Şık ve Huzurlu: Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Yatak Odası Dekorasyonu Örnekleri

Belki yatak odanızı sadece uyumak için kullanıyorsunuz, belki çalışma alanınız da yatak odanızda olduğu için bu alanda geçirdiğiniz süre daha fazla. Hiç fark etmez; şık ve kaliteli uykuya destek olabilecek bir yatak odası dekorasyonu her zaman önemli! Eğer siz de yatak odası dekorasyon örneklerine göz atmak ve ilham almak istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte, değerlendirebileceğiniz yatak odası dekorasyonu fikirleri:

Değişik Yatak Odası Tasarımları

“Yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı?” sorusunun yanıtını verdiğimiz “Daha Güzel Bir Uyku İçin 5 Yatak Odası Dekorasyon Önerisi” yazımızda uzun uzun anlattığımız gibi uyguladığınız yatak odası dekoru, uyku kalitenizi doğrudan etkileyebilir. Bu sebeple yatağınızı mümkünse kapıdan ve pencereden uzak, sadece başlık kısmı duvara yaslı olacak şekilde konumlandırmalısınız.

Bu odada dikkatinizin dağılmaması, zihninizin dinlenebilmesi için sade bir yatak odası dekorasyonu uygulamak önceliğiniz olmalı. Alana hareket katabilmek için ise yatak odası duvar dekorasyonu fikirlerinden yardım alabilirsiniz. Mesela yukarıdaki fotoğraftaki gibi tek duvarda uygulanan çift renk boya ve çıta uygulaması sizce de alana bambaşka bir hava katmamış mı?

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı

Yatak odası duvarlarının genelinde rahatlatıcı etkisi bulunan açık mavi ve açık yeşil tonlarını tercih edebilirsiniz. Duvarlara hareket kazandırmak için yapabileceklerinizden biri de alandaki renk paletine uyum sağlayabilecek daha koyu renklerden yardım alarak kolon ya da duvarların bir kısmını boyamak olabilir.

 

Yatak Odası Dekorasyon Örnekleri

Duvarların bir yerine kare, dikdörtgen, daire gibi geometrik şekiller çizip bu alanı belirgin kılmak oldukça popüler bir uygulama. Fotoğraftaki gibi boyadığınız bir alana raflar ekleyerek ve bu raflara dekoratif objeler yerleştirerek sade ve şık bir yatak odası duvar dekorasyonu yapabilirsiniz. Ayrıca bu fikri evinizin diğer odalarında da değerlendirebilirsiniz.

Yatak Odası Dekoru

Yatak odası duvar tasarımı fikirlerinden bir diğeri ise yatağın başlık bölümünü belirtecek şekilde bir geometrik boyama uygulaması yapmak. Mesela yukarıdaki fotoğraftaki koyu pembe tonlarında yapılan uygulama, alanın atmosferini şık bir şekilde değiştirmiş!

Yatak Odası Duvar Dekorasyonu

Değişik yatak odası tasarımları uygulamayı seven biriyseniz birden fazla renkle uygulayacağınız geometrik duvar boyama fikrini hayata geçirmenizi önerebiliriz. Fakat burada göz önünde bulundurmanız gereken bir şey var: Dikkatinizi dağıtabilecek renklerden olabildiğince uzak durmalısınız. Duvar boyası seçiminizi soft ve açık renklerden yana kullanabilirsiniz.

Dilerseniz boya yerine duvar kağıtlarını da tercih edebilirsiniz. Yatak odası duvar kağıdı modelleri seçiminde sade, küçük desenli, soft renklerin hakim olduğu alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Yatak Odası Tasarımları

Son dönemlerin en gözde uygulamaları arasında yer alan çıta ile duvar dekorasyonu da yatak odasında kendin yap fikirleri dahilinde değerlendirebileceğiniz önerilerden. “Daha Hareketli Duvarlar: Panelling, Lambri Örnekleri” yazımızdan bu konuda ilham alabileceğiniz fikirlere ulaşabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Elbette duvarlarınızı süslemek için illa boyalardan, duvar kağıtlarından ya da çıta uygulaması gibi farklı fikirlerden yardım almalısınız diye bir şey yok. Yatak odası duvar aksesuarları sayesinde de alanı hareketlendirebilirsiniz.

Çerçeveler, tablolar, panolar, aynalar, raflar bu konuda size yardımcı olmaya hazır! Özellikle küçük yatak odalarında alanı daha geniş gösterebilmek adına aynaları mutlaka değerlendirmenizi öneririz.Beyaz Yatak Odası Dekorasyonu

Beyaz yatak odası dekorasyonu, hem duvar renginde hem de yatak odası mobilyalarında beyaz ve ona yakın tonların seçilmesiyle hayata geçiriliyor. Özellikle küçük yatak odası dekorasyonu için tercih edilen bu rengi farklı renklerle kombinlemek ise kesinlikle es geçmemeniz gereken bir ayrıntı. Aksi halde alanda sıkıcı bir yansıma oluşabilir.

Kırlentler, yatak örtüleri, duvara asacağınız tablolar alanı renklendirmenizi sağlayabilir.

Yatak Odası Aydınlatması

Yatak odası için çok önemli olan bir şey daha var: Aydınlatma! Abajurlara bir alternatif isterseniz apliklerden ya da yatağın iki yanına konumlandırabileceğiniz sarkıtlardan da yardım alabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Eminiz ki dekorasyon denildiğinde aklınıza gelen ilk ürünlerden biri değil, ama nevresim takımları da alanın şıklığına katkı sağlayabilir! Bu arada desen seçiminin yanı sıra nevresim seçerken bazı noktalara dikkat ederek uyku kalitenizi de olumlu şekilde etkileyebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm ayrıntılar “Nevresim Takımı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?” yazımızda sizi bekliyor.

Yatak Odası Düzenleme Fikirleri

Yatak odası, depolama alanına ihtiyacın en fazla olduğu odalardan biri. Alanın dağınık görünmesini engellemek ve düzenli bir yatak odası dekorasyonu yapabilmek için ise saklama kutularından, şık sepetlerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca gardırop içi düzenleyicileri de yatak odası düzenleme fikirlerini hayata geçirirken destek alabileceğiniz ürünler.

Alandan Tasarruf: Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yatak odası takımları, dekoratif objeler ve daha fazlası… Yatak odanızı dekore ederken ihtiyacınız olan ürünler Koçtaş’ta!