En Güzel Çeyizlik Lif Modelleri

En Güzel Çeyizlik Lif Modelleri

Çeyiz hazırlarken beyaz eşyalar, küçük ev aletleri gibi ürünlerin yanı sıra çeyize zenginlik katan geleneksel el emeği işler de kullanılır. Çeyizinizi geleneksel el emeği eşyalar eklemek isterseniz günlük yaşamınızda da kullanabileceğiniz el işlerini de mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Bu noktada en güzel çeyizlik lif modellerinin banyolara şıklık katmasının yanı sıra çeyizlerde yer alan kullanışlı parçalar arasında bulunduğunu söyleyebiliriz. Eğer siz de çeyizlik lif modeli arıyorsanız sizin için birbirinden renkli ve farklı lif modeli fikirleri hazırladık. 

Dilerseniz kendi emeğinizi katarak hazırladığınız çeyizlik lifleri yeni evlenen çiftlere ya da sizi ziyaret eden misafirlerinize de hediye edebilirsiniz. Daha önce lif yapmayı düşünmediyseniz düğün öncesi telaşlardan uzaklaşıp kafanızı boşaltabilmek için de lif örebilirsiniz. Böylece hem meditasyon yapmış hem de banyolarınızı ve çeyizinizi süsleyecek kullanışlı bir çeyiz parçası elde etmiş olursunuz. 

Banyo Banner

Banyolarınıza dekoratif dokunuşlar yapacak kullanışlı diğer banyo aksesuarlarını ise Koçtaş’ta bulabilirsiniz. 

Gelin başladığınızda kolayca hazırlayabileceğiniz en güzel çeyizlik lif modellerini detaylıca incelemeden önce banyo lifi nasıl örülür göz atalım. 

Banyo Lifi Nasıl Örülür?

Banyo Lifi Nasıl Örülür

Banyo lifini tığ ya da şiş ile yapabilirsiniz. Şiş kullanacaksanız 2.5 ile 3 numaralı, tığ kullanacaksanız 2 ile 8 numaraları arasında olanları tercih edebilirsiniz. Çoğunlukla satılan iplerin üzerinde kullanmanız gereken tığ ve şiş numarasını da görebilirsiniz. Aldığınız ipin üzerinde böyle bir bilgi varsa tığ ve şiş seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Yalnız şişle yapmanın tığ ile yapmaktan daha zor olduğunu söyleyelim. Elinizde şişe daha yatkınsa elbette şiş kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Daha önce lif örmediyseniz öncelikle lifin basit örgü adımları öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Fıstık tekniğini daha önce duymadıysanız lif örülürken en çok kullanılan teknik olduğunu söyleyebiliriz. Bu tekniği öğrendikten sonra artırıp azaltma yaparak farklı modelleri de kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Fıstık tekniğinde ilk olarak 3 zincir çekerek başlayabilirsiniz. Bu noktada çektiğiniz ikinci zinciri daha gevşek bırakmanız gerekiyor sonrasında bu gevşek olarak çektiğiniz zincirle bir yuva oluşturacaksınız. Üçüncü zinciri çektikten sonra tığdaki ilmeği uzatın ardından tığa ip sarıp aynı noktadan ilmeği batıp çıkarmanız gerekiyor. Böyle 4 ilmek hazırladıktan sonra sol parmağınızdaki ipi baş ve orta parmağınızla tutun. Üst tarafta kalan ipi de 4 ilmeğin içinden geçirin. Ardından tuttuğunuz tarafta kalan ipin içinden tığı geçirin. Bu şekilde 2 ilmeğiniz olacak onun içinden de bir zincir çekerek fıstığınızı oluşturabilirsiniz. 

Örgü tekniği öğrendiğimize göre şimdi en güzel çeyizlik lif modellerine geçebiliriz. Çeyizlik lif modellerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Çeyizlik kare lif modeli
  • Çeyizlik yuvarlak lif modeli
  • Çeyizlik kese lif modeli
  • Çeyizlik uzun lif modeli

Şimdi bu çeyizlik lif modellerini detaylıca inceleyelim. 

Çeyizlik Kare Lif Modelleri

Çeyiz Kare Lif Modelleri

En güzel çeyizlik lif modelleri arasında bulunan kare liflerin yapımı hayli kolay. Kutu tekniği kullanılarak yapılan kare bir lif yapmak için banyonuza ya da çeyizinize uygun renkler belirleyebilirsiniz. Dilerseniz öncesinde bir kağıda çizerek de kendi modelinizi oluşturabilirsiniz. Kutulardan oluşan bir kare yapacağınız için içerisinde yer alacak olan şekli de seçtiğiniz renkler belirleyecek. Kare lifinizin üzerine çiçek, geometrik şekil, nazar boncuğu ya da hayvan modelleyebilirsiniz.  

Banyo lifi için fıstık tekniğinden bahsetmiştik. Kutu tekniğinde de 5 fıstık yaptıktan sonra ikinci ve üçüncü fıstığın arasına tığla batıp 1 tane daha fıstık yapmanız gerekiyor. Bu fıstığı 2 zincirle kapatınca bir kare elde etmiş olacaksınız bu devamlılıkla kareleri yapabilirsiniz. 15 fıstıkla başlayarak kare şekil elde edebilirsiniz. Dilerseniz her sıraya farklı renk gelecek şekilde 3 ayrı renkli ipten yararlanabilirsiniz. Etrafı beyaz geçip içeride orta kısımda kalacak olan kutular için tek renk belirleyebilirsiniz. 

Banyonuzda ve evinizde minimalist dekorasyon tercih ettiyseniz çeyizlik lif modellerinizi de buna göre şekillendirerek tek renkli yapabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız kare lifler sade ve şık duracaktır.

Çeyizlik Yuvarlak Lif Modelleri

Çeyizlik Yuvarlak Lif Modelleri

Yuvarlak lif modellerinin yapımı kare liflere göre biraz daha meşakkatli olabilir. Daha önce lif örmediyseniz bu modelde ilk olarak ortadan başlandığını söyleyelim. Tığ ile 6 zincir çektikten sonra bir başa gelip zincirinizi yuvarlak bir yuva haline getirmeniz gerekiyor. Sonrasında aralarında 3’er zincir olacak şekilde 8 adet fıstık yapıp tamamladığınızda elinizde bir çiçek motifi oluşacak sonrasında etrafına fıstık tekniğini kullanarak dilediğiniz motifi hazırlayabilirsiniz. Çeyizlik yuvarlak lif modelleri arasında en çok tercih edilenler genelde iki renkli modeller oluyor. Siz dilerseniz liflerinize çiçek motifleri ya da geometrik şekiller ekleyebilirsiniz. 

Çeyizlik Kese Lif Modeli

Çeyizlik Kese Lif Modeli

Çeyizlik kese lifleri diğer çeyizlik lif modellerine göre yapımı daha uzun süren ancak hayli kullanışlı olan modeller arasında yer alıyor. Kese lif modellerini yıldız tekniği kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Bunun için ilk olarak 15 tane fıstık yapmanız gerekiyor. 16. fıstığı yaptıktan sonra fıstığı kapatmayıp en yakın 2 fıstığın arasına tığla batıp üçlü fıstık yapabilirsiniz. Bu üçlü fıstığı kapatmadan bir sonraki fıstığın arasına tığ ile batıp çıktıktan sonra yıldızınız oluşacak. İşte buna yıldız tekniği deniyor. Bundan sonra 1 zincir çekip 3 fıstık yaparak yıldız tekniği ile devam edebilirsiniz. Bu şekilde sırayı bitirdikten sonra 10 sıra yapıp lifin ön yüzünü bitirebilirsiniz. Aynı şekilde 10 sıra daha yapıp arka yüzünü bitirdikten sonra bu iki parçayı birleştirerek bir kese elde edebilirsiniz. 

Çeyizlik lif modelleri arasından kese şeklinde bir lif yapmayı tercih ederseniz model olarak tek renk kese örüp sonrasında üzerine gül motifleri işleyebilirsiniz. Gül motifli kese lifleri çeyiziniz içerisinde şık duracaktır. Sadece çeyinizde sergileyip saklamak için bir lif modeli yapmak isterseniz üzerine kurdeleden fiyonk yaparak gösterişli bir hale getirebilirsiniz.

Çeyizlik Uzun Lif Modelleri

Çeyiziniz için farklı lif modelleri denemek istiyorsanız uzun lif de yapabilirsiniz. Diğer çeyizlik lif modellerinde olduğu gibi uzun lif için de fıstık tekniğinden yararlanabilirsiniz. Kutu ve yıldız tekniğini de aynı şekilde değerlendirebilirsiniz. Uzun bir lif yapabilmek için kare lifteki kadar fıstık yapmak yerine bu sayıyı yarıya düşürebilirsiniz. Biraz daha geniş olmasını isterseniz 7 sıra fıstık yapıp sonrasında yıldız tekniğine geçebilirsiniz. Uzun lifinizi bu şekilde tamamladıktan sonra iki ucuna da üst üste zincir çekerek kulplar hazırlayabilirsiniz.

En güzel çeyizlik lif modelleri arasında yer alan uzun lifler için birbirlerine kontrast olan farklı renkte iplerden yararlanabilirsiniz. Çiçek motiflerini ya da geometrik şekilleri kullandığınız farklı renklerdeki ipler üzerinden giderek belirleyebilirsiniz. Çeyizinize şıklık katmak isterseniz oluşturduğunuz lif modelinin üzerine küçük çiçekler ve yapraklar ekleyebilirsiniz. Daha sade bir model yapmak isterseniz iki farklı renkteki ipten yararlanarak 3’er sırada 1 olacak şekilde ipin rengini değiştirebilirsiniz. Bu lifleri sonrasında sırt kesesi olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

En güzel çeyizlik lif modellerini ve yapılış detaylarını paylaştık. Çeyinizine ve banyolarınıza farklı bir doku ve şıklık katacak el işi lifleri yapmadan önce banyo aksesuarlarınızı seçerek onlara uygun bir şekilde de modellerinizi belirleyebilirsiniz. Yuvanızı güzelleştirecek banyo aksesuarları için Koçtaş’a uğrayabilirsiniz. 

Çeyiziniz için liste oluşturmak isterseniz “Ayrıntılarda Gizli Zarafet: A’dan Z’ye Kız Çeyiz Listesi” başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Şimdiden yeni yuvanızda mutluluklar dileriz!