Duvar Yapısını ve İsteklerinizi Söyleyin, Seçmeniz Gereken Boya Çeşidini Söyleyelim!

Ev İçin Boya Seçimi

Mobilya, halı ve perde seçiminde tarza ve yaşam alanınıza uyguladığınız renk paletine uygun tercihler yapmak, seçtiğiniz dekoratif objelerin belirlediğiniz ev dekorasyon stilini yansıtması… Evet, bunların hepsi ev dekorasyonunda çok önemli. Fakat bunların yanı sıra unutmamak gereken bir şey daha var: Duvar dekorasyonu! Duvarlarınızda seçtiğiniz duvar boyası rengi ya da duvar kâğıdı deseninin ve renginin, alanın ruhuyla uyum sağlaması şık bir alan oluşturmak için elzem. Ama söz konusu duvar dekorasyonu olduğunda, seçtiğiniz boya çeşidinin de oluşturmak istediğiniz atmosfere olumlu katkı sağlayabileceğini ya da olumsuz bir etki yaratabileceğini biliyor muydunuz?

Evet, iç cephe duvar boyası seçerken duvarlarınızın yapısına ve oluşturmak istediğiniz etkiye uygun bir seçim yapmak gerekiyor. Mat, ipeksi mat, yarı mat, parlak, yarı parlak… Duvar boyası seçimi sırasında pek çok duvar boyası çeşidi ile karşılaşacaksınız. Peki, hangi tür duvar boyası seçeceğinizi, hangisinin yaşam alanınız için uygun olduğunu nereden bileceksiniz? İşte, bu testi tam da bu nedenle hazırladık! Size yönelttiğimiz sorulara yanıt vererek duvarlarınıza en uygun iç cephe boya çeşidini bulabilirsiniz!

Hangi Boya Nerede Kullanılır: Boya Çeşitleri yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada duvarlarınızı hangi renge boyayacağınız konusunda da bir öneriye ihtiyacınız varsa “ ‘Evimi Hangi Renge Boyamalıyım?’ Diyenlere 4 Öneri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Şimdi, testi çözme zamanı!