Nişan Bohçası Makyaj Setinde Neler Olur?

Nişan Bohçası Makyaj Setinde Neler Olur

Geleneklerimiz arasında yer alan nişan bohçası hem damat adayı hem de gelin adayı için hazırlanan çeyiz ve hediyelerin toplandığı özel bir bohça. Nişan zamanı gelin adayları için hazırlanan gelin bohçasında yer alan pek çok eşya arasında makyaj setini hazırlamak ise meşakkatli görünebiliyor. “Nişan bohçası makyaj setinde neler olur?” diye düşünüyorsanız sizin için detaylı bir rehber hazırladık. 

Nişan bohçası hazırlamak için gereken ürünleri ise Koçtaş’ta bulabileceğinizi unutmayın. 

Çeyiz

Şimdi, gelin bohçası makyaj seti nedir, nasıl hazırlanır incelemeye başlayalım. 

Nişan Bohçası Makyaj Seti Nedir?

Nişan Bohçası Makyaj Seti Nedir

Gelin adayı için nişan bohçası hazırlarken sevebileceği ve ona uygun olan ürünleri seçmek gerekir. Nişan bohçasında kıyafetten bornoza farklı ürün çeşitleri bulunur. Bu seçimleri yaparken beden bilgisi ve kullanmaktan mutlu olacağı seçimleri yapmak önemlidir. 

Nişan bohçası makyaj seti, gelin adayı için hazırlanan bohça içerisinde yer alan makyaj ve bakım ürünlerini kapsar. Nişan bohçası makyaj setini hazırlamak için de gelinin cilt yapısına ve tarzına uygun olarak makyaj malzemeleri seçmek gerekir. Peki, nişan bohçası makyaj setinde neler olur? Detaylı şekilde ele alalım. 

Nişan Bohçası Makyaj Setinde Neler Olur?

Nişan Bohçası Makyaj Setinde Neler Vardır

Evlilik tatlı bir telaş. Nişan bohçası da bu tatlı telaşlar içerisinde yer alan ve geleneksel bir şekilde bohça hazırlamak isteyenlerin merak ettiği noktalardan. Gelin bohçası makyaj setlerinin içerisinde günlük makyajda kullanılacak tüm ürünlere yer verildiğini söyleyebiliriz. 

Gelin adayının kişisel tercihlerine ve ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterse de temel gelin bohçası makyaj malzemeleri listesini şöyle sıralayabiliriz:

  • Makyaj bazı
  • Fondöten
  • Kapatıcı (Concealer)
  • Allık
  • Far paleti
  • Eyeliner ve göz kalemi
  • Maskara
  • Kaş ürünleri
  • Ruj ve dudak parlatıcısı
  • Makyaj fırçaları 

Makyaj Bazı

Makyajın kalıcılığını artırmak ve ciltte pürüzsüz bir zemin oluşturmak için makyaj bazı (primer) kullanılır. Nişan bohçası için seçilecek makyaj bazının ise gelinin cilt tipine uygun olması önemlidir. Yağlı ciltler için matlaştırıcı, kuru ciltler için ise nemlendirici özellikte bir baz tercih edilmelidir. Makyaj bazı almadan önce gelin adayının kullandığı bir baz varsa öğrenip almanızı öneririz.

Fondöten

Makyajın temelini doğru tonda seçilmiş bir fondöten oluşturur. Gelinin cilt rengine uyum sağlayacak ve gün boyu kalıcılığını koruyacak bir fondöten seçimi için “nişan bohçasının makyaj setinin olmazsa olmazı” diyebiliriz. Likit, stick veya pudra formunda fondötenler arasından seçim yapılabilir. Burada da öncelikle gelin adayının tercihini ve alışkanlıklarını öğrenebilirsiniz. 

Kapatıcı (Concealer)

Göz altlarının ve ciltteki kusurların kapatılması konusunda destekçi olan kapatıcı seçiminde ciltle uyumlu bir ton tercih edilebilir. Gelin adayının kullandığı bir kapatıcı varsa listeye direkt eklenebilir. 

Kapatıcı

Allık

Gelin adayının yanaklarını daha canlı bir görünüme kavuşturacak olan allıklar da gelin bohçalarının makyaj malzemeleri arasında yer alır. Yüz hatlarını şekillendiren allıklar için seçim yaparken ten rengi dikkate alınır. Beyaz tenliler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali tonları, koyu tenliler için de toprak tonları önerilir. Allık seçimi konusunda ten renginin yanı sıra cilt tipi de önemlidir. Gelin adayının cilt tipini öğrenerek bir seçimde bulunabilirsiniz. 

Far Paleti

Gözleri belirginleştirerek güzelliğe güzellik katan far paletleri nişan bohçasında mutlaka bulunması gereken makyaj malzemelerinden. Far paleti seçimi yaparken gelin adayının günlük makyaj alışkanlıkları göz önünde bulundurularak renk seçimi yapılabilir. Mat ve ışıltılı farların bulunduğu farklı renk paletlerini bohçaya dahil edebilirsiniz.

Eyeliner ve Göz Kalemi

Gözleri ön plana çıkaran eyeliner ve göz kalemi de nişan bohçası makyaj setinin en önemli parçaları arasında yer alır. Burada direkt siyah renkleri tercih edebilirsiniz; ancak gelin adayının likit, jel veya kalem üçlüsünden hangi eyeliner çeşidini kullandığını öğrenmenizi öneririz. 

Eyeliner ve Göz Kalemi

Maskara

Kirpikleri dolgunlaştırmak ve uzatmak için kullanılan maskara, nişan bohçasının olmazsa olmazıdır. Maskara çeşitleri ise hayli fazla. Hacim veren, uzatan, suya dayanıklı gibi pek çok farklı çeşidi bulunduğu için gelin adayının tercihinin öğrenilmesi burada da önemli. 

Kaş Ürünleri

Kaş kalemi, kaş jeli veya kaş pudrası gibi kaş ürünleri, gelinin kaşlarını belirginleştirir ve makyajını tamamlar. Doğal bir görünüm için genelde kaş rengine uygun kaş ürünleri tercih edilir. Gelin adayının kaş rengine uygun kaş ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Ruj ve Dudak Parlatıcısı

Dudak makyajında kullanılacak ruj ve dudak parlatıcısı, nişan bohçasının vazgeçilmezlerindendir. Gelin adayının zevkine uygun renklerde likit, mat veya parlak rujların yanı sıra dudak parlatıcısını da nişan bohçasındaki makyaj setine mutlaka eklemenizi öneririz. Burada da gelin adayının günlük kullandığı rujlara bakabilir ya da kendisinden fikir alabilirsiniz. 

Ruj ve Dudak Parlatıcısı

Makyaj Fırçaları ve Aksesuarlar

Fırça seti, far fırçası, fondöten fırçası ve allık fırçası, makyaj yapmak için gereken temel gereçler arasında yer alır. Makyajın kusursuz uygulanması için kaliteli makyaj fırçaları, süngerler ve diğer aksesuarların nişan bohçasına dahil edilmesi gerekir. Bu noktada gelinin ihtiyaç duyduğu ürünleri öğrenerek hareket edebilirsiniz. 

Gelin Bohçası Makyaj Seti/Malzemeleri Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelin Bohçası Seti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Gelin bohçası için makyaj malzemesi satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler bulunur. Bu kriterleri; makyaj malzemelerinin kalitesi, kalıcılığı, pigmentasyonu ve cilde dost olması şeklinde sıralayabiliriz. Gelin, bu önemli noktaları ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

Kalite

Bilinen ve güvenilir markalardan alışveriş yapmak her zaman iyi bir tercihtir. Genelde dermatolojik testlerden geçmiş ürünler sunarlar. Siz de alışveriş yaparken bu hususu mutlaka göz önünde bulundurun ve seçimizi yaparken bu durumu mutlaka kontrol edin.  

Bu durumun yanı sıra kullanıcıların yorumlarına da mutlaka kulak vermenizi öneririz. Almayı düşündüğünüz makyaj ürünleri için kullanıcı yorumlarını ve uzman incelemelerini okuyarak ürünün kalitesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yorumlar ve puanlar, ürünün güvenilirliği ve kalitesi hakkında size ipuçları verecektir. Ancak makyaj malzemesi seçimi çok kişisel bir konu. Kaliteli ürün almadan önce de gelin adayına uygun olup olmadığına dair bir teyit alabilirsiniz.

Kalite

Kalıcılık 

Tüm gün dayanan, tekrar tekrar tazelenmesi gerekmeyen, hızlı bir şekilde uçup gitmeyen makyaj malzemesi muhtemelen gelin adayının da kullanmaktan keyif alacağı makyaj malzemeleri arasında yer alacaktır.

Pigmentasyon 

Makyaj ürünlerinin pigmentasyonu, renklerin yoğunluğunu ve kalıcılığını ifade eder. Yüksek pigmentasyona sahip ürünler, daha az kullanılsalar bile daha belirgin ve etkileyici sonuçlar sunar. Özellikle göz farı, allık ve ruj seçimi yaparken pigmentasyonunun yüksek olmasına dikkat edebilirsiniz. 

Pigmentasyon

Cilde Dost Olması

Cilt sağlığı her şeyden önemlidir. Hipoalerjenik ve dermatolojik olarak test edilmiş ürünler, hassas ciltlerde bile güvenle kullanılabilir. Alerjik reaksiyon riskini en aza indiren bu ürünler, gelin adayının cildini korur. Sizin de seçim yaparken işinizi kolaylaştırmanın yanı sıra alacağınız ürünle karşılaşabileceğiniz riski en aza indirmiş olur. Genel olarak paraben, sülfat ve diğer zararlı kimyasallardan arındırılmış makyaj malzemelerini, özellikle kuru ciltli gelin adayları için de ek olarak nemlendirici özellikli makyaj ürünlerini tercih edebilirsiniz. 

Nişan bohçası makyaj setinde temel olarak bulunması gereken ürünlerden detaylı bir şekilde bahsettik. Yakın zamanda nişan bohçası hazırlayacaksanız “Gelinin Yüzünü Güldürecek Gelin Bohçası Hazırlığı Nasıl Olmalı?” ve “Damat Bohçası Nasıl Hazırlanır? Hazırlığı Kolaylaştıracak Damat Bohçası Listesi” yazılarımıza göz atabilirsiniz. Çeyiz ve nişan hazırlığı için ihtiyaç duyabileceğiniz ürünleri ise Koçtaş’ta bulabilirsiniz.