Dekorasyonun İkonik Mobilyası: Berjer Çeşitleri Nelerdir?

Berjer Çeşitleri Neler?

Berjer koltuk denildiği zaman kimimizin gözünde en klasik hali ile sırtı kıvrımlı berjer modelleri, kimimizde ise modern berjer türleri canlanıyor Aslında bu zarif mobilyanın tarihine baktığımızda yani Fransa’ya doğru şöyle bir uzandığımızda yalnızca birkaç modeli görüyoruz. 

Neyse ki günümüzdeki İskandinav berjer, sallanan berjer, döner berjer gibi birçok tür ve türlerin renkleri bulunuyor. Bu berjer çeşitliliğinin dekorasyon zevkimize uygun mobilyayı bulmaya imkan tanıdığı kesin. Öte yandan seçim yapmayı zorlaştırdığını da inkar edemeyiz. Gelin, tekli berjer koltuk modelleri hakkında bilgi verelim ve yaşam alanınıza zarif bir dokunuş yapmanızı sağlayacak kararı kolaylıkla alın. 

Berjer Çeşitleri

Zevkinize ve ihtiyacınıza uygun tekli berjer modelini bulmak ve berjer fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

Ev Dekorasyonunuza Uygun Berjer Modeli Hangisi?

Berjer koltuk modelleri arasında bir seçim yaparken hem konfor hem de estetiği göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Rahat bir kullanım için sırt yüksekliği ve koltuk derinliği gibi konulara, dekorasyona uyum için de şekil ve malzeme gibi konulara dikkat edebilirsiniz. 

Tüm bunları seçmek için de ilk adım, berjeri kullanım amacınıza ve alanınıza karar vermek. Örneğin kitap okuma gibi bir keyif amacıyla tekli koltuk kullanacaksanız derin oturma alanına sahip yuvarlak berjer, şömine yanında misafirlerinize özel bir alan oluşturmak için de club deri berjer tercih edebilirsiniz. Tüm zevklere ve kullanım amaçlarına uygun modeller ise şunlar:

  • Sade ve Konforlu: Wingback Berjer

Berjer Tipleri

Bu berjer modeli adından da anlaşılacağı gibi iki kanada benzeyen kollara sahip. Yani sırta birleşik şekilde öne doğru uzayan kollar aşağıya doğru iniyor. Bu şık detayın yanı sıra sırt kısmının yüksek oluşu wingback modelini rahat berjer çeşitleri arasına dahil ediyor. Wingback berjer, genel görünümündeki klasik çizgisini ahşap ayakları ile de devam ettiriyor. Berjer ayakları ise genellikle meşe, ceviz veya kiraz ağaçlarından yapılıyor.

  • Klasik Tutkunlarına Özel: Markiz Berjer

Klasik Berjer Modelleri

Görsel Kaynak

Fransız berjer modellerinden olan markiz, geleneksel dekorasyon tarzlarına mükemmel uyum sağlar. Kolları daha yüksek, kavisli sırtı ise diğer berjerlere göre daha incedir. Estetik odaklı bir seçim için markiz berjer doğru bir tercih olabilir. Ancak uzun süreli vakit geçireceğiniz bir tekli koltuk – berjer arıyorsanız daha rahat modeller olduğunu da not düşelim. 

  • Geniş Alanlar İçin: Yuvarlak Berjer

Yuvarlak Berjer Modeli

Salonda bir keyif köşesi ya da yatak odasında size ait bir alan yaratmak istiyorsanız yuvarlak berjer modeli tam size göre. Derin oturma alanı ve bol minder kullanımı sayesinde bu berjer modeli konfor hissini daha ilk görüşte yaşatıyor. 

Yuvarlak berjerin tek dezavantajı ise kol ve bazen de sırt kısmının alçak olması. Büyük boyutlu olduğu için geniş odalarda kullanıma uygun. Hatta teras ya da verandada balkon berjeri olarak da değerlendirilebilir. Ancak uzun ömürlü bir kullanım için açık alanda yuvarlak rattan berjer kullanmanızı öneririz.

  • Prestij ve Rahatlık İçin: Club Berjer

Club Berjer Modeli

Derin oturma alanı ve yuvarlak kolları, club berjeri rahatlık arayışında bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca sırt bölümünde bulunan düğme detayı ile deri döşeme de şık bir görünüm katıyor. Fazla yer kaplamadığı için club berjeri küçük odalarda da kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca hem modern hem de klasik dekorasyon stillerine uyum sağladığını söyleyelim.

  • Minimalizmden Yana Olanlar İçin: Lawson Berjer

Lawson Berjer Modeli

Görsel Kaynak

Sırt ve oturma bölümünde bulunan minderler sayesinde lawson berjer modeli konforlu bir kullanım sunar. Bazı modellerinde minder kısmında düğmeler bulunur. Klasik bir dekorasyon stiline uyum sağlaması için düğmeli modellerini tercih edebilirsiniz. Fazla yer kaplamadığı için evin tüm odalarında kolaylıkla kullanılabilen lawson berjerin konik ayakları ise karakteristik özelliklerinden.

  • Sadelik Taraftarlarına: Barrel Berjer

En İyi Berjer Modelleri

Barrel berjerin en dikkat çeken özelliği, sırtının ve kollarının aynı hizada bulunması. Kollarınızı iki yana koymaya ya da yan sehpa kullanmaya alışıksanız bu model sizin için biraz alışılmışın dışında seçim olabilir. 

Sırt minderi bulunmayan barrel berjerin boyutları diğer berjerlere göre daha büyük. Hem görünüm hem de kullanım açısından bu model bir ofis berjerini andırıyor. Ancak elbette ev içinde de modern dekorasyona uyum sağlıyor. 

  • Küçük Alanlar ve Mini Köşeler İçin: Kolsuz Berjer / Slipper

Slipper Chair

Görsel Kaynak

Bir salon masasının sandalyesini andıran kolsuz berjer, oturağında ve sırtında bulunan minderle rahat bir oturma deneyimi yaşatıyor. Ancak yüksek sırtlı, alçak oturaklı bir model oluşu bu konfor hissini biraz azaltıyor. Bu nedenle kolsuz berjer modelini tercih etmeden önce rahat bir kullanım için bacak boyunuzu dikkate almanızı öneririz.  

  • Keyifli Bir Kullanım İçin: Yumurta Berjer

Yumurta Berjer Modeli

Yuvarlak kıvrımları sayesinde rahatlık sunan yumurta berjer, hem iç hem dış mekan kullanımına uygun bir model. Metal ya da ahşaptan olabilen ayakları sayesinde de pek çok modern dekorasyon stili ile uyumludur.

  • Chesterfield Berjer

Chesterfield Modeli

Klasik berjer modellerinden olan chesterfield’in en dikkat çeken özelliği, geniş yuvarlak kollarının sırt ile aynı hizada olması. Büyük boyutuna rağmen sırt kısmı diğer berjerlere göre daha kısa. Koltuğun tamamına hakim olan düğme detayı ise chesterfield berjer modelini klasik dekorasyonun ideal bir ögesi haline getiriyor. Berjer modellerini, kullanımları ve dekorasyona uyumları açısından ele aldık. Şimdi, sıra yaşam alanınızla uyumlu bir berjer modelini seçmekte. Berjer modelleri ve fiyatları ile ilgili tüm bilgiler Koçtaş’ta sizi bekliyor!