyonuzun dekorasyonunda küçük ama etkili değişiklikler yapmayı deneyin. Banyoya adım attığınızda kendinizi spa’daymış gibi hissedince beklediğiniz rahatlamayı çok daha hızlı bir şekilde yaşayacağınızdan eminiz. 

Ev banyosunu spa merkezine dönüştürmek için büyük bir tadilat yapmanıza da gerek yok. Sadece o dingin atmosferi yaratan dekorasyon ögelerini banyonuza eklemeniz yeterli. Gelin, banyoyu spa’ya gönüştürecek dekorasyon fikirleri ile kendinizi şımartmanın en zevkli halini yaşayın.

Duvar Rengini Değiştirin

Bir spa’ya adım attığınızda ilk önce uyumu fark edersiniz. Bu uyumu sağlayan en önemli faktör ise banyoda kullanılan renk tonları. Sakinleştirici bir görünüm vermek için genellikle beyaz ile kahve, krem gibi nötr renkler tercih edilir. Bu spa görüntüsünü yakalamak için öncelikle banyonun rengini en çok belirleyen yerden yani duvarlardan işe başlayın.

Banyonuzun duvarlarında seramik kaplı değilse yalnızca duvarları beyaza boyamanız yeterli. Kahverengi gibi doğayı çağrıştıran renkler, beyaz duvar üzerinde kendini daha iyi belli edecek ve baskın hale gelmeyecek.

Banyonuz seramik ya da fayans kaplı ise bu büyük bir yeniliğe gitmeniz gerektiğine işaret etmiyor. Fayans boyamanın tüm inceliklerini anlattığımız ¨Banyo ve Mutfak Duvarlarını Tasarruflu Yenileyin: Fayans Boyama Nasıl Yapılır?¨ yazımızı okuyarak beyaz fayans kaplı duvarlara kavuşmanın yolunu öğrenebilirsiniz.

Banyo fayans modelleri, beyaz söz konusu olduğunda biraz kısıtlıymış gibi görünür. Aslında doku ve desen, beyaz fayans üzerinde belirgin değişiklikler yaratır. Örneğin ışığın da etkisiyle düz beyaz fayans parlak bir görünüm sunar. Dokulu ya da desenli beyaz fayans çeşitleri ise daha mat bir görünüm ile aradığınız rahatlatıcı etkiyi verebilir. 

Bir de ipucu: Banyo fayansı kaplama, duvar boyama gibi seçenekler sizin için biraz yorucu geliyorsa duvar kaplamayı da değerlendirebilirsiniz. Örneğin beyaz tuğla desenli duvar kaplama ile tüm banyonuzu pratik bir şekilde beyaza bürüyebilirsiniz. 

Banyo Dolaplarını da Sadeleştirin

Banyoda Spa Dekorasyonu

Düz beyaz fayans ya da boya ile duvarlarda yakaladığınız temiz görüntüyle bütünlük oluşturması için banyo dolaplarınızı da boyayabilirsiniz. Ne de olsa banyo için dolap, duvar kadar etkili bir alan. Banyo dolaplarını ise beyaz boyayabileceğiniz gibi suyu çağrıştıran açık mavi veya yeşil tonları ile renklendirebilirsiniz. Evde banyo dolabı boyamanın yollarını öğrenmek için de ¨Banyo Dolabı Yenileme Önerileri¨ yazımızı okumayı unutmayın! 

Banyoya özel DIY önerilerini yapmaya zamanınız yoksa da banyo ve mutfak tadilatı amacıyla ustalara ulaşmak ve teklif almak için Ustabilir’i ziyaret edebilirsiniz. Banyonuzu usta yardımı ile yenilemek adına ihtiyaç duyacağınız banyo fayans modelleri ve renkleri için de Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.  

Renk Uyumunu Yakalayın

Banyonuzu tek renge bürüdüyseniz şimdi sıra spa atmosferini yaratacak ikinci adımda. Önce banyo havlusu, banyo paspası, askılık gibi banyo aksesuarlarının hangi renkte olacağına karar verin. Antrasit gibi taşı andıran bir renk ya da tabiatı çağıran kahve tonlarını tercih etmenizi öneririz. Bir diğer seçenek ise aksesuarları bu gibi renklerden, havluları ise konforu andıran yumuşacık beyaz renklerden seçmek.

Ancak beyaz ile yakaladığınız sade görünümü korumak için pamuk gibi eşyaları cam kavanozlara koyun; şampuanlık, sabunluk gibi malzemeleri ise düz beyaz şişelere dökün. Rengarenk sabun, duş jeli, krem görüntüsünden kurtulduğunuz zaman bir spa’yı farklı kılan görünüme yaklaştığınızı hemen fark edeceksiniz.

Doğal Malzemelerden Faydalanın

Banyoya Spa Görünümü Vermek

Banyoyu spa gibi gösterecek doğal malzeme kullanımında en kolay adımdan başlayalım: Bitki. Tavandan asacağınız sarmaşık, küvet yanında yere koyacağınız çiçek ya da lavabo kenarını süsleyecek sukulent kendinizi bahçe ferahlığında hissetmenize yardımcı olacak. Ancak banyonun nemli ve karanlık ortamında yaşayan bitkileri seçmenizi tavsiye ederiz. Banyoda yaşayan bitki çeşitlerini ¨Odaya Uygun Bitki Seçme ve Bakım Rehberi¨ yazımızda bulabilirsiniz.

Banyoda spa atmosferi yaratmada faydalanabileceğiniz doğal malzemelerden bir diğeri ise ahşap. Duvara havlu asmak için ahşap merdiven koyabilir, üzerine beyaz havlularınızı yerleştirebilirsiniz. Küvetinize ahşap küvet tepsisi koyarak hem konforu hem de estetiği başka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Duşun içerisine ise ahşap banyo zemini yerleştirebilirsiniz. Çamaşırlarınızı bambu sepet içerisine koyabilir, mermer gibi doğal bir malzemeden yapılmış banyo klozet takımı kullanabilirsiniz.

Koku ve Işık ile Deneyiminizi Zenginleştirin

Spa’nın hafifletici etkisini yaşamanın doğru atmosferi oluşturmaya bağlı olduğunu artık biliyorsunuz. Renk tonları ve malzeme kullanımı ile bir zen atmosferi yarattığınız banyonuzda şimdi de duyularınıza seslenme zamanı.

Lavanta, ylang ylang, okaliptüs gibi rahatlatıcı aromaterapi yağlarını bir taş buhurdanlık ya da difüzör yardımı ile banyonuza yayın. Banyo tepsisine, yere ya da ayna önüne mumlar koyun. Mumu her zaman kullanamayacağınız için banyo ışığında da bazı değişimler yapabilirsiniz. Daha düşük watt ampul takarak loş bir ortam elde edebilirsiniz.

Banyonuzun tüm duyularınıza hitap eden bir yere dönüşmesi için tek eksiğiniz müzik. Küvette meditatif müzikler dinleyerek huzur duymak için banyonuza Bluetooth hoparlör yerleştirebilirsiniz. Tüm ortamla uyumlu olması için de ahşap kaplama bir hoparlör tercih edebilirsiniz.

Dağınıklıktan Kurtulun

Banyoyu Düzenli Hale Getirmek

Banyonuza kazandırdığınız konforlu görünümü daha da belirgin hale getirmenin yolu kirli görünüme son vermek. Tuvalet kağıdı, peçete, havlu, deterjan gibi banyoda sıkça kullanılan malzemelere bir depolama çözümü bulabilirsiniz. Banyo lavabo dolabı, deterjan ve fırça gibi temizlik malzemeleri için uygun. 

Makyaj malzemeleri, havlu, saç kurutma makinesi gibi kişisel eşyalarınızı banyo dolabına yerleştirebilirsiniz. Kalabalık görünümden kurtulmak için de kirli sepetli banyo dolabı kullanabilirsiniz. Banyonuzu derli toparlı tutmanızı sağlayacak banyo dolabı çeşitleri ve fiyatları için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. Banyonuzdaki dağınıklığı ortadan kaldırmanın yollarını ise ¨Banyonuzu Güzelleştiren ve Yer Kazandıran Altı Çözüm¨ yazımızda bulabilirsiniz. 

Cesur Değişimler Yapın

Bu adıma kadar banyonuzu spa’ya dönüştürmenin en kolay yollarını paylaştık. Şimdi sıra banyosunu yenilemeyi düşünenler için hazırladığımız önerilerde. Minimalist banyo dekorasyonu sayesinde spa etkisini en zarif haliyle yakalayabilirsiniz.

İşe armatürlerden başlayabilirsiniz. Çok yer kapladığı için lavabo üstü armatürleri duvara monte batarya ile değiştirin. Şelale lavabo bataryası gibi bir tasarımı da tercih ederseniz artık kendinizi doğanın içerisine bir adım daha yaklaşmış bulabilirsiniz. En doğru armatür seçimini yapmak için de ¨Lavabo Batarya Çeşitleri¨ yazımızı okumayı unutmayın.

Gelelim lavaboya… Eğer dolap kullanmayacaksanız duvara monte lavabo sizin için doğru seçim olacak. Lavabo altı dolabı olan banyolarda ise tezgah üstü lavabo estetik bir görünüm verecektir. 

Duş başlığı, tuvalet, lavabo gibi banyonun büyük eşyalarında genel olarak aynı prensibi uygulayabilirsiniz: Duvara monte, ayaksız ve sade bir tasarım çizgisine sahip ürünler seçmek. Fark yaratmanızı sağlayacak duş sistemleri, bataryalar ve vitrifiye gibi banyo ürünleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor.