Banyo Çeyiz Listesi

Banyo Çeyiz Listesi

Banyolar genellikle metrekare olarak küçük ancak çok fazla ürüne ihtiyaç duyulan alanlar. Günlük bakımların yapıldığı, temizlik ve hijyen ürülerinin depolandığı banyolar için bir banyo çeyiz listesi oluşturmak ise olmazsa olmaz ufak tefek eşyaları atlamamak adına hayli önem taşıyor. 

Çeyiz alışverişinde arka planda kalan ancak fark edildiğinde “alınması gereken ne kadar çok şey varmış” diyeceğiniz banyo ürünlerini sizin için listeledik. Düğün alışverişinden önce hazırladığımız listeyi dikkate alarak kendi listenizi oluşturursanız eksiksiz bir banyonuz olacak!

Eviniz için aradığınız tüm banyo ürünlerini Koçtaş’ın geniş ürün yelpazesi arasından seçebilirsiniz. 

Banyo Dekorasyon

Şimdi gelin banyo çeyiz listesini oluşturup, alacağınız ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken noktalara değinelim.  

Banyo Çeyiz Listesinde Olması Gerekenler

Banyo Çeyiz Listesinde Olması Gerekenler

Banyo çeyiz listesini oluştururken 4 farklı kategoride inceleme yapmak istedik. Her birinin içerisinde banyoların olmazsa olmaz ürünleri bulunuyor. 

  • Banyo tekstili ürünleri
  • Banyo havlusu ve bornoz
  • El ve ayak havlusu
  • Banyo paspas takımı
  • Banyo lifi

 

  • Banyo aksesuarları
  • Banyo seti
  • Sabunluk
  • Diş fırçalık
  • Çöp kutusu

 

  • Banyo düzenleme ürünleri
  • Banyo ve makyaj organizer setleri
  • Kirli sepeti
  • Kutular ve küçük sepetler
  • Çok amaçlı banyo dolapları

 

  • Banyo dekorasyon ürünleri
  • Mum
  • Raf
  • Fotoğraf çerçeveleri

 

  • Banyoda kullanılan elektronik ürünler
  • Saç kurutma makinesi ve saç düzleştirici
  • Tıraş makinesi

Gelin şimdi bu ürünleri detaylı bir şekilde inceleyelim, siz de çeyiz alışverişinizi planlı ve keyiflice yapın. 

Banyo Tekstil Ürünleri 

Banyo Tekstil Ürünleri

Banyo tekstil ürünleri genellikle havlulardan oluşuyor. Duşta kullanacağınız lif ve duş sonrası ihtiyaç duyacağınız banyo terliği ve banyo paspasını da atlamamak gerekiyor. Banyo tekstili ürünlerini incelemek isterseniz Koçtaş yanınızda.  

Banyo Havlusu ve Bornoz

Eşiniz ve kendiniz için birer bornoz takımı almış olabilirsiniz. Misafirleriniz için ya da bornoz haricinde ekstra bir banyo havlusu almadıysanız listenize mutlaka eklemenizi öneririz. Bornoz ve banyo havlusu seçerken pamuklu olmasına, su emiciliğinin yüksekliğine ve hızlı kurumasına dikkat ederek alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.  

El ve Ayak Havlusu

Çeyizlik banyo havlu setiniz içerisinde el ve ayak havlusu bulunmuyorsa hemen hatırlatmak isteriz. El ve ayak havlusu banyolarda çok kullanıldığı ve sık sık değiştirilmesi gerektiği için yedekli olarak satın alabilirsiniz. Misafir ağırlamayı planlıyorsanız misafirleriniz için de el ve ayak havlusu almanızı öneririz. 

Banyo Paspas Takımı

Çeyizlik banyo paspası setinin içerisinde genellikle bir paspas bir banyo halısı ve klozet takımı bulunuyor. Seçimlerinizi yaparken kaydırmaz olmasına dökülme yapmamasına dikkat ederek seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.  

Banyo Lifi

Farklı çeşitlerde ve renklerde banyo lifleri bulunuyor. Dilerseniz cildinize dost olan ürünlerden yapılmış ve peeling etkisi olan banyo lifleri seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Banyo Aksesuarları

Banyo Aksesuarları

Banyonuzda ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok farklı aksesuar bulunuyor. Sabunluktan diş fırçalığa, çöp kutusundan tuvalet fırçasına çeyinizde mutlaka bulunması gereken ürünlere göz atalım. Farklı çeşitlerdeki banyo aksesuarlarını keşfetmek için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

Banyo Seti

Banyo setlerinin içerisinde genellikle diş fırçalık, sabunluk, çöp kutusu, tuvalet fırçası bulunuyor. Birbirine uyum sağlayacak bir takım isterseniz banyo çeyiz seti seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz. 

Sabunluk

Banyonuzun renk ve tarzına uygun bir sabunluk modeli seçerek atmosferini tamamlayabilirsiniz. 

Diş Fırçalık

Banyo setinizin içerisinde diş fırçalık yoksa ya da banyo seti almak istemiyorsanız diş fırçalarınızı muhafaza edebileceğiniz banyonuza uyumlu bir diş fırçalık seçebilirsiniz. 

Çöp Kutusu

Banyo setine haricen ya da banyo seti yerine tek tek ürünleri seçmek isterseniz sağlam bir çöp kutusu seçmekten başlayabilirsiniz. Kapağının nasıl açıldığı, boyutu ve malzemesi ihtiyaçlarınıza uygun olan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Banyo Düzenleme Ürünleri

Banyo Düzenleme Ürünleri

Kirliler, makyaj ürünleri, pamuklar, havlular… Hep biri banyonun bir parçası ve hepsinin düzenli bir şekilde banyoda bulunması gerekiyor. Bunun için de banyo düzenleme ürünlerine ihtiyaç duyuluyor. Çeyiziniz için henüz banyo düzenleme ürünlerini tamamlamadıysanız Koçtaş’ın banyo düzenleyicileri modellerine göz atabilirsiniz. 

Banyo ve Makyaj Organizer Setleri

Makyaj malzemelerinizden günlük olarak kullandıklarınızı banyoda tutmak ya da saç ve cilt bakım ürünlerinizi düzenlemek isterseniz çeyiniz listenize banyo ve makyaj organizer seti yazabilirsiniz. Banyonuzu şıklaştırmak için banyolarda kullanılan düzenleyici tepsileri değerlendirebilirsiniz.

Kirli Sepeti

Banyonuza sıcak bir hava katmak isterseniz hasır kirli sepetlerini tercih edebilirsiniz. Banyoda kirli sepetini yerleştireceğiniz yerin ölçülerine göre renklerine göre ayırabileceğiniz kirli sepetlerini de seçebilirsiniz.

Kutular ve Küçük Sepetler

Misafir havluları, saç şekillendirici teknolojik ürünleri bir araya toplayabilmek ve düzenli durmalarını sağlamak için dekoratif olarak da duracak hasır sepetler ve kutular satın alabilirsiniz. 

Çok Amaçlı Banyo Dolabı

Banyonuzda yeterli alan ve banyoda bulundurmak istediğiniz eşyalar için banyo dolabında gereken yer yoksa çok amaçlı banyo dolaplarına göz atabilirsiniz.

Banyo Dekorasyon Ürünleri

Banyo Dekorasyon Ürünleri

Yaşayan evlerin banyoları evde yaşayan insanların tarzını yansıtır. Evinizin her noktasında dokuşunuz olduğu gibi banyodaki dekorasyonda da çeşitli dokunuşlarda bulunmak isterseniz tarzınıza uygun dekoratif aksesuar çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. 

Mum

Kokulu mumlar tercih ederseniz hem banyonuzun her zaman güzel kokmasını hem de görüntüsüyle şıklık yakalamasını sağlayabilirsiniz. Banyonuzu kişiselleştirmek için mumun gücünden yararlanmanızı öneririz. 

Raf

Raflar sadece depolama alanı değil aynı zamanda dekorasyonu etkileyen elementlerden. Banyonuzun küçük ya da büyük olması fark etmeksizin dekoratif ürünlerinizi sergileyebileceğiniz bir alana ihtiyacınız olacaktır. Bunun için raflardan faydalanabilirsiniz. 

Fotoğraf Çerçeveleri

Fotoğraf çerçeveleri sadece salonlar ve yatak odalarının duvarlarına özgü değil. Elbette kendini tarzını evinin her noktasında yakalamak isteyenlerin banyolarında da yer alıyor. Birbiriyle uyumlu görseller seçerek duvarlarınızı farklı fotoğraf çerçeveleriyle süsleyebilirsiniz. 

Banyoda Kullanılan Elektronik Ürünler

Banyoda Kullanılan Elektronik Ürünler

Duştan sonra hızlıca saç bakımı yapmak isteyenler ve duş sonrası tıraş olmak isteyenlerin adresi banyolarda elbette elektronik ürünlere de yer var. Banyo çeyiz listenizi hazırlarken saç kurutma makinesi ve tıraş makinesini de eklemeyi unutmayın.

Saç Kurutma Makinesi ve Saç Düzleştirici

Saç kurutmaya fazla vakit ayırmak istemiyorsanız çeyiziniz için saç kurutma makinesi seçerken watt seviyesi yüksek makineleri tercih edebilirsiniz. Elektriklenmesini önlemek isterseniz de iyon özelliğine sahip bir saç kurutma makinesi satın alabilirsiniz. Saç düzleştirici seçiminizde ise ısı derecesine, kaplama türüne (seramik, turmalin, keratin vb) dikkat ederek değerlendirebilirsiniz. Yüksek dereceli saç düzleştiriciler saçınıza zarar verebilir, iyon özelliği olan düzleştiricileri tercih ederek saçınızı elektriklenmesinin önüne geçebilirsiniz. Saç kurutma makinesi ve saç düzleştiricisi gibi saç bakım ürünlerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz. 

Tıraş Makinesi

Çeyinizde yepyeni bir tıraş makinesi olsun istiyorsanız satın almadan önce size uygun olmadığına dikkat edebilirsiniz. Hassas bir cildiniz varsa ıslak kuru tıraş makinesi, sakallarınız farklı yönlerde çıkıyorsa yuvarlak döner başlıklı tıraş makinesi tercih edebilirsiniz. Islak kuru makinelerin kuru tip makinelere göre temizlenmesinin daha kolay olduğunu da söyleyelim. Koçtaş’ta istediğiniz özelliklere sahip tıraş makinesi modellerini bulup inceleyebilirsiniz. 

Çeyiz hazırlıkları telaşla geçerken bazı detaylar atlanabiliyor. Banyo çeyiz listenizin eksiksiz olmasını sağlamak için banyonuzda mutlaka bulunması gereken ürünleri kapsamlı bir şekilde paylaştık. Çeyiz listenizi tamamlamaya ev tekstilinden devam etmek isterseniz “Ev Tekstili Çeyiz Listesi” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Banyo çeyiziniz ile tüm eksiklerinizi ise Koçtaş’ı ziyaret ederek tamamlayabilirsiniz.