Tezgah Arası Fayans Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tezgah Arası Fayans

Mutfak, evde en fazla trafiğin olduğu en çok kullanılan yaşam alanlarının başında geliyor. Evin merkezi dersek yanlış olmaz. Bu nedenle mutfak için fayans seçerken estetik kadar pratiklik ve dayanıklılık da önemlidir. Hele bir de tezgah arası fayans söz konusuysa birbirinden farklı yüzlerce fayans seçeneği arasında karar vermek zor olabilir. İşte, biz de bu yazımızda mutfağınızın kişiliğinizi yansıtması, pratik ve şık bir seçim yapabilmeniz için tezgah arası fayans seçiminizde size rehberlik edeceğiz. Dilerseniz detaylara göz atmadan önce fikir edinmek için Koçtaş’ın her bütçeye ve zevke uygun seramik ve fayans modellerine de bakabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyon Ürünleri

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri 2023

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri

Mutfak tezgah arası fayans modelleri 2023 trendleri, cesur renklerden ve farklı malzemelerden oluşuyor. Siz de mutfağınızı yeniliyorsanız tezgah arası fayans seçiminizde yaratıcı olmaktan, farklı desen ve yüzeyler seçmekten korkmayın. Şimdi, sizinle hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayacağınız 10 tezgah arası fayans trendini paylaşalım.

1. Klasik seçimler yapın

Zamansız ve asla modası geçmeyen klasik seramik ve porselen tezgah arası fayanslar mükemmel seçim. Farklı bir renk ile mutfağınıza modern bir görünüm katabilirsiniz, sıra dışı bir desen kullanarak kendi tarzınızı yaratabilirsiniz. 

2. Parlak modeller, matların yerini aldı

Parlak Modeller Matların Yerini Aldı

2023’te parlak tezgah arası fayans, mutfakların vazgeçilmezi halini aldı. Mutfak tasarımlarında daha çok mat armatürlere yer verildiği için parlak tezgah arası fayans seçimi ile yakaladığınız tezat mutfağınıza ayrı bir şıklık katar.

3. Farklı malzemeleri birlikte kullanın

Farklı Malzemeleri Birlikte Kullanın

Geçmişte mutfak tezgah arası fayans için birden fazla fayans türü kullanılmazken 2023’te mutfaklara benzersiz bir görünüm kazandırmak için farklı malzemelerden oluşan kombinasyonlar ön plana çıkıyor. Porselen, mermer, cam veya diğer fayans türlerinden hoşunuza gidenleri birlikte kullanıp mutfağınıza farklı bir kişilik kazandırabilirsiniz. Özgün bir tarz yaratmak isteyenler için ideal seçim olduğunun altını çizelim. 

4. Cam karolar ile şıklığı yakalayın

Cam Karolar ile Şıklığı Yakalayın

2023’te cam karolar popülerlik kazandı. Farklı ve cesur renklere sahip olan cam karoların mozaik desenleri de mevcut. Böylece tezgah arası fayansınızla mutfağınızda bir sanat eseri yaratabilirsiniz.

5. Tezgah arası fayansta metro esintisi yaratın

Tezgah Arası Fayansta Metro Esintisi Yaratın

Metro fayanslarının mutfağın diğer bölümlerinde kullanılması alışıldık bir durum olsa da tezgah arasında kullanılması pek yaygın değildi. Ancak 2023, tezgah arası fayanslarda da metro rüzgarları estiriyor ve beyazın göz alıcı ışıltısını mutfağınıza taşıyor. Beyaz mutfak tezgah arası seramikler tercih etmezseniz 2023 trendlerinden güç alıp cesur renklerin kullanıldığı metro fayanslarını tercih ederek mutfağınızda bir odak noktası oluşturabilirsiniz.

6. Doğal renkler kullanın

Doğal Renkler Kullanın

2023 mutfaklarında beyaz fayanslar son derece popüler olmasına rağmen doğal görünüme sahip renkler de tercih ediliyor. Hatta 2023’te mutfak için yılın rengi yeşil olarak kabul ediliyor.  Canlı yeşilden pastel tonlara kadar geniş bir yelpazede sunulan yeşil tezgah arası fayansları  kullanabilir, aralarda gri tonları kullanarak hareket katabilirsiniz.

7. Farklı desenler ve mozaik ile kontrast yaratın

Farklı Desenler ve Mozaik ile Kontrast Yaratın

İşte, kendinizi ifade etmenin harika bir yolu daha. Büyük desenli karo ve mozaik karolar kullanarak mutfağınızda çarpıcı bir görünüm ve his yaratabilirsiniz. Bir de sade mobilyalarla dekore ettiyseniz mutfağınıza hareket ve canlılık katmak için ideal tercih olduğunu söyleyebiliriz. 

8. Taş fayans trendini kaçırmayın

Taş Fayans Trendini Kaçırmayın

2023 yılının mutfak trendlerinden biri de mutfağınıza doku ve stil kazandıran taş fayanslar kullanmak. İster yıpranmış görünümlü taş fayanslar ister asitle yıkanmış fayanslar kullanmaya karar verin, tezgah arası fayanslarınız ile mutfağınıza muhteşem bir hava katabilirsiniz.

9. Mutfağın zemin karoları ile eşleşen mermer kullanın

Mutfağın Zemin Karoları ile Eşleşen Mermer Kullanın

Mutfağınızın zemininde sade ve mat bir görünüm kullandıysanız tezgah arası fayans seçiminde mermer görünümlü fayans tercih edebilirsiniz. Böylece zeminden yukarı doğru yumuşak ve kusursuz bir geçiş yapabilir, etkileyici ve zarif bir görünüm yaratabilirsiniz. Daha ekonomik olan mermer görünümlü porselen fayanslar da kullanabilirsiniz. 

10. Zeminden farklı bir fayans tercih edin

Artık mutfak zemini ile tezgah arası fayansın aynı olması tercih edilmiyor. 2023’te mutfağınızı yeniliyorsanız fayans seçiminde bu hataya düşmemenizi öneriyoruz. Zeminde ahşap görünümlü yer karoları tercih ederken mozaik görünümlü tezgah arası fayans kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bu trendleri dikkate alarak tezgah arası fayans seçimizle mutfağınız için harika bir dekorasyon yaratabilir, mutfağınızda geçirdiğiniz zamanı daha da keyifli kılabilirsiniz.  

Siz de mutfağınızı yenilemeye karar verdiyseniz Koçtaş’ın her bütçeye ve zevke uygun seramik ve fayans modellerine bakabilirsiniz. “2023 Mutfak Dekorasyonu Trendleri” yazımız da size mutfak dekorasyonu konusunda ilham verebilir. 

Mutfak

Mutfak Tezgah Arası Fayans Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mutfak Tezgah Arası Fayans Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mutfağınıza en doğru tezgah arası fayans seçmek için öncelikle mutfağınızın ve evinizin genel tarzını düşünün. Geleneksel bir mutfağa sahipseniz klasik metro fayanslarını ya da mermer fayansları tercih edebilirsiniz. Modern bir mutfağa sahipseniz de taş fayansları tercih etmeniz daha doğru bir seçim olur. 

Ayrıca mutfak dolaplarınızın ve diğer kaplamalarınızın rengini dikkate alın. Mutfağınızda kullandığınız diğer renkleri tamamlayacak fayansları tercih etmek, istediğiniz havayı yaratmanız için yardımcı olur.

Mutfağınızın dekorasyonu dışında dikkate almanız gereken diğer konuları da aşağıda özetledik:

  • Tezgah arası fayans günlük kullanımdan dolayı zamanla yıpranabilir. Çizilmelere, lekelere ve ısıya dayanıklı fayansları tercih edin. 
  • Gözenekli fayansların sıvıları ve lekeleri emme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle tezgah arası fayans için ideal değildirler. Dayanıklı ve temizlemesi kolay bir yüzey için porselen veya seramik gibi gözeneksiz fayansları seçin.
  • Kalabalık bir aileniz ya da küçük çocuğunuz varsa yine daha dayanıklı ve az bakım gerektiren bir tezgah arası fayans tercih etmenizde fayda var.
  • Bazı fayanslar diğerlerinden daha fazla bakım gerektirir. Örneğin doğal taş fayansların lekelerden korunması için düzenli olarak kapatılması gerekir. Tezgah arası fayans olarak az bakım gerektiren ve temizlenmesi kolay fayansları tercih edin.
  • Tezgah arası fayans fiyatları, seçtiğiniz malzemeye ve boyuta göre değişeceği için bütçenizi iyi planlayın.
  • Tezgah arası fayans, mutfağınızda odak noktası olabilir. Bu nedenle sevdiğiniz bir renk ve desen tercih edin.
  • Sıra dışı bir görünüm oluşturmak istiyorsanız farklı boyutları ve şekilleri kullanın.
  • Tezgah arası fayans için sırlı, mat ve dokulu gibi farklı yüzey seçenekleri mevcut. Genel tarzınızı tamamlayan bir yüzey seçin.
  • Kesin karar vermeden önce farklı tezgah arası fayans örneklerinin mutfağınızda nasıl göründüğüne bakın. Böylece renkleri ve malzemeleri karşılaştırarak daha kolay karar verebilirsiniz.

Malzeme, renk ve desenine karar verdikten sonra tezgah arası fayansı kendiniz döşeyecekseniz “Yepyeni Zeminler ve Duvarlar: Seramik Nasıl Döşenir?” yazımıza göz atabilirsiniz. İşinin ehli bir usta tarafından döşenmesini tercih ediyorsanız Ustabilir uygulamamız üzerinden ihtiyacınız olan ustalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Trendlere uygun olarak seçtiğiniz tezgah arası fayans ile mutfak duvarlarınız yeni bir görünüm kazandığına göre artık mutfak duvar dekorasyonu ile evin en canlı yaşam alanına güzellik katmak için “Zevkli Bir Yemek Atmosferi İçin: Mutfak Duvar Dekorasyonu” yazımızdan ilham alabilirsiniz.

Tezgah Arası Fayans Hakkında Sık Sorulan Sorular

Tezgah arası fayans nasıl hesaplanır?

Ne kadar tezgah arası fayansa ihtiyacınız olduğunu hesaplamak için fayansı döşeyeceğiniz yerin uzunluğunu ve genişliğini ölçmeniz gerekir. Daha sonra tezgah arası fayansın döşeneceği metrekareyi bulmak için uzunluğu genişlikle çarpın. Kaplayacağınız metrekareyi bu şekilde belirledikten sonra bu sayıyı tek bir fayansın metrekaresine bölebilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan tezgah arası fayans sayısını elde edersiniz.

Mutfak fayansı nasıl olmalı?

Mutfak fayansları; temizlenmesi kolay, leke ve çizilmelere karşı dayanıklı olmalıdır. Ayrıca sıcak tencere ve tavalara maruz kalacakları için ısıya dayanıklı olmaları da önemli. Bu hususların yanı sıra mutfak fayanslarının mutfağınızın genel görünümünü tamamlaması gerekir.