​​Ebeveyn Banyosu Tasarım Önerileri

Ebeveyn Banyosu Tasarım Önerileri

Ebeveynlerin keyifle kullanabileceği bir banyo, aile üyelerinin günlük yaşamında kolaylık sağlarken evin de değerini artırıyor. Bu nedenle ebeveyn banyosu; evin diğer banyolarından farklı bir tarza sahip, rahatlatıcı, konforlu ve kolay kullanılabilir olmalı. Ancak genellikle ebeveyn banyosu için küçük bir alan ayrılıyor ve dekorasyonuna da pek özen gösterilmiyor. Bunu değiştirmek ve size özel bir alan yaratmak ise elinizde! 

İster banyonuzu yeniden yaptırın yani büyük bir tadilata girişin, ister mevcut ebeveyn banyosu tasarımında değişikliğe gidin; size özel önerileri uyguladığınız sürece yeniliği yakalayabilirsiniz. Stil sahibi ebeveyn banyo tasarımları için neler yapabileceğinizi birlikte keşfetmeye ne dersiniz? İşte hem büyük hem küçük ebeveyn banyosu dekorasyonu için öneriler:

​​Ebeveyn Banyosu Tasarım Önerileri

Planlama ile İşe Başlayın

Ebeveyn Banyosu Planlama

Zevkinize uygun ebeveyn banyosu modelleri keşfederek işe başlamak güzel fikir! Ancak yeni bir ev yaptırmıyorsanız banyonuz fazla eşyayla dolarak sıkışık bir hal alabilir. Bu nedenle önce banyo yerleşimine karar verin ve ardından seveceğiniz modelleri keşfe çıkın. 

Dekorasyonu planlarken yürüme alanlarını önceliklendirin. Kapı girişi, küvet yanı gibi alanlarda dolap gibi hareketi engelleyici mobilyalara yer vermeyin. Lavabo ve duşakabin arasında rahatlıkla hareket edilebilecek bir mesafe olmasına dikkat edin. Küçük ebeveyn banyosu içerisinde bunu sağlamak için dar ve duvara monte lavabo, yüzer raf ya da köşe duş gibi çözümlere göz atın. 

Banyonuzu baştan yaptırıyorsanız lavabo, küvet, duşakabin gibi bölümlerin yerlerine karar verirken kullanım sıklığını göz önünde bulundurun. Kullanım sıklığının yanı sıra konforu da ön plana alın. Örneğin küvetinizi -varsa- banyo camı önüne alabilir, yanına da giyinmenize yardımcı olacak mobilyalar yerleştirebilirsiniz. 

Banyo İçin Renk Seçimini Yapın

Banyo Renk Seçimi

Banyonuzda istediğiniz atmosferi yaratmanızı sağlayacak renk ve desen tercihi yapın. Banyonuzda bohem bir ortam yaratmak için açık kahve ve krem tonlarını; modern dekorasyonun enerjisini yansıtmak için sarı, siyah, kırmızı gibi iddialı renkleri; klasik bir stil için bordo, lacivert, zümrüt yeşili renklerini tercih edin. 

Elbette sadece dekorasyon tarzınızı yansıtmayı değil, ruh halinizi de olumlu etkileyen bir renk tercih etmeyi ihmal etmeyin. Banyoda kullanabileceğiniz renkler hakkında bilgi almak için Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri: Odalara ve Trendlere Göre Renk Kullanımı Rehberi yazımızı okuyarak karar verebilirsiniz.

Ebeveyn banyosuna özel renk tercihinde bulunurken alanın büyüklüğünü ve ışık alma durumunu da değerlendirin. Eğer banyonuz küçükse beyaz, krem gibi açık renkler kullanarak daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Açık duvar renkleri, yeterince ışık almayan yerlerin daha aydınlık görünmesini de sağlar. Banyonuz büyük olsa bile beyaz rengin büyüsünden yararlanabilir ve şık bir minimalist tasarıma imza atabilirsiniz. Küçük Banyo Dekorasyonu: Küçük Banyo Nasıl Büyük Gösterilir? yazımızı okuyarak da diğer ipuçlarını keşfedebilirsiniz.

Renk kadar mekanın görünümünü etkileyen bir diğer unsur da desen. Küçük ebeveyn banyo tasarımları için desensiz ya da oldukça küçük desenlere sahip fayans ya da duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Büyük ve çok renkli desenler banyonuzu boğucu bir hale getirebilir. 

Malzemelerin Özelliklerine Dikkat Edin

Banyo Malzemesi Özellikleri

Hem banyo eşyalarının hem de zemin ve duvar kaplamalarının, banyonun nemli ortamına uygun olmasına dikkat edin. Duvarlar için fayans, neme karşı dayanıklı duvar boyası ya da suya karşı dirençli duvar kağıdı tercih edin. Duvarınıza uygun boyanın ne olduğunu öğrenmek için de Duvar Yapısını ve İsteklerinizi Söyleyin, Seçmeniz Gereken Boya Çeşidini Söyleyelim! testimizi çözün!

Zemin döşemesinde ise granit, taş ve seramik gibi su geçirmez türler kullanın. Ancak küvetiniz varsa banyo sonrası kayma riski yaşamamak için granit gibi kaygan malzemeler yerine pütürlü zemin kaplamaları kullanın. Zemin Döşemesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? yazımızı okuyarak ebeveyn banyosu zemini için isabetli bir seçim yapabilirsiniz. 

Banyo mobilyalarının da suya dayanıklı, uzun ömürlü ve kolay temizlenebilir olmasına dikkat edebilirsiniz. Banyonuzda granit, mermer, taş, cam gibi doğal ve uzun ömürlü malzemelerden üretilmiş eşyalar kullanabilirsiniz. 

Ana Kullanım Alanlarını Tasarlayın

Banyo Ana Kullanım Alanları

Ebeveyn banyosunu rahatlıkla kullanabilmek için iki lavaboya yer verin. Banyonuzda tezgah ve iki lavaboya ayıracağınız yer yoksa tezgah alanından fedakarlık yapın. Ne de olsa eşyalarınızı duvara monte ettiğiniz raflara yerleştirebilirsiniz, ancak tek lavabo olursa sıranızın gelmesini beklemekten başka çareniz kalmaz. Yerden tasarruf sağlayan küçük lavabo modelleri için de Koçtaş’a göz atın.

Ebeveyn banyosunun sadece ihtiyacınızı karşılaması değil, aynı zamanda keyif de vermesi önemli. Geniş ve ferah bir duş alanı yaratın. Yağmur duş başlığı, el duş başlığı gibi birkaç seçeneği bulunan duş sistemleri alın. Duş masaj sistemi gibi konforlu duş seti modelleri için Koçtaş’ı ziyaret etmeyi unutmayın!

Cam kapılı duşakabin tercih ederek banyoyu daha geniş gösterin. Küçük banyolarda ise iki duvarlı duşakabin kullanarak yer kazanın. Banyonuza uygun duşakabin modellerini öğrenmek için de Alana Uygun Çözümler: Duş Kabini Çeşitleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Eğer banyonuzda küvet keyfini yaşamak istiyorsanız ergonomik bir model seçin. Örneğin jakuzili küvet ile günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Banyonuzda böyle büyük bir modele uygun yer yoksa köşe küvet ya da oyuk küvet gibi daha minimal bir tür seçin. Tüm küvet modelleri hakkında bilgi alarak banyonuza özel bir seçim yapmak için de Banyo Keyfi: Küvet Çeşitleri yazımızı okumayı unutmayın.

Güvenliğe Dikkat Edin

Banyo Güvenliği

Banyo tasarımında şıklık kadar emniyete de önem verin. Küvet, duşakabin ve hatta tuvalet çevresinde tutabileceğiniz aparatlar ekleyin. Bu güvenlik önlemlerin sadece ileri yaştakilere özel olduğunu düşünmeyin. Sıcak ve kaygan bir ortamda olası tehlikeler için güvenlik önlemini şimdiden alın. 

Kaygan olmayan bir zemin döşemesi ve kaydırmaz tabanlı banyo paspası kullanın. Küvet içerisine de kaydırmaz yerleştirin. Duş alırken ani sıcaklık değişimleri yaşanmaması için termostatik batarya kullanın. Ayağınızın takılmaması için de duşakabin girişindeki eşiğin düşük olmasına dikkat edin.

Dekorasyona İmzanızı Atın

Banyo Dekorasyonu

Kişisel dokunuşlar yaparak banyonuzu size özel bir mekan haline getirin. Banyonuza lüks bir görünüm vermek için porselen bardaklar, metal dekoratif kutular, büyük yapraklı bitkiler gibi dekoratif unsurlar ekleyebilirsiniz. Küçük Yardımcılar, Büyük Değişimler: Banyo Dekorasyon Ürünleri yazımızı okuyarak şık ve kullanışlı banyo aksesuarlarını keşfedebilirsiniz.

Kendinizi şımartabileceğiniz bazı banyo ürünlerine de yer vermeyi ihmal etmeyin. Aromaterapi yağları, mumlar, müzik sistemi ve rahat bir sandalye bunlardan yalnızca birkaçı. 

Sadece tavan lambasıyla yetinmeyin ve aplikler, dolap üstü, ayna yanı LED ışıklar gibi aydınlatma çözümlerini de kullanarak banyonuza ışıltı katın. 

Ebeveyn banyo tasarımı önerilerimizi paylaştık. Şimdi, sıra evin diğer banyosunda. Son dönemlerin en popüler banyo dekorasyonu stillerinden birini anlattığımız Hilton Banyo Nedir? Hilton Banyo Dekorasyon Önerileri yazımızı okuyarak yeniliğe doğru bir adım daha atabilirsiniz.