Hem Zevk Hem İhtiyaç Meselesi: Küvet mi, Duş Kabini mi?

Hem Zevk Hem İhtiyaç Meselesi: Küvet mi, Duş Kabini mi?

Yoğun geçen bir günün akşamında yorgunluğunuzu atmak, yaz mevsiminde serinlemek, kış aylarında hem rahatlayıp hem de ısınmak… Banyo yapmak ya da duş almak, kişisel hijyen için gerekli olsa da aslında bir yandan da yaparken kendimize zaman ayırabildiğimiz, hatta dinlenebildiğimiz bir eylemler. Peki; küvet mi, duş kabini mi sizin için doğru seçim? Duşakabin mi, küvet mi tercih etmelisiniz?

Banyonuzun Büyüklüğü Önemli Bir Kriter

Yaşam alanlarında küvetlerin değil de duş kabinlerinin daha yaygın tercih edilmesinin en önemli nedeninin, banyoların küçük olması olduğunu söyleyebiliriz. Küvetler genellikle yatay, duş kabinleri ise küvetlere göre (elbette ki banyodaki alana ve seçilen duş kabinine göre farklılık gösterse de) dikey bir tasarıma sahip. Dolayısıyla duş kabinleri tercih ederek küçük alanları daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Evet, “Duşakabin mi, yoksa küvet mi?” sorusunun yanıtı, banyo büyüklüğüne göre değişebilir; fakat bahsettiğimiz gibi seçtiğiniz duş kabini modelinin de yer tasarrufunda önemli bir payı var. Dilerseniz “Duş Kabini Çeşitleri” infografiğimize göz atarak uzun yıllar kullanacağınız duş kabini seçiminde alanınız ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda en uygun modeli belirleyebilirsiniz. Yepyeni Bir Banyo İçin İlk Adım: Duşakabin Montajı Nasıl Yapılır? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Duş Kabini Mi Küvet Mi

İhtiyaçlarınız ve Kullanım Alışkanlıklarınız Doğrultusunda Bir Seçim Yapın

Bildiğiniz gibi duş kabinlerinin en büyük avantajı, camları sayesinde duş anında suyu etrafa sıçratmamaları ve bu sayede banyo temizliğini kolaylaştırmaları.

Söz konusu küvet olduğunda ise şunu unutmamak gerekiyor: Her zaman küvete uzanıp yıkanmak istemeyeceksiniz ve hızlıca duş alıp banyodan çıkmaya da ihtiyaç duyacaksınız. Evet, küvette duş alırken etrafa su sıçratma ihtimali oldukça yüksek ve pek çoğumuzun banyoda hem küvete hem de duş kabinine yer verecek alanı maalesef yok. Fakat hiç merak etmeyin; küvetin etrafını duş kabinine benzer bir biçimde camlarla kaplayarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Eğer küçük yaşta bir çocuğunuz varsa tercih aşamasında onu düşünmek de gerekebilir. Bazı çocuklar duş almayı çok severken bazıları sevmese de küvete hiçbir çocuk hayır diyemez! Çocuğunuzun oyun oynayarak küvette yıkanması hem sizin için daha kolay hem onun için daha eğlenceli olabilir. 

Küvet Mi Duşakabin Mi Almalıyım

Uyguladığınız Banyo Dekorasyonu Doğrultusunda Bir Model Tercih Edin

Açıkça söyleyebiliriz ki aslında tercihinizi küvetten veya duş kabininden yana kullansanız da uyguladığınız dekorasyona uygun bir model bulmakta hiç zorlanmayacaksınız. Çünkü modern, country ve klasik detaylara sahip küvetler de duş kabinleri de mevcut. Burada önemli olan nasıl bir etki yaratmak istediğiniz. Duş kabinleri banyonuzda hareketli bir etki yaratırken küvetler ise daha oturaklı ve havalı bir izlenim oluşturabilir.

Küvet mi, Duş Kabini mi Daha Pahalı?

Her ne kadar ihtiyaçlar ve istekler önemli olsa da bütçenizi düşünüp bu doğrultuda bir karar vermeniz gerekiyor. Duş kabini fiyatları ve küvet fiyatları arasında uçurum olmasa da genel olarak duş kabinlerinin daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bu noktada seçilen model, modelin detayları, üretildiği malzeme, boyutu gibi pek çok kriter devreye giriyor.

İyice düşünün, kararınızı verin. Bu aşamada duş kabini modelleri ve küvet modelleri arasında karşılaştırma yapmak da karar vermenize yardımcı olabilir. Dilerseniz Koçtaş mağazalarındaki çalışma arkadaşlarımız da karar vermeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Şimdiden hayalinizdeki banyoya ulaşacağınız için çok mutluyuz!