1+0, 1+1, 2+1, 3+1… Oda Sayısına Göre Ev Dekorasyonu Fikirleri

Oda Sayısına Göre Ev Dekorasyonu

Evinizde uyguladığınız dekorasyonun sizin tarzınızı yansıtması ve kullanışlı bir yaşam alanı sunması önemli. Fakat bunların yanı sıra dekorasyonla ilgili kararlarınızı verirken evinizin büyüklüğünü ve oda sayısını da göz önünde bulundurmalısınız. Peki, evinizi bu doğrultuda dekore ederken nelere dikkat etmelisiniz? İşte, yaşam alanında oda sayısına göre dekorasyonun ipuçları:

1+0 Küçük Ev Dekorasyonu

Stüdyo Daire Dekorasyonu

“Stüdyo daire” olarak da bilinen, Amerikan mutfaklı, banyo dışında herhangi bir ayrı alanı bulunmayan 1+0 daireler genellikle yalnız yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. Alanın kısıtlı olması ve oturma odası ile yatak odasının aynı alanda kurgulanması zorunluluğu, ev tasarımlarında ekstra dikkat edilmesi gerektiği anlamına geliyor. Gelin, stüdyo daire dekorasyonu nasıl yapılır, madde madde inceleyelim.

  • Söz konusu 1+0 dekorasyon olduğunda alandan tasarruf etmenizi sağlayacak çözümlerden yararlanmak çok daha mühim. Bu sebeple olabildiğince minimal tasarımlı ve çok amaçlı mobilyaları tercih edebilirsiniz. Örneğin hem sehpa hem çalışma masası olarak kullanılabilen mobilyalar, altı depolama alanı olan koltuklar bu konuda size yardımcı olabilir.
  • Kısıtlı alanda geniş ve ferah bir yansıma yakalamak zor olabilir. Minimalist stile sahip mobilyalar evinizin geniş görünmesinde size destek olsa da sadece bu yeterli olmayabilir. İşte, tam da bu yüzden ev dekorasyonunda açık renklerden, duvarlarda aynalardan, cam masa ve sehpalardan yardım alabilirsiniz.
  • Stüdyo dairelerde açık mutfak, salon ve yatak odasının aynı alanda olduğundan bahsetmiştik. Daha düzenli ve şık bir ev dekore etmek için ise bu alanları çeşitli dekorasyon uygulamalarıyla birbirinden ayırmak faydalı olabilir. Örneğin oturma alanının duvarlarında farklı bir duvar rengi ve yatak odası bölümünde farklı bir duvar dekorasyonu uygulayabilirsiniz. 
  • Mutfakta açık renkli ve camlı dolaplar tercih edebilirsiniz. Alanı daha ferah göstermek için ise tezgâh üstünü depolama alanı olarak değerlendirmemek faydalı olabilir. Tezgâh içi mutfak düzenleme ürünleri arasından seçim yaparak daha düzenli mutfak dolaplarına sahip olmanız mümkün.

“1+0 daire dekorasyonu nasıl olmalı?” sorusuna daha ayrıntılı bir yanıt arıyorsanız “Küçük Alanlar İçin Fonksiyonel Çözümler: Stüdyo Daire Nasıl Dekore Edilir?” yazımızı okuyabileceğinizi de belirtelim.

1+1 Küçük Ev Dekorasyonu

1+1 Dekorasyon

1 oda ve 1 salondan oluşan 1+1 evlerde de genellikle öğrenciler, tek başına yaşayan çalışanlar ya da yeni evliler kalmayı tercih ediyor. Peki, salon dışındaki odanın çoğunlukla yatak odası olarak değerlendirildiği 1 oda 1 salon ev dekorasyonu nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

  • Yatacağınız alan ayrı bir odada olsa bile 1+1 ev dekorasyon uygulamalarında da alanların bölüştürülmesi önem teşkil ediyor. Çünkü 1+1 daireler Amerikan mutfaklı şekilde inşa ediliyor. Bu sebeple oturma alanı ve mutfağı, dekorasyon uygulamaları ile ayırmalısınız. Salon alanını parke ile kaplamak, mutfak zemininde seramik tercih etmek ya da mutfak alanına geçiş bölümüne bir masa konumlandırmak bu konuda yapacaklarınız arasında yer alabilir. Dilerseniz “Salonun Şıklığında da Etkili: Amerikan Mutfak Dekorasyon Önerileri” yazımızı okuyarak 1+1 Amerikan mutfak ev dekorasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • 1+1 ev dekorasyon fikirlerini hayata geçirirken de minimal tasarıma sahip, çok amaçlı mobilyaları seçmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca yerden tasarruf etmenizi sağlayacak mobilyaları da değerlendirebilirsiniz. Mesela gömme dolaplar bu konuda bir süper kahraman olabilir.
  • Eğer bir çalışma alanına ihtiyacınız varsa salonunuzun ya da yatak odanızın bir bölümünü ayırabilirsiniz. Alanın kısıtlı olduğunu düşünürsek bunun için duvara monte masalardan ve açılır-kapanır sandalyelerden yardım almayı düşünebilirsiniz.
  • Açık renklerin hakim olduğu bir dekorasyon ve depolama alanları bulunan mobilyalar da 1+1 küçük ev dekorasyonu yaparken yaşam alanınızın her noktasında size yardımcı olabilir.
  • Eğer ek depolama alanına ihtiyaç duyarsanız yerden tasarruf ederek buna sahip olmanın yolunun raflardan geçtiğini söyleyebiliriz.

Şıklıktan Ödün Vermeyin: 1+1 Ev Dekorasyonu Önerileri” yazımızı okuyarak 1+1 daire ev dekorasyon örneklerine göz atabilir, ipuçlarını keşfedebilirsiniz.

Evinize Dair Aradığınız Ne Varsa Koçtaş'ta!

2+1 Ev Dekorasyonu

2+1 daire dekorasyonunu nasıl oluşturacağınız, zevkinizin yanı sıra ihtiyaçlarınıza göre de şekilleniyor. Gelin, odalarınızı nasıl değerlendirebileceğinizi inceleyelim.

  • Eğer evden çalışıyorsanız ya da evde çalışmaya zaman ayırıyorsanız bu durumda önerimiz kesinlikle odalarınızdan birini çalışma odası olarak kurgulamanızdan yana olur. Hatta müzikle ilgileniyorsanız dilerseniz odanın bir bölümünü de küçük bir stüdyo olarak kurgulayabilirsiniz.
  • Çocuklu bir aileyseniz bu durumda odalardan biri çocuk odası olacaktır. Çocuğunuzun odasını dekore ederken onun zevki doğrultusunda seçim yapmayı göz ardı etmemenizi öneririz. Ayrıca oyuncakları depolamak için dolaplar, saklama kutuları gibi ürünlerden yardım alabilir ve odanın düzenini sağlayabilirsiniz.
  • Tabii ki 2+1 daire olsa da yaşam alanınız küçük olabilir. Eğer 2+1 küçük ev dekorasyonu yapıyorsanız alanı efektif bir şekilde kullanmanız gerekebilir. Alandan tasarruf etmenizi sağlayacak tüm önerilerimize “Küçük Evlerde Yer Kazanma Tüyoları ve Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.
  • Eğer mutfağınız ayrı bir alan olarak kurgulanmışsa işiniz biraz daha kolay. Ama 2+1 Amerikan mutfaklı ev dekorasyonundan söz ediyorsak salon dekorasyonunda tercih ettiğiniz renk paletine uygun mutfak mobilyaları seçmek doğru olabilir. Ayrıca düzenli bir alan oluşturmaya da dikkat etmelisiniz.
  • Son olarak evinizde bütünsel bir şıklık yakalamak için odalarda uyguladığınız dekorasyon stillerinin birbirine uygun olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin salonda İskandinav, yatak odalarında maksimalist dekorasyon benimsemek, şık bir yaşam alanı kurgulamanıza gölge düşürebilir.

3+1 Ev Dekorasyonu

3+1 Dekorasyon

3+1 daire dekorasyonu yaparken ihtiyaçlarınız ve zevkleriniz doğrultusunda karar vermelisiniz. Gelin, 3+1 ev dekorasyonu için önerilere göz atalım.

  • Geniş bir aileniz varsa tüm odaları yatak odası olarak değerlendirmeniz gerekebilir.
  • Yeni evliyseniz bir odayı misafir odası, diğerini ise çalışma odası olarak kullanabilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise bir odayı giyinme odası yapmak olabilir. Eğer bu fikre sıcak bakıyorsanız “Düzen Önemli: Giyinme Odası Nasıl Olmalı?” yazımız size rehberlik edebilir.
  • Çocuklarınız varsa ve çocuk odası çok küçükse, bu durumda bir odayı oyun odası ya da çocuklarınızın çalışma odası olarak değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. 
  • Eğer geniş bir salonunuz varsa tercihinizi maksimalist ya da eklektik gibi stillerden yana kullanmayı düşünebilir ve sıra dışı bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

Stüdyo daire, 1+1, 2+1 ya da 3+1 ev… Yaşam alanınız kaç odalı olursa olsun, yerden tasarruf etmeye her evin ihtiyacı olabilir. Peki, bu konuda evinizin odalarına göre öneriler almaya ne dersiniz? “Küçük Evlerde Yer Kazanma Tüyoları ve Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” yazımızda ihtiyacınız olan dekorasyon ve düzenleme önerilerimize ulaşabilirsiniz.

 

Bu arada stüdyo daire, 2+1 ya da 3+1 ev dekorasyonu fiyatları hakkında aklınızda soru işaretleri olabilir. Fiyatların, yapmak istediğiniz dekorasyon uygulamalarına göre değişebileceğini belirtelim. Fakat bütçenize uygun, tarzınıza hitap eden mobilyalar, dekoratif ürünler ve daha pek çok ürün için Koçtaş’a uğramadan karar vermemenizi öneririz.