Küçük Banyo Dekorasyonu: Küçük Banyo Nasıl Büyük Gösterilir?

Küçük Banyo Dekorasyonu

Ev dekorasyonu denildiğinde akıllara ilk olarak salon ve yatak odası gibi alanlar gelse de aslında evinizdeki her noktanın güzelleştirilmeye hakkı var! Dekorasyon konusunda son sıralara bırakılan banyolar da bahsettiğimiz alanlardan biri. Özellikle küçük bir banyoya sahipseniz banyo dekorasyonunun daha çok önem kazandığı da hepimizin malumu. Peki, küçük banyolar nasıl dekore edilir?

Ferah Bir Duş İçin: Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Önerileri adlı yazımıza da göz atmayı unutmayın!

İşte, hem banyoları büyük göstermek hem de daha şık bir alana kavuşmak için değerlendirebileceğiniz küçük banyo dekorasyon fikirleri!

Küçük Banyo Tasarım Fikirlerinin Olmazsa Olmazı: Açık Renk Kullanımı

Dekorasyonda açık tonları tercih etmek, küçük banyoları büyük göstermek için değerlendirebileceğiniz en önemli ipuçlarından biri. Özetle “Küçük banyolar için fayans seçimi nasıl yapılmalı?” ve “Küçük banyolarda yer döşemesi ne renk olmalı?” gibi soruların cevaplarının açık renkli seçenekler olduğunu söyleyebiliriz.

Küçük banyolarda seramik seçiminden küçük boy banyo dolaplarına kadar banyonuzda yer vereceğiniz ana ürün ve mobilyaları açık renkli seçerek ışığın yansımasını sağlayabilir ve bu sayede banyoları büyük göstermeyi başarabilirsiniz.

Eğer sadece açık renkleri kullanmanın banyonuzu haddinden fazla sade göstereceğinden çekiniyorsanız bu durumda duvarlarınızın orta kısmını şerit şeklinde desenli seramiklerle döşeyebilirsiniz.

Küçük banyo seramik modelleri ve küçük banyolar için banyo dolapları için Koçtaş’a göz atmanızı öneririz.

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Banyo İçin Pratik Çözümler: Alt ve Üst Modüllü Küçük Banyo Dolabı Modelleri

Banyo, depolama alanına ihtiyaç duyduğunuz alanlardan biri. İşte, tam da bu sebeple ayaklı bir lavabo tercih etmek yerine lavabonun da monte edilebileceği alt modüle sahip bir dolap seçmek daha sağlıklı olabilir. Bu arada seçeceğiniz dolap ve küçük banyo lavabo modellerinin duvara monte, yani zemine temas etmeyen bir tasarımda olması da küçük banyolar için dekorasyon önerileri arasında yer alıyor.

Gömme, yarı gömme ve tezgah üstü lavabolar küçük banyolar için lavabo modelleri arasında. Bu arada lavabo modellerini daha yakından tanımak ve en doğru kararı verebilmek için “Lavabo Çeşitleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Küçük banyolar için dolaplar arasında seçim yaparken farklı ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmanızda yarar var. Örneğin küçük banyolar için kirli sepeti koyacak bir yer bulmak çoğu zaman zor olabilir. Bu durumda alt modülünde kirli sepeti için yer bulunan dolapları tercih etmeniz küçük banyolara alternatif çözümlerden biri! Tüm bunların yanında tercih edeceğiniz dolabın üst modülü olması da depolama alanı ihtiyacınızın yerden tasarruf ederek karşılanmasına destek olabilir.

Küçük Banyo Çözümleri: Alanı Büyük Gösterecek Duş Kabinleri

Küçük banyo modellerine göz attığınızda alanın görsel olarak bölünmesine neden olabilecek uygulamalardan uzak durulduğunu görebilirsiniz. Banyolarda bölünme algısına sebep olan başlıca ürünlerden biri de hiç kuşkusuz ki duş kabinleri. Diğer bir deyişle küçük banyolar için duşakabin modelleri arasından seçim yaparken ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

Banyonuzda yer vereceğiniz duş kabininin renksiz, desensiz, şeffaf cama sahip olması, alanda bölünmüşlük algısı oluşturmayacağı için değerlendirebileceğiniz küçük banyo dekorasyon fikirlerinden biri. Dilerseniz camları ayna olan duş kabinlerini de tercih edebilir ve aynanın sağlayacağı yansımanın etkisi sayesinde daha büyük görünen bir banyoya sahip olabilirsiniz. Ayrıca duşakabin modelleri arasında seçim yapmadan önce “Duş Kabini Çeşitleri” yazımızı okumanız da ihtiyacınıza ve alanınıza uygun alternatifi bulmanız konusunda size yardımcı olabilir.

Eğer banyonuzda duş kabini yoksa bu durumda duş perdesinden yardım alabilirsiniz. Duş perdesini duş almadığınız zamanlarda kapatmamak ise banyonuzun küçük görünmesini engelleyebilecek ipuçlarından. Eğer alanda küvete yer verecekseniz bu durumda kabinsiz ve açık renkli küçük banyo küvetlerini tercih etmenizi önerebiliriz. Bu arada duş kabini ve küvet arasında kaldıysanız ve hangisini seçmeniz gerektiğini bilemiyorsanız “Hem Zevk Hem İhtiyaç Meselesi: Küvet mi, Duş Kabini mi?” yazımızı okumanızı öneririz.

Küçük Banyo Dekorasyonu Fikirleri

Küçük Banyo Tasarımlarının Gizli Kahramanı: Duvara Monte Klozetler

Nasıl ki küçük banyo dolapları modellerinde yere temas etmeyen duvara monte alternatifleri tercih etmek, yapacağınız dekorasyonun inceliklerindense aynı durum klozet seçiminde de geçerli. Daha modern ve şık bir görüntüsü olan duvara monte klozetler, zeminle temas etmedikleri için banyonuzu olduğundan daha geniş gösterebilirler. Küçük banyolar için klozet modelleri arasında seçim yaparken bunu da göz önünde bulundurmanız oldukça önemli.

Çamaşır Makinesi Dolaplarından Yardım Almayı Düşünün

“Küçük bir banyo nasıl planlanır?” sorusunun yanıtında gözünüzün depolama ile ilgili çözümleri de aradığını biliyoruz. Eğer banyonuzda çamaşır makinesine yer veriyorsanız size önerimiz çamaşır makinesi dolaplarını tercih etmenizden yana. Bu sayede çamaşır makinenizi banyoda daha şık bir şekilde konumlandırabilir ve aynı zamanda dolabın üstünde bulunan raflar sayesinde küçük banyo depolama fikirlerinden birini hayata geçirebilirsiniz.

Küçük Banyo Dekorasyonu: Küçük Banyo Nasıl Büyük Gösterilir?

Küçük Banyolar İçin Akıllı Çözümler: Küçük Banyolar İçin Raf ve Sepetler

İster dar küçük banyo modelleri ister küçük ebeveyn banyo örnekleri hakkında araştırma yapın, eğer banyonuzun alanı gerçekten kısıtlıysa bu durumda burada dolaba yer vermek de mümkün olmayacaktır. Peki, bu durumda destek alabileceğiniz küçük banyo fikirleri nelerdir? Elbette raflar ve sepetler bu alanda da yardımınıza koşuyor! Duvara monte edebileceğiniz sepetler ve rafların küçük ama etkili depolama alanlarına dönüşeceğinden hiç şüpheniz olmasın! Özellikle klozetin arkasında kalan duvarı raflar için değerlendirebilirsiniz.

Tabii tam da bu noktada duş alanlarını unutmamak gerek. Küçük banyo planlarını oluştururken ister duş kabinine ister küçük banyolar için küvet modellerine yer verin, size önerimiz daha düzenli bir alan kurgulamak için duş raflarından yardım almanız. Duvara monte edilen ve oldukça kullanışlı olan bu raflar duş alanında düzen sağlayacak. Eğer bir duşakabininiz varsa dilerseniz kabinin kapısına asılan metal sepetleri de küçük banyolar için organizer olarak kullanabilirsiniz.

En Gözde Küçük Banyo Aksesuarları: Büyük Banyo Aynası

“Küçük banyo dizaynı nasıl olmalı?” sorusunun püf noktalarını tek tek sıraladık. Bu önerilerimizi uygulayarak kullanışlı ve şık bir alana kavuşmanız mümkün olabilir. Tabii bunun yanında, olduğundan daha büyük görünen bir alana sahip olmak da küçük banyolar için banyo modelleri araştırması yapan sizler için oldukça önemli, biliyoruz. Bunu sağlayabilmeniz için yardım alabileceğiniz aksesuar ise aynalar!

Banyo dolabı, küçük aynalı ya da tercih ettiğiniz banyo aynası küçük boyutlu olduğunda istediğiniz etkiyi yakalamanız zor olabilir. Bu sebeple size önerimiz banyoda büyük bir aynaya yer vermeniz. Hatta dilerseniz banyo kapısının arkasını ayna ile kaplayıp bunu küçük banyo kapısı fikirlerinden biri olarak değerlendirebilirsiniz. Hatta banyonuzun uygun bir duvarını ayna ile kaplayıp alanın genişlik etkisini artırmanız da mümkün. Daha önce de bahsettiğimiz gibi duş kabininin camlarını ayna tercih etmek ise değerlendirebileceğiniz diğer küçük banyo tuvalet dekorasyon fikirlerinden. Banyonuzda Fark Yaratacak 8 Küçük Dekorasyon Fikri adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Banyoyu Büyük Gösterecek Fikirler

Küçük banyoları dekorasyonla büyük göstermenin yollarını paylaştık, küçük bir banyo nasıl dekore edilir anlattık. Şimdi, sunduğumuz bu küçük banyo dekoru önerilerini ve küçük banyolara pratik çözümleri hayata geçirme zamanı! Banyonuz için ihtiyacınız olan her şeyi Koçtaş’ta bulabilir, küçük banyo modellerini ve fiyatlarını Koçtaş’ta inceleyebilirsiniz.