Lavabo Çeşitleri

Lavabo Modelleri

Oldukça az eşyanın bulunduğu banyoların dekorasyonunda, tercih ettiğiniz her mobilya ve ürün büyük önem taşıyor. Seçtiğiniz ürünlerin işlevsel olmalarının yanı sıra şıklığa katkı sağlamaları da faydalı olacaktır. Banyoların olmazsa olmazları lavabolar ise bu konuda aslında oldukça önemli bir görev üstleniyor. Peki, şimdi hem zevkinize hem de ihtiyacınıza cevap verebilecek lavabo türlerine göz atmaya ne dersiniz? İşte, lavabo modellerinin isimleri ve özellikleri:

Lavabo Çeşitleri

İhtiyacınıza ve zevkinize uyum sağlayacak lavabo modelleri, bütçenize uygun lavabo fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Ayaklı Lavabo

Ayaklı Lavabo

Ayaklı lavabo, zeminden uzanan sütunun üzerine lavabonun konumlandırılmasıyla oluşuyor. Lavabo; oval, kare, yuvarlak gibi farklı formlarda tasarlanabiliyor. Çok yer kaplamayan modellerden biri olarak kabul edilse de alt modül gibi bir depolama alanı sağlamaması dezavantaj olarak görülebiliyor. Ayaklı lavabo modelleri, tasarım detayları doğrultusunda her dekorasyon stiliyle uyum sağlayabiliyor.

Duvara Monte Lavabo

Duvara Monte Lavabo

Zeminle bağlantısı bulunmayan, direkt olarak duvara monte edilen bu model “asma lavabo” adıyla da biliniyor. Lavabonun altında tesisatın göründüğü tasarımlara ek olarak tesisatın gizlendiği kısa ayaklara sahip duvara monte modeller de bulunuyor ve bunlar “yarı ayaklı lavabo” olarak adlandırılıyor. Zeminle bağlantısı olmadığı için banyonun daha geniş olduğu algısını oluşturabilen duvara monte lavabolar, tasarımı doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabiliyor.

Konsol Lavabo

Konsol Lavabo

Dresuara benzer bir tasarıma sahip olan ve oldukça şık alternatifleri bulunan konsol lavabolar, lavabonun iki ya da dört ayakla desteklenmesiyle oluşuyor. Sıhhi tesisat armatürlerinin net bir şekilde görüldüğü bu lavabo modeli, zeminin çoğunlukla açıkta bırakılması sayesinde banyoyu daha geniş gösterebiliyor. Özellikle klasik ve modern dekorasyona uygun model seçenekleri bulunan konsol lavabolarda depolama alanı ihtiyacı, ayaklar arasındaki boşluğa yerleştirilebilecek sepetlerle sağlanabiliyor.

Gömme Lavabo

Gömme Lavabo

Dolap uyumlu olan ve “etajerli lavabo” olarak da bilinen gömme lavabo modelleri, son zamanların en gözde modellerinden. Tezgah altı ya da tezgah üstünden gömülebilen bu lavaboları özellikle alt modüllü bir banyo dolabı istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Az yer kaplayan ve farklı tasarım çeşitleri bulunan bu lavabo çeşidinde, banyoda uyguladığınız dekorasyon stili ne olursa olsun tarzınıza ve ihtiyacınıza uygun bir seçenek bulabilirsiniz.

Yarı Gömme Lavabo

Yarı Gömme

Lavabonun arka kısmının dolaba gömüldüğü, ön kısmının ise çıkıntılı bir şekilde açıkta kaldığı model olan yarı gömme lavabolar çoğunlukla oval ya da yuvarlak tasarımlı oluyor. Banyo dolabına hareket katan lavabolar arasında yer alan yarı gömme lavabolar, tasarımları doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabiliyor.

Tezgah Üstü Lavabo

Tezgah Üstü

Son dönemlerin en çok tercih edilen lavabo çeşitleri arasında yer alan ve “çanak lavabo” olarak da bilinen tezgah üstü lavabolar, banyolardaki şıklığın sırlarından biri! Dolap ya da tezgah üzerine monte edilen bu çeşit, dolap uyumlu lavabo modelleri arasında yer alıyor. Oval, kare, yuvarlak, dikdörtgen gibi farklı formlarda üretilebilen ve her dekorasyon stiline uygun bir lavabo seçimi yapmanızı sağlayacak tezgah üstü lavabolar, alana modern bir görünüm kazandırıyor.

Köşe Lavabo

Köşe Lavabo

Duvara monte, gömme, yarı gömme gibi modelleri bulunan, en önemli özelliği ise adından da anlaşılacağı gibi köşeye monte edilmesi olan ürünlere bu isim veriliyor. Küçük banyolar için kullanışlı bir seçenek olan köşe lavabolar, tasarım detayları doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabiliyor.