Daha Eğlenceli Odalar: Çocuk Odası Süsleme Fikirleri

Çocuk Odası Süsleri

Uyguladığınız ev dekorasyonu sayesinde hayal ettiğiniz eve ulaşmanın hazzını yaşamak mükemmel bir duygu! Ama bir alan var ki o odanın dekorasyonunu yaparken daha büyük bir heyecan ve istediğiniz sonuca kavuşunca da daha büyük mutluluk duyuyorsunuz. Evet; bahsettiğimiz şey çocuk odası dekorasyonu! “Ona Özel Bir Alan Yaratın: Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızda uzun uzun çocuk odası dekorasyon fikirleri vermiştik. Şimdi de çocuk odalarını dekore ederken yararlanabileceğiniz çocuk odası süsleme önerilerini sıralayacağız. Haydi, başlayalım!

Duvarlar, Odaya Renk Katan Alanlar

Hangi odanın dekorasyonu olursa olsun alana hareket katma konusunda önemli bir görev üstlenen duvarlar, farklı alternatiflerle elbette çocuk odalarına da renk katmaya hazır!

  • Rengârenk duvar kağıtları alana enerjik bir atmosfer kazandırabilir.

İster erkek çocuklarının, ister kız çocuklarının odaları; hiç fark etmez… Duvar kağıtları çocuğunuzun zevkine uygun pek çok desen seçenek ile dekorasyon yaparken en büyük yardımcılarınızdan! Hatta yoğun desenli, hareketli bir duvar kağıdı tercih ederseniz duvar ön plana çıkabilir ve odanın diğer alanlarında daha sade tasarımlar tercih edebilirsiniz.

  • Çocuk odası sticker’ları ile alana neşe katmak mümkün.

Eğer çocuğunuzun odasını sıfırdan dekore etmeyecekseniz, küçük fakat çekici ve aynı zamanda tasarruflu bir uygulama yapmak istiyorsanız çözüm, çocuk odası duvar sticker’ları! Ayrıca seçtiğiniz çocuk odası duvar yapışkanını dekorasyon uygulamaları ile birleştirebileceğinizi de belirtelim. Tamamen zevkinize ve hayal dünyanıza kalmış! Mesela ağaç sticker’ını duvara yapıştırdıktan sonra dalların ucuna çocuğunuzun, ailenizin ya da onun sevdiği animasyon karakterlerinin fotoğraflarını çerçevelere koyup yerleştirmek bizce oldukça iyi bir fikir! Hatta dilerseniz ağacın kenarlarını LED yılbaşı aydınlatmalar ile çevreleyerek hoş bir çocuk odası süsü yapabilirsiniz.

  • Dilediğiniz tasarıma duvarlarda yer vermek #güzelfikir!

Bulut, yıldız, kedi, kalp… Bu ve bunun gibi çizimlere duvarlarda rengârenk bir biçimde yer verebilirsiniz. Yapmanız gereken ise sadece duvara uygulamak istediğiniz tasarımın çıktısını almak ve tasarımın bulunduğu bölgeyi makasla kesmek. Ardından maskeleme bandıyla yapıştırarak duvarda dilediğiniz renkte tasarıma yer verebilirsiniz. Bu tekniği kullanıp simli hobi boyalarından yardım alarak çocuğunuzun adını duvara ya da oda kapısına da yazabilirsiniz.

Çocuk Odası Süsleme Fikirleri

Işıl Işıl Bir Oda İçin Çare, LED Aydınlatmalar 

“Yılbaşı süslemesi” denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden olan LED yılbaşı aydınlatmaları aslında çocuk odaları için de değerlendirilebilir alternatifler. Örneğin son yıllarda oldukça popüler olan ve çocuk gelişimine de katkı sağlayan Montessori dekorasyonda bu aydınlatmadan yararlanabilirsiniz. Montessori yatağın üst kısmına LED aydınlatmaları sarabilir ve hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Dilerseniz duvar dekorasyonu bölümünde de anlattığımız gibi çerçevelerin etrafını bu aydınlatma ürünleri ile süsleyebilirsiniz. Hatta çocuğunuzun çizdiği resimleri çerçeveletip duvarda yer vermek ve bu çerçeveleri aydınlatma ürünleri sayesinde daha dikkat çekici kılmak da #güzelfikir!

Çocuk Odası Dekorasyonu

Duvar Rafları Sergi Alanına Dönüşsün

Evlerde depolama alanı olmanın yanı sıra dekoratif objeleri sergileme alanı olarak da kullanılan dekoratif raflara çocuk ve bebek odasında da yer var! Çocuk odası duvarlarına monte edeceğiniz raflarda çocuğunuzun oyuncaklarını, kitaplarını sergileyebilirsiniz. Dilerseniz raflar yerine kasalardan da yardım alabilir ve geri dönüşüme katkı sağlayabilirsiniz.

Çocuk Odası Dekorasyonu Fikirleri

Oyuncaklardan Perde Aksesuarı Yapmak #GüzelFikir

Duvar kâğıdı, perde, halı, mobilyalar… Çocuk odasında yer vereceğiniz hemen her şey çocuğunuzun o renkli dünyasını yansıtmaya yardımcı olabilir. Peki, kullanışlı bir çocuk odası aksesuarı yaparak bu dünyayı detaylarla daha renkli bir hale getirmeye ne dersiniz? Eğer siz de kendin yap çocuk odası süsleri yapmak istiyorsanız şimdi önereceğimiz fikri kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz! Ne mi yapacağız? Oyuncaktan perde tutacağı!

Perdeyi tutabilecek bir oyuncağa cırt cırt dikerek çocuk odası için aksesuar yapımını 5 dakikada tamamlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuzun maymun figürlü bir oyuncağı varsa maymunun kollarının ucuna cırt cırt diktikten sonra fon perdeyi bu oyuncakla tutturabilirsiniz.

MDF Objelerle Odaya Farklı Bir Hava Katın

“Bu fikirler güzel, ama ben el yapımı çocuk odası süslemesinde daha ileri seviyeli bir uygulama yapmak istiyorum.” diyorsanız tam size göre bir fikrimiz var: MDF’den obje yapımı! Yapımı diğer önerilerimize göre biraz daha zor olduğundan bunu adım adım anlatmakta fayda var.

Gerekli Malzemeler

  • MDF levha (istediğiniz boyutta olabilir)
  • Dekupaj testere
  • Şerit LED aydınlatma
  • Kağıt zımpara
  • Kalem
  • Hobi boyası (isteğe göre)

Nasıl Yapılır?

  • MDF levhanın üzerine dilediğiniz şekli çizin.
  • Şeklin belirli bir bölgesinden delik açın ve çizdiğiniz şekli kesmeye bu bölgeden başlayın.
  • Kesimin ardından kağıt zımpara ile kestiğiniz bölgelerden geçip pürüzleri giderin.
  • Levhayı boyamak isterseniz hobi boyaları ile boyayabilirsiniz.
  • Levhanın arka kısmına şerit LED aydınlatmayı yapıştırın.
  • Levhayı duvara monte edebilir (aman, sağlam monte etmeye dikkat) ya da uygun bir ayak kesip levhayı zemine konumlandırabilirsiniz.

Bu kendin yap fikrini uygulamalı olarak görmek isterseniz “Yeni Yılı Kendi Yaptığınız Yılbaşı Ağaçlarıyla Karşılayın” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

En Huzur Verici Oda: Bebek Odası Süsleme Fikirleri adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Çocuk odalarını pratik ve tasarruflu bir şekilde bir şekilde yenilemek işte bu kadar kolay!