Salon Salomanje Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon Salomanje Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Günümüzde bir daireyi tarif ederken kaç oda kaç salon olduğunu söylüyoruz. Eskiden bu daha farklı bir detaya da sahipmiş. Örneğin üç oda bir salon değil, üç oda ve bir salon salomanje. Söylenişi bile dikkat çekici olan salon salomanje hala bazı evlerde bulunuyor. Güzel bir alan yarattığını ve dekorasyona da etki ettiğini de söylemeden geçmeyelim. Peki salon salomanje ne demek? 

Salon Salomanje Nedir?

Salon Salomanje Nedir

Bu oda stilini anlamak için önce kelimenin anlamına bakalım. Salomanje salle à manger yani yemek salonu ifadesinden geliyor. Salon salamanje olarak da bilinen salon salomanje de salonla yemek odasının birleşmiş hali. Bunu amerikan mutfak gibi doğrudan salonun içerisinde yer alan bir bölüm olarak düşünmeyin. 

Her ne kadar salon ve yemek odası arasında bir kapı bulunmasa da bu iki bölümü ayıracak bir unsura yer veriliyor. Örneğin bir paravan ya da duvarların bir bölümünün büyük oval bir kapı gibi olması sayesinde salon yani oturulan alanla yemek masasının bulunduğu alan bölünüyor. Yani salon salomanje salona bir de yemek odasının dahil edilmiş olması anlamına geliyor. Eğer büyük bir aileyseniz ya da davet vermeyi seviyorsanız salon salomanje stili bir oda tam da size hitap ediyor olabilir. 

Belki de salon salomanje ne anlama gelir zaten biliyor ve hatta böyle bir evde yaşıyorsunuz. Öyleyse gelin bu fonksiyonel odaya biraz da estetik bir dokunuşla yeni bir görünüm verelim. İşte salon salomanje ev dekorasyonu ipuçları:

mobilya ürünleri

Salon Salomanje Dekorasyon Fikirleri

Salon Salomanje Dekorasyon Fikirleri

Yemek odası salonun bir parçası olduğu için burada mutfaktan çok daha değişik bir dekorasyon stili uygulamanızda fayda var. Çünkü mutfaktaki seramik gibi mobilya görüntüsünden farklı malzemeler yemek odasında bulunmaz. Mobilyalı diğer odalar gibi yemek odasında da lambader, aplik gibi farklı aydınlatma çözümleri, dikkat çekici bir duvar rengi veya tablo gibi büyük dekoratif unsurlar yer alır. 

Ayrıca yemek odasının hızlı bir öğün yemek için değil uzun ve keyifli zamanlar geçirmek için kullanıldığını da hatırlatalım. Böylesi işlevsel bir odayı dekore etmek için birkaç noktaya dikkat edebilirsiniz:

Ferah Bir Alan Yaratın

Salonda koltuk ve konsol gibi büyük mobilyalar bulunur. Eğer yemek odası bölümüne de büyük masa ve sandalye koyarsanız çok boğucu bir görünüm oluşabilir. Özellikle yemek odasını salondan ayırmak ve keyifli vakit geçirecek bir alan yaratmak için sade çizgilere sahip mobilyalar seçin.

Örneğin salonunuz klasik dekorasyona sahip olsa bile yemek odasında bombeli masa, kıvrımlı ayaklı sandalye gibi eşyalara yer vermeyin. İki dekorasyon stilinin çok da zıt durmaması için de yemek odasında koyu renk masif ahşap masa ve sandalye takımı kullanın. Tüm detaylarıyla masa modelleri hakkında bilgi verdiğimiz Evin Olmazsa Olmazı: Yemek Masası Çeşitleri Nelerdir? yazımızı okuyarak ideal salon salomanje mobilyasına karar verebilirsiniz. Salon salomanje dekorasyonunuzu bütünleyici bir masa takımı keşfi için de Koçtaş’ı ziyaret etmeyi unutmayın!

Eğer salon tarafı modern dekorasyona sahipse işiniz daha da kolay. Yemek bölümünde salonda olduğu kadar çok renge yer vermeyin, İskandinav tarzı açık renkler tercih edin. Bu minimalist renk tonlarıyla ilgili bilgi almak içinse İskandinav Ev Dekorasyonu Renkleri ve İskandinav Dekorasyonla Uyumlu Renkler yazımızı okuyabilirsiniz.

Duvar Dekorasyonunda Yaratıcılığınızı Kullanın

Duvar Dekoru

Duvar, hem iki odayı birleştiren hem de bölümlerin birbirinden farkını vurgulayan bir alan olsun. Bunu sağlamak için her iki tarafta da aynı boya rengini kullanın. Bu rengin fildişi, kum beji, krem gibi açık renklerde olmasına dikkat edin. Böylece duvarlara özgürce farklı dekorasyon stilleri uygulayabilirsiniz. Birkaç salon salomanje dekorasyon örneği vererek bunu açıklayalım. Şunu da hatırlatmadan geçmeyelim; minimalist tonlarda duvar boyası arayışınız için Koçtaş boya ve boya malzemeleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Örneğin masanın tam arkasına gelen duvara pastel renkli bir boyayla üçgen, çokgen gibi bir geometrik desen verin. Koltukların bulunduğu duvarın hemen üzerine ise Japon çiçeklerinin bulunduğu iç açıcı, yarım ay şeklinde bir sticker yapıştırın. Daha sanatsal bir dekorasyon için masanın bulunduğu duvarın hemen arkasına boydan boya bir tablo asın ve koltuğun iki yanına kadife perdeler asın. Pencere olup olmaması önemli değil, önemli olan oturma alanını şık bir şekilde vurgulamak. Diğer duvar dekorasyonu önerilerine ulaşmak için Salon Duvar Dekorasyonu ile Dikkatleri Çekin yazımızı okuyabilirsiniz. 

Sıradışı Bir Mobilya Yerleşimi Yapın

Yemek odasını salon dekorasyonundan ayırarak bambaşka bir mekan haline getirmek güzel bir fikir. Daha sıradışı bir dekorasyon için de salon mobilyalarına yemek odasında yer açabilirsiniz. Örneğin yemek masasının bir tarafına sandalye diğer tarafına da alçak uzun bir koltuk yerleştirin. Masa takımının sandalyelerinden bazılarını da salona alın. Camın her iki yanına sandalye koyun ve ortalarına da sehpa koyun. Böylece küçük bir kahve köşesi yaratabilirsiniz.

Yemek odasıyla salon arasındaki bölüme paravan yerine yatay uzun bir konsol koyun. Konsolun arka yani kapaksız yüzünü de oda renkleriyle uyumlu şekilde boyayın. İki bölümü birbirinden ayırmak için uzun bir koltuk takımını da kullanabilirsiniz. Eğer büyük bir salon salomanjeniz varsa bu koltuğun arkasına aynı koltuktan koyarak her iki oda için de oturma alanı oluşturabilirsiniz. Hatta Farklı Renklerden Koltuk Takımı Oluşturmak: Birbiriyle Uyumlu Koltuk Renkleri yazımızdaki önerileri uygulayarak güzel bir kombinasyon da yapabilirsiniz. İlk adımı yani koltuk seçimini yapmak için de Koltuk Çeşitleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Konfordan Ödün Vermeyin

Salon Salomanje Konfor

Salon salomanjenin bir bölümünün yemek masasına ayrılması o alanda konforu tadamayacağınız anlamına gelmesin. Sandalyelere yumuşak minderler, oda köşesine loş ışığıyla rahatlatan bir lambader, masa altına yumuşak bir halı ve konsol üzerine mum gibi dekoratif eşyalar yerleştirin. 

Yemek odasının bir tarafı salona baktığı için karanlık kalmasın diye büyük aynalardan yararlanın. Odadaki camın karşısına boy aynası koyarak ışığı tüm odaya yayın. Ayrıca aplik, spot gibi alternatif aydınlatma ürünleri kullanın. Böylece yemek odanız hep aydınlık ve iç açıcı kalabilir. Daha Şık ve Aydınlık: Salon Aydınlatması Nasıl Olmalı? yazımızı okuyarak ışıltılı bir salon salomanje için gerekli çözümü keşfedebilirsiniz. İhtiyacınız olan ev aydınlatma ürünleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Salomanje diğer adıyla salamanje bir evin hangi bölümdür ve nasıl dekore edilir sorularını cevaplarını paylaştık. Salona dahil olan bir diğer alanın dekorasyonu hakkında bilgi almak için de Salonun Şıklığında da Etkili: Amerikan Mutfak Dekorasyon Önerileri yazımızı okuyabilirsiniz.