Banyo Asma Tavan Önerileri

Banyo Asma Tavan Önerileri

Asma tavanın en sık kullanıldığı yerlerden birisi banyo. Çünkü asma tavan, malzemesine bağlı olarak hem banyoda oluşan nemin tavana zarar vermesini önlüyor hem de suyla temas etmemesi gereken lamba gibi elektronik aksamı koruyor. 

Elbette banyo asma tavan uygulaması sadece işlevi için değil, mekana kattığı şık hava için de sıkça tercih ediliyor. Tavana yerleştirilen spot lamba, yangın alarmı ve hoparlör gibi elektronik sistemler, asma tavan ile yapının betonarme tavanı arasına yerleştiriliyor. Bu sayede banyo tavanı tertemiz bir görünüme kavuşuyor. 

Birçok farklı stile sahip banyo asma tavan modelleri bulunduğu için de her zevke hitap eden uygulamalar yapılabiliyor. Siz de dekorasyonda fark yaratacak bir asma tavan yaptırmak istiyorsanız banyonuza özel seçenekleri birlikte keşfedelim, tarzınızı yansıtan bir seçim yapın.

Banyo Asma Tavan Önerileri

Banyo Asma Tavan Nasıl Yapılır?

Banyo Asma Tavan Nasıl Yapılır

Diğer kendin yap projelerinin aksine asma tavan yapmak ustalık isteyen bir iş. Eğer eliniz yatkınsa Temiz Bir Görünüm İçin: Asma Tavan Nasıl Yapılır? yazımızda tüm detaylarını verdiğimiz adımları uygulayarak banyonuza asma tavan yapabilirsiniz. Banyoya asma tavan yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğini de not düşelim:

  • Nemli bir ortam olduğu için banyo tavanında su geçirmez özelliğe sahip malzemeler kullanın. Böylece asma tavanın küflenmesini veya şeklinin bozulmasını önleyebilirsiniz.
  •  Asma tavana spot lamba monte edecekseniz suya dayanıklı bir model olmasına dikkat edin. Lamba veya ampullerin su geçirmezlik özelliklerine dair bilgi veren IP koruma sınıfı hakkında bilgi alarak doğru seçim yapmak için IP Koruma Sınıfı Nedir? Hangi Alanda Hangi IP Sınıfı Tercih Edilmeli? yazımızı okumayı unutmayın.
  • Banyo tavanına LED ampul almaya dikkat edin. LED ampuller ısı yaymadığı için asma tavan içerisinde kullanımı daha güvenli olabilir. Ayrıca cam modellerde lambalar genellikle asma tavanla betonarme arasına yerleştirilir. 

Uzun süre aynı ampulü kullanarak panelleri çıkarmak zorunda kalmamak için de LED tercih edebilirsiniz. Asma tavana uygun ampul modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 

  • Kullanacağınız dekoratif malzemeleri ve elektronik sistemleri göz önünde bulundurarak banyo asma tavan malzemesi seçiminde yük taşıma kapasitelerine dikkat edin. 
  • Bakım ve temizliğin kolay olması için pürüzsüz yüzeye sahip tavan kaplaması seçin.
  • Banyo nemli bir ortam olduğu için tavanda gerekli izolasyon malzemelerinin ve havalandırmayı sağlayan sistemlerin bulunduğundan emin olun.
  • Ses sistemiyle banyo keyfinizi bir adım öteye taşımayı planlıyorsanız ses yalıtımlı asma tavan yaptırabilir, böylece komşularınıza ses ulaşmamasını sağlayabilirsiniz.

Banyo İçin 3 Asma Tavan Önerisi

Uygulama aşamasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Şimdi sıra şık bir tasarıma sahip banyo asma tavan modeli seçmekte. İşte, her zevke uygun banyo tavan kaplama önerileri:

• Modern Banyo Asma Tavan Önerileri

Modern Banyo Asma Tavan

Banyoya asma tavan yaptırırken şu öneriler arasından seçimler yaparak modern bir tasarıma kavuşabilirsiniz:

  • Banyonuzda dikkat çekici ama gösterişten uzak bir tavan dekorasyonu yapmak için sadeliğiyle dikkat çeken minimalist tarzı uygulayabilirsiniz. Beyaz alçıpan paneller kullanarak yapacağınız asma tavan, aradığınız sade şıklığı verebilir. Beyaz renk banyonuzu daha büyük gösterirken diğer dekorasyon ögelerinin de kendilerini gösterebilmesine imkan tanır.
  • Gömme aydınlatmalar banyonuza etkileyici bir hava katar. Alçıpan tavana sıva altı gömme LED spot lamba monte ederek banyonuza ışıltı katabilir, renkli spotlarla da enerjik bir ortam yaratabilirsiniz. 
  • Şeffaf tavan panelleri de banyonuza modern bir hava katar. Sınırlı görüntüyü ortadan kaldıracağı için de tavanı daha yüksek gösterir. Özellikle küvet bulunan banyolarda lambayı koruması için şeffaf panellerin tercih edildiğini de not düşelim.
  • Geometrik desenli asma tavan panelleri tercih ederek modern dekorasyonun en sevilen formlarını banyonuza taşıyabilirsiniz.

Tavanınızı bütünleyen bir banyo tasarımı hakkında bilgi almak için de Modern Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz. 

• Rustik Banyo Asma Tavan Önerileri

Rustik Banyo Asma Tavan

Ahşabın tüm formlarını kucaklayan rustik dekorasyonu sadece salon veya yatak odasında uygulayabileceğinizi düşünüyorsanız bir de bu önerilere göz atmanızı öneririz:

  • Ahşap tavan panelleri kullanarak banyonuza sıcak bir görünüm verebilirsiniz. Banyo mobilyalarınızı ve eşyalarınızı da bambu gibi doğal malzemelerden seçerek bütünlük oluşturabilirsiniz. Doğayı Evinize Çağırın: Dekorasyonda Ahşap Kullanımı Önerileri yazımızı okuyarak asma tavanınızla uyum sağlayacak tasarım ögeleri hakkında bilgi alabilirsiniz. 
  • Tavanınızı taş panelle kaplayarak da doğadan esinlenen bir dekorasyon yapabilirsiniz. Zemin döşemesi ve duvar kaplamasında da taşı tercih edebilirsiniz. 
  • Taş ya da ahşap panellerle kaplı asma tavanın çevresine sarmaşık sararak bu doğal görünümü destekleyebilirsiniz. 

Doğadan ilham alan rustik tasarım hakkında daha detaylı bilgi alarak banyonuzu yeni bir görünüme kavuşturmak için Rustik Ev Dekorasyonu Nedir, Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz.

• Şık Banyo Asma Tavan Önerileri

Şık Banyo Asma Tavan

Daha göz alıcı bir asma tavan uygulaması için şu fikirleri hayata geçirebilirsiniz:

  • Banyonuza boyanabilir tavan panelleri uygulayabilir ve asma tavan monte edildikten sonra tavanınızı rengarenk boyayabilirsiniz.
  • Eskitme tavan panelleri ile mükemmel bir retro banyo dekorasyonuna imza atabilirsiniz.
  • Banyo tavanınızda aynalı paneller kullanarak mekana derinlik ve ışık katabilirsiniz. Özellikle küvet üzerinde aynalı asma panel kullanarak suyun yansımasını tüm banyonuzda seyredebilirsiniz. 
  • Asma tavanınızın daha gösterişli durması için kristal avize asabilirsiniz. Özellikle küvet tepesine avize monte ederek dikkat çekici bir dekorasyon yapabilirsiniz. 
  • Gümüş, bronz, altın gibi metalik tavan panelleri tercih ederek banyonuzda ışık oyunlarının keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Çiçek desenli ya da kabartmalı tavan paneliyle klasik banyo dekorasyonu yapabilirsiniz. Mobilyalarınızda da benzer desenler tercih ederek bütünlüğü yakalayabilirsiniz. Banyonuzun geri kalanında da klasik stili uygulamanın yollarını keşfetmek için Zamansız Olmak İsteyenlere: Klasik Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır? yazımızı okuyabilirsiniz. 

İstediğiniz dekorasyon stilini banyonuza uygulamanıza yardımcı olacak birbirinden güzel asma tavan fikirleri paylaştık. Banyo Dekorasyonu Trendleri yazımızı okuyarak banyonuzun geri kalanını da yepyeni bir tarza kavuşturabilirsiniz. 

Asma tavan yaptırmak için ihtiyaç duyacağınız usta desteğine Ustabilir platformundan ulaşabilirsiniz. Uygulama ve web sitesi üzerinden ücretsiz faydalanabileceğiniz Ustabilir ile konumunuza yakın ustaları bulabilirsiniz. İşinin ehli bir ustaya karar vermek için de daha önce yapılan işleri inceleyebilir, puanlamaları değerlendirebilirsiniz. Asma tavan yaptırırken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm inşaat malzemeleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor.