Sizin İçin En Kullanışlı Duşakabin Hangisi: Duşakabin Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duşakabin seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar.

Evinizin her alanını güzel bir fikir sayesinde, ufak bir dokunuşla bile daha şık kılabilirsiniz. Fakat banyoyu bu konuda diğer alanlardan ayıran minik bir özellik var: Banyoyu güzelleştirmek için dekoratif objelere diğer alanlarda olduğundan daha az ihtiyaç duyuyoruz. Banyo dekorasyonu; banyo dolabı, lavabo, hatta lavabo bataryası ve banyo bataryası gibi alanda ihtiyaç olan ürünlerin zevke göre seçimi sayesinde oluşturulabiliyor. Duşakabin ise banyo dekorasyonuna önemli derecede katkıda bulunan işlevsel bir ürün. Peki; duşakabin alırken nelere dikkat etmeli ve en kullanışlı duşakabin hangisi?

Seçiminizi Alanınız Doğrultusunda Yapmalısınız

Duşakabin seçimi sırasında kullanışlılığın yanında görsel olarak da zevkinize uygun olacak, şık bir ürün tercih etmeyi istemek hakkınız! Fakat bir duş kabini seçerken ürünü monte ettirmek istediğiniz alanın size yol göstermesine de izin vermelisiniz. Aksi takdirde seçtiğiniz duşakabin, alana ve ihtiyacınıza göre çok büyük ya da çok küçük kalabilir. Örneğin küçük banyolar için ölçü olarak büyük bir duşakabin seçmek, alanın dar ve kullanışsız bir hale gelmesine neden olabilir. Peki, ideal duşakabin ölçüleri ne olmalı? Bu sorunun cevabı, banyonuza ve duşakabini konumlandırmak istediğiniz alana göre değişiklik gösterebilir.

Alana göre duşakabin tercihi nasıl olmalı?

Duşakabin satın almaya karar verdiyseniz ilk aşamada duşakabini monte etmeyi planladığınız alanın ölçüsünü almalısınız. Bu alanda, monte edilecek duşakabinin kaç duvarı kullanacağı da duşakabin modelleri ve kapı açılma modelleri arasında doğru seçim yapmanızı etkileyen bir unsur. Fakat kısıtlama gibi görünen bu durum, zevkinize uygun duşakabin çeşitleri arasında seçim yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Koçtaş duşakabin markaları arasında yer alan Beloya duşakabinler, 150’den fazla modeli ile ihtiyacınıza ve isteklerinize uygun seçenekler sunuyor! Ayrıca banyonuza göre özel ölçülerde çalışılabilen Beloya duşakabinler, 195 cm cam yüksekliğine sahip. 70 cm x 70 cm’den 90 cm x 210 cm’ye kadar farklı boyut seçenekleri olan duş kabinleri ise banyonuzla daha fazla uyumlu ve daha şık ürüne kavuşmanızı sağlıyor.

Duşakabinlerde Kapı Açılma Seçenekleri

Duşakabinler; tek, iki ve üç duvar arasında konumlandırılacak şekilde sınıflara ayrılabilir. İki duvar duşakabinler, evlerde en çok kullanılan, genellikle evin köşesine konumlandırılan ve kabinin, iki duvarı içine aldığı çeşittir. Tek duvar duşakabinler ise genellikle köşeye monte edilmezler. Bu tip kabinlerin çoğunlukla duvarın bir bölümünü içerisine alır ve bataryalar ile duş setleri de bu alana monte edilir. Tek duvar ve iki duvar duşakabinlerde aynı kapı açılış şekilleri kullanılabilir.

Beloya tek duvar duşakabin.
Beloya tek duvar duşakabin
Beloya iki duvar duşakabin.
Beloya iki duvar duşakabin
Beloya üç duvar duşakabin.
Beloya üç duvar duşakabin

Tam Dönebilir: Ev kapıları gibi tam olarak açılan kapılardır. Açılış yönü, alana ve tercihe göre belirlenebilir.

Yarım Dönebilir: Ev kapıları gibi açılan kapılardır, fakat yarım bir şekilde açılıp erişime izin verirler. Açılış yönü alana ve tercihe göre belirlenebilir.

Tek veya Çift Panelli Sürgülü Kapı: Sürgülü kapı/kapılar çekilerek duşakabine girilir. Tek yöne sürülen bir kapı ya da hem sağa hem de sola sürülen iki kapı yani panelden oluşabilir.

Kare Köşeden Erişim: Sürgülü panelin köşede bulunduğu duşakabin kapı seçeneğidir.

Oval: Giriş panelinin oval olduğu sürgülü kapı seçeneğidir.

Bar Kapıları: Hem ileri hem de geri oynatılarak duşakabine girmeye ya da çıkmaya imkân veren kapı türüdür.

Katlanır Panel: Kapının katlanabildiği alternatiftir. Tek ya da çift panel olabilir.

Walk-in Panel: Bir küvetin ya da zeminin üzerine ve profillere sabitlenebilen tek cam paneldir. Duşakabinin bir tarafında kapı ya da camın bulunmadığı bu seçenek, direkt girişe imkân verir. Eğer bu seçeneği tercih edecekseniz banyonuzun ve duşakabin teknenizin yeterli büyüklükte olmasına dikkat etmelisiniz.

Yukarıdaki kapı açılış seçeneklerinden kare köşeden erişim, oval ve walk-in panel, 3 duvar duşakabinlerde kullanılamamaktadır. Bu nedenle model seçimini bu doğrultuda yapmaya özen göstermelisiniz.

Duşakabin Cam Seçenekleri ile Alanın Şıklığını Katlamanız Mümkün

Seçtiğiniz duşakabin modelinin yanı sıra bu modelde nasıl bir cam tercih edeceğiniz de şıklığı ve kullanışlılığı etkileyen faktörler arasında. Örneğin Beloya duşakabinlerinde mirror (ayna) ve clear glass (saydam cam) olmak üzere iki seçenek bulunuyor. Peki, duşakabin camı nasıl olmalı? Eğer görsel olarak daha dikkat çekici bir etki yaratmak istiyorsanız saydam cam ve aynayı bir arada kullanabilirsiniz. Banyonuz küçükse ve alanı daha büyük göstermek istiyorsanız saydam camdan yardım alabilirsiniz. Dilerseniz duşakabini ayna camdan yaptırarak kabinin içerisinin görünmesini engelleyebilirsiniz. Beloya duşakabinlerin sıradan camlara göre daha sağlam olan ve daha az titreşim yapan 8 mm duşakabin camları sayesinde hem kaliteli hem de şık bir ürüne sahip olmanız mümkün! Ayrıca Beloya duşakabinlerin temperli camları sayesinde güvenlik konusunda da gözünüz arkada kalmasın.

Duşakabin cam seçenekleri nelerdir?

Hayatınızı Kolaylaştıracak Ürünleri Tercih Edin

Duşakabininizin şık olması ve banyo dekorasyonuna katkı sağlaması kadar üründe kullanılan malzemelerin; duşakabin temizliği ve bakımı, duşakabin kurulumu gibi konularda da hayatınızı kolaylaştırması oldukça önemli.

Beloya duşakabinler, su ile daima temas halinde olmalarına rağmen kireç önleyici kaplamaları sayesinde duşakabin temizliğini çok daha kolay hale getiriyor. Alüminyum kaplama profiller alana şıklık katarken duşakabininizi uzun yıllar kullanabilmeniz için dayanıklılık da sağlıyor. Geniş kapı kulpları sayesinde paneller kolaylıkla açılabilirken mıknatıslı kapanma sistemi sayesinde de duşakabini rahat bir şekilde kullanmanız mümkün oluyor.

Duşakabin satın alırken hayatınızı kolaylaştıracak ürünleri tercih edin.

Duşakabin seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik ise üründe montaj kolaylığı olup olmadığı. Beloya duşakabinlerinin contaları, profillerin üzerinde hazır şekilde bulunuyor; camlar ve paneller kolaylıkla monte edilebiliyor. Kolay montajı sayesinde Beloya duşakabinleri servis hizmetleri almadan dâhi monte edebilirsiniz! Ayrıca sızdırmazlığı garanti eden Beloya, duşakabin montajında silikon uygulamasına gerek kalmadan ürünü alana konumlandırmanıza yardımcı oluyor.  Kaliteli ürün seçenekleri sunan Beloya’da duşakabin fiyatları; duş kabininin boyutuna, tercih edilen cama, profillere, kapı açılış seçeneğine ya da duş teknesine göre farklılık gösterebiliyor. Yepyeni Bir Banyo İçin İlk Adım: Duşakabin Montajı Nasıl Yapılır? adlı yazımızı buradan okuyunuz.

Sadece Koçtaş’ta bulunan Beloya duşakabinler ile banyoyu daha kullanışlı ve şık kılmak güzel fikir!