Banyonuzda Fark Yaratacak 8 Küçük Dekorasyon Fikri

Basit Banyo Dekorasyon Fikirleri

Ev dekorasyonu konusunda hep son sıralara bırakılan banyonuzu güzelleştirmek ve yaşam alanınızda bütünsel bir şıklığa ulaşmak için harekete geçme zamanı geldi de geçiyor! Dahası büyük tadilatlara gerek kalmadan, sadece küçük dokunuşlarla da banyonuzda son derece dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Şimdi sıralayacağımız banyo dekorasyon fikirleri, küçük detaylarla büyük etkiler yaratmak isteyenlere! Haydi, başlayalım!

1. Banyo Duvarlarının Yarısını Farklı Renge Boyayın

Çoğu banyo duvarının alt kısmı fayans ile kaplanıyor, üst kısmına boya yapılıyor. Banyo duvarlarının rengi ise genellikle beyaz tercih ediliyor. Fakat böyle olmak zorunda değil! Fayanslarınıza ya da banyo dekorasyonuna uygun bir renk seçimi yaparak banyonuzun üst bölümünü dikkat çekici bir renk ile boyayabilirsiniz. Bu sayede banyonuzun havası anında değişecek! Bu arada banyonun bir bölümünü (örneğin klozetin bulunduğu alanı) açık renk yerine banyo dekorlarının yeni gözdesi siyaha boyayarak da modern banyo dekorasyonu için şık bir adım atabilirsiniz.

Banyo Tasarımları

2. Kullandığınız Ayna, Banyo Aynası Olmak Zorunda Değil

Biliyorsunuz; ayna, banyo aksesuarları arasında olmazsa olmaz. Üstelik banyo aynası seçiminde sıradan aynalar yerine farklı tasarımdaki aynaları seçerek çizginin dışına çıkmanız da mümkün!

Küçük olduğu için salonunuzda ya da holünüzde yer veremediğiniz şık aynayı banyonuza koyabilirsiniz. Bu sayede banyo dekorasyonu yaparken evdeki kullanmadığınız ürünlerden de yararlanmış olursunuz. Eğer banyonuzda dekoratif ayna kullanmak yerine banyo aynası kullanmak isterseniz farklı çerçeve ve renk seçenekleri sunan aynaları tercih edebilirsiniz.

Banyo Dekorasyon Aksesuarları

3. Kim Demiş Banyo Dolabı Ufak Bir Bütçeyle Yenilenmez Diye?

Evlerin banyolarında en dikkat çeken şeylerden biri hiç kuşkusuz banyo dolapları! Üstelik banyonuzun dolaplarını yenilemek için yeni bir dolaba da ihtiyacınız yok. Peki, bunu nasıl mı gerçekleştireceksiniz? Elbette banyo dolabınızı boyayarak! Oldukça basit ve eğlenceli bir uygulama sizi bekliyor. Bu arada küçük banyolar için açık renkler tercih etmeye ve bu sayede alanın daha geniş olduğu algısını oluşturmaya dikkat etmelisiniz. Banyo dolabı boyama hakkındaki önemli detaylar videomuzda.

4. Lavabo ve Banyo Bataryaları Dekorasyonda Önemli Bir Detay

Suyu açıp kapamanızı sağlayan musluklar, diğer adıyla bataryalar, çok küçük bir detay gibi görünüyor, değil mi? Oysaki banyo dizaynı için oldukça önemliler! Lavaboda ve duşakabinde bulunan bataryalar banyonuzun dekorasyonunu dikkat çekici bir şekilde etkileyebilirler. Modern, spor ya da klasik… Farklı tarzlarda ve renklerde olabilen lavabo ve banyo bataryaları, küçük değişikliklerle büyük fark yaratmak isteyenler için birebir!

Banyo Dekorasyon Fikirleri

5. Banyonuzu Sarkıt ya da Aplik ile Renklendirmeye Ne Dersiniz?

Banyo aydınlatmalarında genellikle plafonyerler tercih ediliyor ama unutmayın size fark yaratacak banyo fikirleri veriyoruz. Bu nedenle banyonuzda sarkıt kullanmanızın hiçbir sakıncası yok. Fakat çok klasik bir sarkıtın hoş durmama ihtimalini hatırlatmak isteriz. Eğer sarkıt fikri size uzak geliyorsa aynanızın arkasına LED ışıklar koyarak ya da banyo aynasının iki yanına aplikler konumlandırarak alanın atmosferini daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

Banyo Dekorasyon Malzemeleri

6. Banyo Aksesuarlarının Gücünden Yararlanmak Güzel Fikir

Basit dokunuşlarla yapılabilecek banyo dekorasyon önerilerini sıralıyorsak elbette banyo aksesuarlarından bahsetmeden olmaz! Sabunluk, diş fırçalığı, çöp kovası, hatta havlu gibi tekstil ürünleri… Banyonuzun çehresini değiştirebilecek bu ürünleri seçerken de ihtiyacınız, kullanım alışkanlıklarınız ve alanda yer vermek istediğiniz dekorasyon stili doğrultusunda karar vermelisiniz. Dilerseniz “Banyo Aksesuarı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızdan yardım alarak sağlıklı bir seçim yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonu Ürünleri

7. Düzenleyiciler de Bu Sevdaya Dâhil

Rafta duran cilt bakım ürünleriniz, ambalajında duran pamuklar, mendiller… Dağınıklığın şıklık oranınızı olumsuz etkileyen bir unsur olduğunu unutmamalısınız. Yani, evinizin diğer alanlarında kullandığınız saklama kutuları ve sepetler banyo düzenleme malzemeleri olarak da kullanılabilir!

Banyonuzun dekorasyonuna uyum sağlayacak düzenleme kutularının içerisine dilediklerinizi koyabilir ve bu sayede hem daha düzenli hem de daha şık bir banyoya sahip olabilirsiniz. Dilerseniz pamuk gibi yardımcı ürünlerinizi renkli kavanozlara koyarak banyo dolaplarınızın üzerinde de sergileyebilirsiniz. Yanlarına da birkaç renkli mum koydunuz mu tamamdır bu iş!

Banyo Dekorasyon Örnekleri

8. Çiçeğin Güzelleştirmeyeceği Bir Alan Yok

Kim demiş banyoda bitki olmaz diye, hem de çok güzel olur! Nemli alanları seven bitkileri banyonuza koyarak dekorasyon konusunda bir üst seviyeye çıkabilirsiniz. Örneğin; salon palmiyesi, hava bitkisi tam banyonuza göre seçenekler. Siz yine de banyonuza bitki koymak istemiyor ama doğanın gücünden yararlanmak fikrine sıcak bakıyorsanız boş bir vazonun içerisine ağaç dalları koyarak banyonuzu güzel bir detayla buluşturabilirsiniz.

Banyo Dekorasyon Önerileri

İşte, banyonuzda fark yaratmak bu kadar kolay! Banyo tasarımlarına yön verecek banyo ürünleri için Koçtaş’a göz atmayı ihmal etmeyin. Küçük Banyo Dekorasyonu: Küçük Banyo Nasıl Büyük Gösterilir? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.