Ferah Bir Duş İçin: Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Banyolarda Yerden Tasarruf

Küçük metrekareli evlerde genellikle banyonun genişliğinden ödün veriliyor ve buraya diğer odalara göre daha küçük bir alan ayrılıyor. Oysa aslında banyo, evin en keyifli vakit geçirilen, konforla eş yerlerinden birisi. 

Siz de banyonuz küçük olduğu için havluyu nereye asacağınızı bilemiyor, duş alırken zorlanıyor ya da deterjanları banyo dışında tutuyorsanız önerilerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Küçük banyolar için akıllı çözümler sayesinde siz de konforunuzdan ve hatta stilinizden vazgeçmek zorunda kalmazsınız. İşte, küçük banyolara pratik çözümler:

  1. Küçük Banyo Dekorasyonu: Duş Alanını Genişletin

Küçük Banyo Tasarımları

Banyoda en çok yer kaplayan alan duş bölümü. Hal böyle olunca içinizden her ne kadar küvet zevkini yaşamak geçse de ¨Küvet mi, duşakabin mi daha kullanışlı?¨ sorusunu sorabilirsiniz. Bu iki seçeneğin de küçük banyo düzeni için mümkün olduğunu söyleyelim. Nasıl mı? Gelin, küçük banyolar için duşakabin ve küvet kullanımı önerilerine bakalım:

  • Tercihiniz duşakabinden yanaysa ya da tadilat yapıp mevcut banyo düzenini çok da değiştirmek istemiyorsanız bazı konulara dikkat edebilirsiniz. Birinci ve belki de en eski yöntemlerden birisi duşakabin paneli yerine duş perdesi kullanmak. 

Duş almadığınız zamanlarda perdeyi açarak banyonun daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Hatta banyonuzda ahşap malzeme yoksa duş perdesi bile kullanmadan banyo alanını kullanabilirsiniz.

  • Kare ya da dikdörtgen şeklindeki duş kabinleri yerine çeyrek duş kabini modelini tercih ederek yerden tasarruf sağlayabilirsiniz. Banyonuza en uygun duşakabin modelini keşfetmek için de ¨Duş Kabini Çeşitleri¨ yazımızı okumayı unutmayın.
  • Duşakabin alanını geniş göstermenin bir diğer etkili yöntemi ise duş teknesini kaldırmak. Zeminle bitişik duş kabini alanı daha geniş gösteriyor. İhtiyaçlarınıza en uygun duş kabinleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor.

Şimdi küçük banyo küvetleri ile ilgili bilgilere göz atalım.

  • Hem küvet kullanıp hem de yerden tasarruf etmek için dar ve oval bir küvet modeli seçebilirsiniz. 
  • Küvet akla suda uzanmayı getirse de bu sefer tercihinizi mini küvetlerden yana yapabilirsiniz. Kare ya da oval olabilen bu oturmalı küvet modellerinde hem sıcak su keyfini yaşayabilir hem de banyonuzdaki alanı rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Duşakabin ve küvet kullanımıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için sizi ¨Hem Zevk Hem İhtiyaç Meselesi: Küvet mi, Duş Kabini mi?¨ yazımızı okumaya bekliyoruz. 

  1. Küçük Banyo Tasarımları: Ferahlığı Duvarlarda Yakalayın

Küçük Banyoda Renk Kullanımı

Evin geri kalanının aksine banyonun duvar dekorasyonu pek değiştirilmiyor. Aslında duvar rengi, deseni ve dokusu özellikle küçük banyolarda büyük fark yaratıyor. Hadi bu sefer siz bir değişiklik yapın ve banyoyu genişletmeye duvarlardan başlayın. İşte, en sıra dışı etkiyi yaratan küçük banyo dekorasyon önerileri:

  • Önce minimalist banyo dekorasyon önerisinden başlayalım: Duvarları beyaza boyamak. Beyaz renk özellikle karanlık banyolarda aydınlatıcı bir etki yapıyor. Yapışkanlı duvar karosu veya folyosu sayesinde büyük tadilatlar yapmadan bu değişimi yapabilirsiniz. 

Hatta sadece duvarları değil, zemini de beyaz renkle kaplayabilirsiniz. Dekoratif bir unsur eklemek için de duşakabin veya küvet alanında sarı, kırmızı gibi canlı bir ton kullanabilirsiniz.

Pratik kullanımıyla banyo tadilatını kolaylaştıracak tavan ve duvar kaplamaları Koçtaş’ta sizi bekliyor! Kaplama yerine banyonuza seramik ya da fayans döşeyecekseniz ihtiyacınız olan usta yardımına da Ustabilir’den ulaşabilirsiniz. Farklı ustalardan teklif alabilir ve banyonuzu size en uygun şekilde yeniletebilirsiniz.

  • Küçük banyoda fayans seçimi de oldukça önemli. Özellikle teknesiz duşların zemininde beyaz, sütlü kahve gibi açık renklerde fayans kullanabilirsiniz. Lavabo arkası ya da yanı gibi aynanın ışık yansıyacağı alanları da açık renkli fayansla kaplayabilirsiniz. 
  • Modern ve ferah bir banyo için duvarlarda geniş desenlere yer verebilirsiniz. Geniş ve büyük desenler banyonuza hayal etmediğiniz kadar büyüklük hissi katabilir.
  • Modern banyo dekorasyon fikirlerinden bir diğeri de farklı renk ve doku kullanımı sayesinde boşluk hissi yaratmak. Örneğin tuvaletin arkasındaki duvarı ahşap kaplatabilir, hemen yanındaki duvarı antrasit seramikle kaplayabilirsiniz. Diğer duvarı ise beyaza boyayabilirsiniz. Böylece üç farklı renk ve doku arasında boşluk varmış hissi oluşur. 
  1. Küçük Banyo Modelleri: Lavabo Alanını Kullanışlı Hale Getirin

Küçük Banyo Fikirleri

Küvetten sonra en çok yer kaplayan bölüm tabii ki lavabo ve çevresi. Şimdi, buraya da birlikte göz atalım:

  • İlk adım küçük banyo lavabosu değişimi değil, onun üzerine oturacağı banyo dolabını seçmek. İdeal küçük banyo dolabı modeli ise yüzer dolap. Bu duvara monte banyo dolabı, alanın daha geniş görünmesini sağlıyor. 

Altında kalan alanı değerlendirmek de sizin ihtiyaç ve zevkinize kalmış. Dilerseniz lavabo altına kapaklı sepet koyarak içerisine deterjanlarınızı yerleştirebilirsiniz. İsterseniz de buraya bitki koyarak dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz. İhtiyacınız olan modeli Koçtaş küçük banyo dolapları kategorisinde bulabilirsiniz.

  • Lavabo dolabınızı seçtikten sonra küçük banyo lavabo modelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. Gömme lavabo sayesinde dolabın her iki yanında sabun gibi malzemeleri koyacak alan elde edebilirsiniz. 

Öte yandan tezgah üstü lavabo ise banyoya daha geniş bir görünüm katar. İhtiyacınızı karşılayacak lavabo modelleri hakkında bilgi almak için ¨Lavabo Çeşitleri¨ yazımızı okumanızı öneririz.

  • Sıra batarya tercihinde. Lavabo bataryası hem şıklığı hem de kullanım kolaylığını etkileyen önemli bir unsur. Geniş bir görüntü elde etmek için duvara monte lavabo bataryası kullanabilirsiniz. Diğer lavabo bataryası modellerini keşfetmek için de ¨Lavabo Bataryası Çeşitleri¨ yazımızı okuyun.
  • Sıra son dokunuşu yapmakta. Lavabo üzerindeki alanda ne kadar geniş bir ayna kullanırsanız o kadar büyük bir mekan görünümü yakalayabilirsiniz. Küçük aynalı banyo dolabı kullanarak bu etkiyi verebilirsiniz.
  1. Küçük Banyo Fikirleri: Aksesuar Seçimini Önemseyin

Küçük Banyolarda Yerden Tasarruf

Küvet, duvar rengi ve dolapla banyonuza genel bir görünüm verdiniz. Şimdi, sıra kalabalık yapan ve banyoyu küçük gösteren bazı aksesuarların değişiminde:

  • Banyo dolabınız yeterince büyük olmadığı için eşyalarınızı sepetlerle zemine koymamanızı tavsiye ederiz. Yürüyecek alanı daraltmamak için duvara dar raflar ekleyebilirsiniz.
  • Havlu, tuvalet kağıdı gibi banyo malzemelerini de tavandan asacağınız sepetlere yerleştirebilirsiniz. 
  • Küçük banyolarda kirli sepeti yerleşimi için de tuvaletin arkasındaki duvara raf monte edebilirsiniz. Bu rafların üzerine kirli sepetlerini yerleştirip yerden tasarruf edebilirsiniz.
  • Küçük banyoda çamaşır makinesi kullanımı hem zor olabilir hem de fazla yer kaplar. Çamaşır makinesine mutfağınızda yer açabilirsiniz.

Küçük Banyo Dekorasyonu: Küçük Banyo Nasıl Büyük Gösterilir? adlı yazımızı okuyarak da yeni fikirlere ulaşabilirsiniz.

Sade ve büyük görünen bir banyoya kavuşmanızı sağlayacak ipuçlarını paylaştık. Banyonuzun bu ferah görünümü her zaman koruması için son ipucu ise düzen ve temizliğe dikkat etmek. Banyo temizlemenin püf noktalarını öğrenmek için ise ¨Mikroplara Veda: Banyo Nasıl Temizlenir?¨ yazımızı okumayı unutmayın!