Banyo Lavabo Bataryası Çeşitleri

Lavabo Bataryası Modelleri

Banyo, dekorasyon konusunda arka sıralara bırakılan alanlardan biri. Fakat aslında bu alanı dekore ederken banyo dolabı, lavabo çeşitleri ve hatta lavabo bataryası gibi pek çok üründen yararlanabilir ve stilinizi yansıtabilirsiniz.

İhtiyacınıza ve zevkinize uygun alternatifleri kolaylıkla bulabilmeniz için lavabo modellerini “Lavabo Çeşitleri” infografiğimizde incelemiştik. Şimdi ise sırada onların tamamlayıcıları ve banyonuzun olmazsa olmazı lavabo batarya modelleri var.

Lavabonuzun yapısı, istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda hangi banyo lavabo armatürünü almanız gerektiği konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız. Fakat öncesinde “Lavabo nasıl seçilir, banyo lavabo bataryası nasıl takılır?” gibi sorularınızın yanıtlarını bulabilmek için “Lavabo ve Banyo Bataryası Nasıl Seçilir, Nasıl Takılır?” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Haydi şimdi, banyo lavabo batarya modellerini ve özelliklerini keşfedelim!

Batarya Çeşitleri

İhtiyaçlarınızı karşılayacak ve dekorasyona katkı sağlayacak banyo lavabo bataryası modelleri, bütçenize uygun lavabo bataryası fiyatları ile Koçtaş’ta!

Lavabo Bataryası Nasıl Açılsın?

Banyo eviye bataryaları, açma-kapama sistemlerine göre üçe ayrılıyor.

  • Başlıklı / Çevirmeli Lavabo Bataryası

Çevirmeli Batarya

Genellikle iki başlığı bulunan, fakat tek başlıklı olan seçenekleri de olan modeldir. Başlıklar çevrildiğinde su akar ya da su akışı durur. İki başlıklı alternatiflerde bir başlık sıcak su sağlarken diğeri soğuk su sağlar.

  • Aç- Kapa / Kumandalı Lavabo Bataryası

Aç Kapa Batarya

Genellikle tek kumandalı tasarımları bulunan aç-kapa lavabo bataryaları; kumanda yukarı kaldırıldığında suyu açar, aşağıya indirildiğinde ise su akışını durdurur. Kumanda sağa ya da sola hareket ettirildiğinde ise sıcak ya da soğuk su akışı sağlanır.

  • Fotoselli Lavabo Bataryası

Fotoselli Batarya

“Otomatik lavabo bataryası” olarak da bilinir. Batarya el hareketlerini algılar ve bu doğrultuda su akışı sağlar ya da su akışını durdurur. Diğer bir deyişle su akışı, kumanda ya da başlık olmadan gerçekleşir. Genellikle evlerde değil, iş yerlerinde ya da alışveriş merkezi gibi büyük alanlarda tercih edilir.

Lavabo Bataryası Nereye Monte Edilsin?

Lavabo bataryalarını monte edeceğiniz yeri belirlemek hem kullanım alışkanlıklarınızla hem de seçtiğiniz lavabo çeşidiyle doğrudan ilgili. Monte edildikleri alana göre lavabo bataryası çeşitleri ikiye ayrılıyor.

  • Lavabo Üstü Batarya

Tezgah Üstü Banyo Bataryası

“Tezgâh üstü batarya” ya da “set üstü lavabo bataryası” olarak da bilinir. Bu tür bataryalar direkt olarak lavabonun üzerine monte edilir. Çevirmeli, kumandalı ve fotoselli çeşitleri bulunabilen lavabo üstü bataryaların geniş bir renk ve model yelpazesi bulunur.

  • Duvara Monte Batarya

Duvara Monte Batarya

Duvara monte edilen ve çevirmeli, kumandalı, fotoselli çeşitleri bulunan lavabo bataryası türüdür. Bu çeşit, tasarım konusunda lavabo üstü modellere göre daha kısıtlı bir yelpazeye sahiptir.

Tasarımlarına Göre Lavabo Bataryası Modelleri ve İsimleri

Lavabo musluklarını tasarım açısından dört ana başlığa ayırabiliriz.

  • Merkezi Lavabo Bataryası

Merkezi Kurulumlu Banyo Bataryası

Kumanda ya da başlıklar, musluk bölümüyle aynı ünitede yer alır. Bu sebeple “tek gövde lavabo bataryası” olarak da adlandırılabilir. Ayrıca montaj sırasında tek deliğe ihtiyaç olduğunda “tek delikli batarya” olarak da adlandırılabilir. Tezgâh üstü ya da duvara monte alternatifleri mevcuttur. Her dekorasyon stiline uyum sağlayacak tasarımları bulunur. En bilinen çeşitlerinden biri, baş kısmı kıvrımlı olan ve yarım kalmış bir “U” formunu andıran “kuğu lavabo bataryası”dır.

  • Yayılmış Tasarımlı Lavabo Bataryası

Widespread Batarya

“Widespread” ya da montaj için üç deliğe ihtiyaç olduğundan “üç delikli batarya” diye de bilinir. Bu modelde musluk bölümü ortaya, kumanda ya da başlıklar ise iki yana monte edilir; fakat az da olsa tek kumandalı ya da başlıklı seçenekleri bulunabilir. Yayılmış tasarımlı lavabo bataryalarının montajı diğer seçeneklere göre daha karmaşık olabilir. Tazgâh üstü ve duvara monte seçenekleri bulunan bu bataryalar, tasarımları doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabilir.

  • Vessel Lavabo Bataryası

Vessel Batarya

Genellikle tezgâh üstü lavabo bataryalarında bulunan bu modelin uzun gövdesi bulunur ve bu gövde uzunluğu onun çoğunlukla çanak lavabo bataryası olarak kullanılabilmesini sağlar. Tasarım özellikleri sayesinde her dekorasyon stiliyle uyum sağlayabilen vessel bataryalar genellikle kumandalıdır.

  • Şelale Lavabo Bataryası

Şelale Lavabo Bataryası

Bataryanın ağız kısmı açıktır ve bu da su akışının şelaleye benzer şekilde gerçekleşmesini sağlar. Tezgâh üstü ya da duvara monte çeşitleri bulunan şelale lavabo bataryaları çoğunlukla kumandalı tasarıma sahiptir, fakat çevirmeli başlıklı ya da fotoselli seçenekleri de bulunabilir. Şık ve dikkat çekici bir tasarımı bulunan bu modelin, uygulanan dekorasyon stiline uyum sağlayacak alternatifleri mevcuttur.