Şıklıktan Ödün Vermeyin: 1+1 Ev Dekorasyonu Önerileri

EvDekorasyonu

1+1 evler, yalnız yaşayan çalışanlar ya da öğrenciler ile yeni evli çiftler tarafından çokça tercih ediliyor. Bir odası salon, bir odası da yatak odası olan bu ev tipinin bazılarında mutfak salondan ayrı bir alanda olabileceği gibi Amerikan mutfaklı 1+1 dairelerin sayısı da az değil. Peki; 1+1 ev dekorasyonu nasıl olmalı, şık ve kullanışlı 1+1 daire dekorasyonu için dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir?

Yerden Tasarruf Etmenizi Sağlayacak Mobilyaları Tercih Edin

Alanınız sınırlı olduğu için birden fazla ihtiyacınızı karşılayacak çok amaçlı mobilyalar ya da katlanabilir yatak gibi yer kazanmanıza yardımcı olabilecek mobilyalar tercih etmelisiniz. Genişleyebilen ya da katlanan masalar, sandıklı puflar, hem yatak hem koltuk ihtiyacınızı karşılayacak çekyatlar bu doğrultuda değerlendirebileceğiniz alternatiflerden sadece birkaçı.

Ayrıca depolama alanı ihtiyacını da unutmamak gerek. 1+1 evinizi yer kazanacak şekilde dekore etmek için seçiminizi baza, çekmeceli sehpa, üst modülü bulunan banyo ve mutfak dolaplarından yana kullanabilirsiniz. Ayrıca 1+1 ev için koltuk arayışındaysanız köşe takımlarının ideal olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Tam da bu noktada, alanı maksimum verimli dekore etmek için ihtiyacınız olan tüm ipuçlarına “Küçük Evlerde Yer Kazanma Tüyoları ve Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” yazımızdan ulaşabileceğinizi not düşmek isteriz.

11 Ev Dekoru

Ev Dekorasyonunda Açık Renkleri Tercih Edin

Beyaz eşya, koltuk, yatak, belki bir konsol… Sadece 1+1 ev için gerekli eşyalara yer verseniz bile evinizin kullanım alanı doğal olarak azalacaktır. Evi olduğundan daha geniş gösterecek tüyoları uygulamak ise daha ferah bir yaşam alanına kavuşmanız konusunda size yardımcı olabilir. İşte, tam da da bu noktada evi dekore ederken açık renklerin gücünden destek alabilirsiniz!

Mobilyaların yanı sıra duvar kağıdı ya da duvar boyası seçiminde de tercihinizi açık renklerden yana kullanabilirsiniz. Açık renkler ışığı yansıttıkları için daha büyük görünen bir eve sahip olabilirsiniz.

11 Ev Dekorasyon Önerileri

Evin Aydınlatmasına Özen Gösterin

Pek çok evde genellikle sadece tepe aydınlatması kullanılıyor. Fakat söz konusu alanı geniş göstermek ve verimli bir ev dekorasyonu yapmak ise aydınlatmanın gücünden de yararlanmanız şart! Tepe aydınlatmasının yanı sıra lambader, spot, abajur gibi aydınlatma ürünlerinden de yararlanarak alanı tamamen aydınlatabilirsiniz. Karanlık bir noktanın kalmaması, evinizi olduğundan daha geniş gösterecek ipuçlarından biri.

Evinizin Alanlarını Dekorasyon Yardımıyla Ayrıştırın

1+1 evlerde çoğunlukla yemek, çalışma ve oturma alanı bir arada oluyor. Hatta Amerikan, yani açık mutfak varsa bu durumda mutfağınız da oturma alanına dâhil demektir. Oluşabilecek görsel karmaşayı engellemek ve daha şık bir dekorasyona imza atmak için ise alanları birbirinden ayırmak faydalı olabilir.

Farklı alanlar için farklı duvar kağıtları kullanmak, farklı yer seramikleri/parkeler tercih etmek, farklı renk paletleri oluşturmak bu doğrultuda yapabilecekleriniz arasında. 

11 Ev Dekorasyonu Fikirleri

Evinizi Daha Geniş Kılacak Diğer İpuçlarından Yararlanın

Aydınlatmaya önem vermek ve açık renklerden yardım almak, alanı daha geniş gösterecek 1+1 ev dekorasyonu fikirlerinden olsa da yararlanabileceğiniz birkaç uygulama daha var.

1+1 ev tasarımlarında minimal mobilyaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca camlı ürünler de alanda devamlılık algısı oluşturduğu için kesinlikle değerlendirilebilir.

Duvar dekorasyonunda aynalardan destek almak, alanın daha geniş olduğu algısını yaratabilir. Dilerseniz aynaları karşılıklı duvarlara konumlandırabilir ya da bir duvarınızın büyük bir kısmını ayna ile kaplayabilirsiniz.

Düzenleyici Çözümlerden Yardım Alın

Saklama kutuları, dekoratif sepetler, düzenleyiciler, hatta vakumlu poşetler… Hepsi hem yer kazanmanız hem de düzenli bir alan dekore etmeniz için size yardımcı olmaya hazır. Eğer evde yeterince yeriniz olmadığını düşünüyorsanız duvara monte edeceğiniz raflara saklama kutularını konumlandırabileceğinizi unutmayın!

1+1 ev nasıl dekore edilir, anlattık. Bu arada eğer 1+1 değil de stüdyo daire dekorasyonu için önerilere ihtiyaç duyuyorsanız “Küçük Alanlar İçin Fonksiyonel Çözümler: Stüdyo Daire Nasıl Dekore Edilir?” yazımızı da okumanızı öneririz.

Evinizi dekore ederken ihtiyaç duyacağınız, zevkinize uygun ürün ve mobilyalar için Koçtaş’a da göz atmayı ihmal etmeyin!