Lavabo ve Banyo Bataryası Nasıl Seçilir ve Değiştirilir?

Banyo Bataryası Seçimi

Banyonuzda kullandığınız “musluk” olarak da bilinen ev bataryaları “Banyonuzda Fark Yaratacak 8 Küçük Dekorasyon Fikri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi banyonuzun havasını değiştirebilecek ürünler. Banyonuzun lavabosunda kullanabileceğiniz lavabo bataryası ve duşta kullanabileceğiniz banyo bataryası olarak banyo özelinde ikiye ayrılan bu ürünler, farklı tasarımlarla sunuluyor. Şimdi, ev bataryası nasıl seçilir inceleme zamanı!

Lavabo Bataryası Nasıl Seçilir?

Lavabo bataryaları; aç-kapa, fotoselli ve klasik olmak üzere kendi arasında üçe ayrılıyor. Aç-kapa banyo bataryaları tek kumandalı oluyor, fotoselli bataryalar ise elinizi algılayıp otomatik olarak su akıtıyor ya da suyu durdurabiliyor. Klasik lavabo bataryaları ise aşina olduğumuz başlıklı/çevirmeli model olarak biliniyor ve seçtiğiniz modele göre tek ya da çift başlıklı olabiliyor.

  • Alacağınız lavabo bataryasının size kullanım kolaylığı sağlayacak bir modele sahip olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Tercih edeceğiniz lavabo bataryasının banyonuzun dekorasyonuna uyum sağlaması, seçim sırasında dikkat etmeniz gereken başka bir kriter.
  • Lavabonuzun büyüklüğüne uygun bir batarya seçimi, kullanımınızı etkileyeceğinden oldukça önemli.
  • Fotoselli bataryalar genellikle iş yerlerinde, kafe restoran gibi işletmelerde tercih edilse de su tasarrufu sağlamak için bu ürünleri evde de tercih edebilirsiniz.

Lavabo Bataryası Seçimi

Banyo Bataryası Nasıl Seçilir?

Banyo bataryaları da normal, termostatik ve ankastre olmak üzere üçe ayrılıyor. Termostatik bataryalar sudaki ani sıcaklık değişimlerinden etkilenmenizi engelliyor, ankastre banyo bataryalarında ise alt musluk ve duş setini kontrol edebileceğiniz birbirinden bağımsız iki farklı bölüm bulunuyor. Normal banyo bataryaları ise lavabo bataryalarında olduğu gibi tek ya da çift kontrol noktalı (kumandalı) olabiliyor. Duş Seti Nasıl Seçilir ve Takılır? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

  • Alacağınız banyo bataryasının evdeki tüm bireyler tarafından kolaylıkla kullanılabileceğinden emin olmalısınız.
  • Banyo bataryasının dekorasyonunuza uygun olması, alanı daha şık kılabilecek bir unsur.
  • Çocukların ve yaşlıların sudaki ısı değişimlerine müdahale etmesi zor olabilir. Bu nedenle evinizde termostatik bataryaları tercih edebilirsiniz.

Banyo Ve Lavabo Bataryası Nasıl Takılır

Lavabo ve Banyo Bataryası Nasıl Değiştirilir?

  • Batarya değişiminden önce vanaları kapatmalısınız.
  • Ardından işlem yapacağınız bataryanın musluklarını açıp borularda su kalmışsa akmasını sağlamalısınız.
  • Kullandığınız lavabo bataryası tezgâh üstü ise altındaki vidaları sökmelisiniz. Lavabo bataryasında bağlantı flexlerindeki somunu açmalısınız. Böylece batarya hortumunu da değiştirebilirsiniz. Duvara monte edilmiş banyo bataryasını sökmek için bataryanın üzerindeki vidaları pense ile gevşetmelisiniz.
  • Bataryayı yavaşça kendinize doğru çekerek bir pense yardımıyla su borusundan bataryayı ayırmalısınız.
  • Yeni aldığınız bataryaya hortumları yeniden takmalı ve vidalar ile sabitlemelisiniz.
  • Su vanasını açıp bataryanızın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Eviye ve Eviye Bataryası Nasıl Seçilir, Nasıl Takılır? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz!

İhtiyaçlarınıza, zevkinize uygun lavabo bataryaları ve banyo bataryaları Koçtaş’ta sizi bekliyor. Banyo bataryalarını değiştirme konusunda yeterli bilgi sahibi değilseniz ya da değişim için zamanınız yoksa da Ustabilir’deki su tesisatı ustalarının bu konuda size yardımcı olabileceğini hatırlatmadan geçmeyelim!