Gelin ve Damat İçin Bohça Süsleme Rehberi

Gelin ve Damat Bohça Süsleme Rehberi

Evlenecek çiftler yeni hayatlarına adım atmadan önce geleneksel ve heyecanlı aşamalardan geçiyorlar. Ailelerin tanışması, isteme merasimi, nişan gibi aile büyüklerinin ve sevdikleri insanların yanlarında olduğu küçük organizasyonlar yapılırken bir yandan da gelin ve damat bohçaları da hazırlanıyor. Bohça hazırlık kısmı kadar bohça süsleme kısmı da bu hazırlıkların en eğlenceli kısımları arasında yer alıyor.

Daha önce Gelinin Yüzünü Güldürecek Gelin Bohçası Hazırlığı Nasıl Olmalı? ve

Damat Bohçası Nasıl Hazırlanır? Hazırlığı Kolaylaştıracak Damat Bohçası Listesi başlıklı yazılarımızda gelin ve damat bohçasında olması gereken eşyaların listesinden bahsetmiştik. Şimdi, sıra geldi bohça süslemeye.

Bohçalar yeni evlenecek çiftler için gerekli eşyaların yanı sıra geleneksel ve kişisel dokunuşları da sunar. Gelin ve damat için bohça süsleme rehberi ile bu özel anı unutulmaz kılmak için ihtiyacınız olan her şeyi bulmanıza yardımcı olacağız. Bohça süsleme işinin elbette tek bir kuralı yok, kişisel zevklere göre değişebilir. Biz fikir vermesi için çeşitli öneriler sunacağız. 

Haydi, damatlara tavsiye verip gelin bohçası süsleme konusuna geçmeden ilk olarak bohça süsleme malzemelerinden başlayalım.

Bohça Süsleme Malzemeleri

Bohça Süsleme Malzemeleri

Gelin ve damat bohçası süslemeden önce kullanacağınız malzemeleri de bohçalarınızı hazırlarken temin edebilirsiniz. Bohçaların zarif ve özenli görünmesi için hayal gücünüzü ve süsleme malzemelerinizi yanınıza alıp şık duruşlu bohçalar hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz bu malzemeler yerine bohça süsleme setleri de satın alabilirsiniz. 

  • Tül
  • Kurdele
  • İnci
  • Nazar boncukları
  • Yapıştırıcı 
  • Makas
  • Dantel
  • Simli ip
  • Yapma çiçek 
  • Hediye kutuları
  • Yapışkanlı süsler
  • Valiz

Bohça süsleme için kullanabileceğiniz malzemelerden bahsettiğimize göre gelin bohçası süsleme önerilerimize göz atabiliriz.

Gelin Bohçası Süsleme

Gelin Bohçası Süsleme

Hediye edeceğiniz eşyaları özenle seçip bohça alışverişini tamamladıysanız sıra geldi bohça süslemeye. Nişan gibi özel günlerde her şeyin daha şık, gösterişli ve özenli olarak hazırlanması karşı tarafa verdiğiniz önemi de gösterir. Emek emek süslediğiniz gelin bohçasıyla karşılaşacak olan müstakbel gelin de bu hediye karşısında elbette çok mutlu olacaktır. 

Eskiden el işi ile nakşedilmiş kumaşların içerisinde verilen gelin nişan bohçaları, süsleme yapmadan kendi simli iplerinin ışıltısında verilirdi. Günümüzde antika gibi değerli olan bu bohçalar hala kullanılsa da farklı alternatiflere de sahipsiniz. Bohçanız için kumaş bohçalar, şık hurçlar, işlemeli ipek bohçalar, gelin sandıkları ya da valiz de kullanabilirsiniz. Farklı boyut ve tasarımlarda ihtiyacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

Bohça süsleme için en çok tül ve kurdele kullanılıyor. Sandık ya da bohça da alsanız simli ipler, tül ve kurdelelerle çok şık bir hale getirebilirsiniz. Tabii bunları yaparken bohçayı götüreceğiniz gelinin ve ailesinin tarzını da mutlaka dikkate almanızı öneririz.

Gösterişli bir süsleme yapmak isterseniz dore ve lame bir sandık seçip altından tül geçirip kalın kurdelelerle fiyonk atabilirsiniz. Fiyonkların daha şık görünmesi için makasla uçlarından üçgen şekilde kesebilirsiniz. Dilerseniz fiyonk yaparak kapattığınız tüllerin arasına beyaz dekoratif güller de yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hem şık hem de gösterişli görünecektir. 

Gelin bohçası süsleme konusunda sade bir görünüm elde etmek isterseniz tül yerine daha zarif, parlak ve pastel renkli kumaşlar tercih edebilirsiniz. Sonrasında bu kumaşları da inci ve dantellerle süsleyebilirsiniz. 

Gelin Valizi Süsleme

Gelin Valizi Süsleme

Gelin valizleri son yıllarda sıkça tercih edilen bohça sunumları arasında yer alıyor. Üstelik valiz sonradan da kullanılabildiği için sürdürülebilir, kullanışlı ve uzun ömürlü bir seçenek oluyor. Ayrıca dilerseniz bohçaların bir kısmını valize, bir kısmını da kutuların içerisine yerleştirebilirsiniz. 

Nişan için hazırlanan gelin bohçalarına valiz tercih edenler genelde valiz süslemelerini yaparken tüllerden, kurdelelerden ve çiçek aranjmanlarından faydalanıyor. Şık bir hediye paketini andıran gelin valizlerini süslemek için ilk olarak valiz rengine karar vermeniz gerekiyor. Burada gelinin zevklerini ön plana alarak bir seçim yapabilirsiniz. Valizi tülle kaplayıp bağlama noktalarını birleştireceğiniz kurdelelerin üzerine nazar boncukları da ekleyerek gelin bohçanıza geleneksel bir dokunuş yapabilirsiniz. 

Her zevk ve bütçeye uygun bavul & valiz modellerini ve seyahat ürünlerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz. 

Gelelim damat bohçası süslemesi konusuna.

Damat Bohçası Süsleme

Damat Bohçası Süsleme

Bohça işleri gelin bohçasıyla bitmiyor elbette. Damatlar için de damadın zevkine ve tarzına uygun bir bohça hazırlamak ve bohça süsleme yapmak gerekiyor. Damat bohçası için bohça kutusu ya da sandık tercih edebilirsiniz. İster bohça kutusu seçin ister sandık, eşyaları yerleştirdikten sonra damat bohçası süslemeye başlayabilirsiniz. Damat bohçasında sandık ve kutularınızı daha koyu renklerden tercih edebilirsiniz. Hem gelin bohçasıyla uyumlu olsun hem de damat bohçası olduğu belli olsun derseniz yine tüllerden ve kurdelelerden faydalanabilirsiniz. Kutuları ve tülleri beyaz, kurdeleleri siyah olarak tercih ederseniz gerçekten çok şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Bohçanın altından tülü geçirip üst kısımda bir hediye paketi gibi yaptıktan sonra çiçek ve kurdelelerinizi silikon tabancası kullanarak kuvvetli bir şekilde yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde taşınma esnasında da zarar görmeyecektir. Süsleme malzemelerini tutturmak için ihtiyacınız olan bant ve yapıştırıcılar için ise Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. Elinizde büyük kutular varsa üzerlerine gelin ve damat figürleri de yerleştirebilirsiniz. 

Damat Valizi Süsleme

Damat Valizi Süsleme

Damat bohçası seçimizi valizden yana yaparsanız hem damat bohçasını çok daha rahat taşıyabilir hem de içine konan eşyaları daha güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Damat valizini seçerken siyah veya lacivert renklere yönelebilirsiniz.

Eğer siyah valiz tercih ederseniz son dönemde hayli popüler olan damatlık gibi süslemeyi de yapabilirsiniz. Yani siyah ya da lacivert valizin ortasından bir tül geçirip beyaz gömlek havası verebilir, düğmeler ve papyon da ekleyip beyaz tülün her iki yanından da siyah kurdele geçirerek bir damatlık süsü verebilirsiniz. Dilerseniz yaka olarak kalan kısma da çiçek yapıştırabilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz nazar boncuklarıyla da damatlık gibi süzülecek olan valiziniz için son dokunuşu yapabilirsiniz. 

Gelin ve damat adayları için bohça süsleme önerilerinde bulunduk. Çeyiz konusunda daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Çeyiz Rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz. Çeyiz hazırlama ve çeyiz bohçası süsleme ile ilgili ihtiyacınız olan birçok malzemeyi de Koçtaş’ta bulabileceğinizi unutmayın.