Akıllı Ev Sistemi Nedir?

Akıllı Ev Sistemi Nedir

Akıllı ev sistemi; telefon veya tablet ile kontrol edilebilen, birbirine bağlı cihazlardan oluşan bir ağ olarak tanımlanabilir. Evin ışık ve termostatlarından güvenlik sistemlerine kadar her türlü cihazı içerebilen akıllı ev sistemi, hayatınızı kolaylaştırdığı kadar enerji tasarrufu sağlar ve evinizi daha güvenli hale getirir. Nasıl mı? İşte, bu yazımızda akıllı ev sistemleri hakkında merak ettiklerinizi paylaşıyoruz. Dilerseniz akıllı ev sistemleri modelleri ve fiyatları için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

Akıllı Ev Sistemleri

Akıllı Ev Sistemi Nedir?

Akıllı Ev Sistemi

Akıllı ev; aydınlatma, ısıtma gibi cihaz ve sistemlerin uzaktan izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlamak amacıyla internete bağlı cihazları kullanan konuttur. Akıllı ev teknolojisi, akıllı telefonlardaki akıllı ev uygulamasını kullanarak ev sakinlerine evlerindeki akıllı cihazları kontrol etmelerine izin veren bir sistemdir. Akıllı ev sisteminde genellikle cihazlar evdeki kullanım verilerini kendi aralarında paylaşır ve ev sakinlerinin tercihlerine göre otomatik olarak ya da uzaktan erişilerek cihazlar kolaylıkla çalıştırabilir. 

Akıllı ev sistemleri profesyonel bir ekip tarafından kurulabileceği gibi siz de kurabilirsiniz. Genellikle daha karmaşık akıllı ev sistemi kurulumu için profesyonel bir ekipten yardım alınması önerilir. Ancak evin genelinde birbirine bağlantılı bir sistem kurulmayacaksa birçok akıllı ev cihazını siz de kolayca kurabilirsiniz. Kablosuz veya kablolu sistemlere ya da her ikisine birden sahip olabilen akıllı evlerde kablosuz sistemlerin kurulumu daha kolaydır. 

Akıllı evlerin çok büyük bir bölümü dijital asistanlar veya ev merkezleriyle çalışır. Genellikle sesinizi kullanarak etkileşime girebilir ve komutlar alabilir, sorularınızı yanıtlayabilir, takviminizi düzenleyebilir. 

Akıllı Priz Nedir? Akıllı Priz Ne İşe Yarar?

Akıllı Priz Ne İşe Yarar

Akıllı priz, standart bir elektrik prizine takılan ve kendisine takılan cihazları uzaktan veya otomatik olarak kontrol etmenizi sağlayan bir cihazdır. Akıllı prizler; lambalardan klimalara, kahve makinelerinden ısıtıcılara kadar her şeyi kontrol etmek için kullanılabilir. Akıllı priz; cihazları uzaktan açıp kapatmaya, zamanlayıcıları ayarlamaya ve programlar oluşturmaya yarar diyebiliriz. Tatil dönüşü ısınan evinizi siz eve gelmeden soğutmak için klimanızı çalıştırabilir, sabah kahvenizi yatağınızdan çıkmadan hazırlayabilirsiniz. 

Enerji tüketimini takip etmek ve enerji israf eden cihazları belirlemek için akıllı prizlerden yararlanmak mümkün. Yastığa başınızı koyduğunuzda açık kalan lambaları dert etmeden yatağınızdan söndürüp keyifli bir uykuya dalabilirsiniz. Televizyon, robot süpürge gibi birçok cihaza wifi üzerinden bağlanıp uzaktan kontrol edebilirsiniz. Böylece açık kalan elektronik cihazları dert etmenize de gerek kalmaz. 

Akıllı prizler akım korumalıdır. Hem elektriği tasarruflu kullanmanızı sağlar hem de cihazlarınızı olası bir yüksek akım ve voltaj dalgalanmasına karşı korur. Böylece bozulmalarını ve keyfinizin kaçmasını da önler. Akıllı priz modelleri ve fiyatları için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Akıllı Anahtar Nedir? Akıllı Anahtar Ne İşe Yarar?

Akıllı Anahtar Nedir

Akıllı anahtar; akıllı telefon uygulaması, sesli asistan veya başka bir akıllı cihaz kullanılarak aydınlatmanızı uzaktan kontrol etmenizi sağlayan bir tür elektrik anahtarıdır. Geleneksel duvar ışığı anahtarından farklı olarak yerinizden kalkmadan hatta evinizde bile değilken ışıklarınızı açıp kapatabilirsiniz. 

Akıllı anahtar, kullanılmadıklarında ışıkları ve cihazları kapatarak enerji tasarrufu yapmanıza da yardımcı olur. Zaman ayarını programlayarak evde olmadığınızda bile evde biri varmış gibi görünmesini sağlayarak hırsızları caydırmak için kullanabilir ya da karanlık kış akşamlarında siz daha evinize girmeden ışıklarınızı açabilir, evinize aydınlıkta girebilirsiniz. 

Evinizde aydınlatma için akıllı anahtar kullanmayı düşünüyorsanız akıllı anahtar modelleri için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

Akıllı Kumanda Nedir? Akıllı Kumanda Ne İşe Yarar?

Akıllı Kumanda Nedir

Akıllı kumanda; televizyon, diğer yayın cihazları ve ses sistemleri de dahil olmak üzere birden fazla cihazı kontrol etmek için kullanılabilen bir uzaktan kumandadır. Genellikle beş veya daha fazla cihazı kontrol edebilen akıllı kumanda, fiziksel bir cihaz olabileceği gibi bir mobil uygulama da olabilir. Akıllı kumandalar bağlı olduğu cihazı açmak, kapatmak, bir yayın uygulamasını başlatmak gibi eylemleri gerçekleştirmek üzere programlanabilirler. 

Akıllı kumandalar, ev eğlence sisteminizi kontrol etmenizi kolaylaştırır ve tek bir uzaktan kumanda ile birden fazla elektronik cihazı kontrol etmenizi sağlar. Sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için düzenlediğiniz film ya da oyun gecelerinde akıllı uzaktan kumanda sayesinde kumanda kargaşası yaşamdan gecenin keyfini çıkarabilirsiniz.  

Evinizdeki uzaktan kumanda kalabalığından yorulduysanız pratik, her bütçe ve ihtiyaca uygun akıllı kumanda modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor. 

Akıllı Ampul Nedir?

Akıllı Ampul Nedir

Akıllı ampul, bir akıllı telefon uygulaması veya sesli asistan kullanarak uzaktan kontrol edebileceğiniz ampul türüdür. Akıllı uygulama üzerinden nerede olursanız olun açıp kapatabilir, ışığı kısılabilir hatta rengi değiştirebilirsiniz. Evden uzakta olduğunuzda ve ışıklarınızın kapalı olduğundan emin olmak istediğinizde kolayca kontrol edebilirsiniz. Ayrıca yatağınızdayken ışıkları kapatmak için kalkmak zorunda kalmazsınız. 

Akıllı ampuller, geleneksel akkor veya halojen ampullerden çok daha fazla enerji tasarrufu sağlayan LED teknolojisini kullanır. Geleneksel ampullere göre daha çabuk soğur ve patlama riski daha azdır. Ayrıca eve geldiğiniz veya sabah uyandığınız saatte otomatik olarak açılmasını ayarlayabilirsiniz. Gece kapatmadan yatıp kademeli olarak kapanacak şekilde ayarlamanız da mümkün. Bu daha doğal bir şekilde uyanmanıza ve daha enerjik hissetmenize yardımcı olur. 

Her durum için uygun olan mükemmel aydınlatmayı yaratabilirsiniz. İsterseniz parti veriyor olun, isterseniz film izleyin, isterseniz sadece dinlenin… Mükemmel ortamı yaratmak için akıllı ampulleri kullanabilirsiniz. Akıllı ampul modelleri ve fiyatları için de Koçtaş’ı ziyaret etmeyi unutmayın.

Akıllı Güvenlik Sistemi Nedir?

Akıllı Güvenlik Sistemi Nedir

Akıllı güvenlik sistemi; gelişmiş ev koruması ve izleme sağlamak amacıyla senkronize çalışan cihazlardan oluşan, uzaktan veya otomatik olarak kontrol edilebilen güvenlik sistemidir. Genellikle kapı ve pencere sensörleri, hareket sensörleri ve kameralardan oluşur. Bir tehlike durumunda akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza uyarı gönderir. 

Yenilikçi teknolojileri kullanan akıllı kameralar, güvenlik şirketleriyle çalışmanıza gerek kalmadan mülkünüzü izlemenizi sağlar. Ev ağınıza kablosuz olarak bağlanan akıllı güvenlik kameraları, görüntüleri akıllı cihazınıza veya bilgisayarınıza aktararak dünyanın diğer ucunda bile olsanız iç ve dış mekanlarınızı evinizin rahatlığında kontrol etmenize olanak tanır. Birçoğu gece görüşü, hareket algılama, HD çözünürlük, 2 yönlü ses, yakınlaştırma/odaklama ve kayıt için SD kart gibi özelliklere sahiptir. Böylece günün hangi saati olursa olsun veya ne kadar uzakta olursanız olun, evinizi/ofisinizi akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden görüntüleyebilirsiniz. 

Akıllı kilitler de akıllı güvenlik sistemine zahmetsizce entegre edilen kapı kilitleridir.  Aslında evinize ya da binanıza anahtarsız giriş yapabileceğiniz bir akıllı sistemdir. Sensör veya RFID kartlarıyla kullanan akıllı kapı kilitleri, tuş ve parmak izi ile çalışabilir. Güvenliğiniz için kapının kilidi açıldığında akıllı cihazınıza anlık bildirimler gönderecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Üstelik akıllı kilitler sadece kapılar için kullanılmaz. Bisiklet, valiz, dolap için de güvenle kullanabilirsiniz. 

Akıllı Ev Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Akıllı Ev Sistemi Avantajları

Akıllı evler kablosuz veya kablolu sistemler aracılığıyla kurulabilir. İşte, akıllı ev sisteminin avantajları:

  • Akıllı ev cihazlarınızı dünyanın her yerinden akıllı telefon uygulaması veya sesli asistan kullanarak kontrol edebilirsiniz.
  • Kullanmadığınız zamanlarda ışıkları ve diğer cihazları otomatik olarak kapatarak enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olurlar.
  • Evinizi veya ofisinizi davetsiz misafirlere ve diğer tehditlere karşı korumanıza destek olurlar.

Akıllı ev sistemi maliyeti; kurduğunuz cihaz sayısına, türüne ve sistemin karmaşıklığına göre değişir. Ancak çok sayıda uygun fiyatlı akıllı ev cihazının mevcut olduğunu belirtelim. Temel ihtiyaçlardan başlayıp zamanla daha fazla cihaz ekleyebilirsiniz. Her bütçeye uygun akıllı ev sistemleri için Koçtaş’ı ziyaret edebileceğinizi de hatırlatalım.