Düzen Önemli: Giyinme Odası Nasıl Olmalı?

giyinme-odasi-nasil-olmali

Yeni inşa edilen evlerin eski evlerden daha küçük odalara sahip olması pek çok kişinin şikayetçi olduğu konulardan biri. Fakat bu duruma iyi yönden bakmakta fayda var: Küçük odalar sayesinde alanları bir amaç doğrultusunda düzenleyebilirsiniz. İşte, eskiden çok az kişinin evinde var olan giyinme odalarının sayısının artmasının nedenlerinden birinin de bu olduğunu söyleyebiliriz. Peki, düzenli bir giyinme odası nasıl yapılır? Giyinme odanızı oluştururken dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir? Haydi, giyinme odası önerilerini sıralamaya başlayalım. 

Giyinme Odanızı Kurgulamadan Önce İhtiyacınız Olmayan Giysileri Ayırın

İtiraf edelim; “Giyerim, kalsın.” dediğimiz, ama elimizin pek gitmediği giysilerimiz vardır. İşte, belirlediğiniz alanı ya da odayı, giyinme odası yapmadan önce o giysilerle vedalaşmanın tam zamanı! Daha az eşya her zaman daha düzenli ve kullanışlı bir alana sahip olmanızı sağlar. Peki, kullanmadığınız giysileri ne yapabilirsiniz?

Kullanılabilecek durumda olan giysilerinizi ihtiyaç sahiplerine vermek elbette en iyi seçenek. Eğer çevrenizde kullanmadığınız giysilerinizi verebileceğiniz biri yoksa belediyelerin atık giysi kumbaralarına atabilir ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz de giysilerinizi mobil uygulamalardan satabilir ve bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

Açık mı, Kapalı mı? Nasıl Bir Giyinme Odası Modeli İstediğinize Karar Verin

Açık giyinme odası yani askılıklar ile kurguladığınız bir alan, odaya girdiğiniz anda neyin  nerede olduğunu görmenizi sağlar ve size kullanım kolaylığı sunar. Fakat açık bir giyinme alanı oluşturmak, tozlarla daha fazla savaşacağınız anlamına da gelebilir. Açık raflar ve askılardaki kıyafetler daha fazla temizlenmeye ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle evde temizlenemeyen, kuru temizlemede temizlenmesi gereken giysileri elbise torbalarında muhafaza edebilirsiniz.

Eğer kapalı bir alan oluşturmak istiyorsanız elbette tercihinizi gardroplardan yana kullanacaksınız. Sadece gardırop sizin için yeterli bir depolama alanı olmayabilir. Bu durumda giyinme odasına monte edeceğiniz raflardan yararlanabilirsiniz. Raflara yerleştireceğiniz eşyanızı da saklama kutuları içerisine konumlandırabilir ve alanı daha düzenli kılabilirsiniz. Rafları tercih etmek istemezseniz kolay buruşabilecek giysileriniz için askılar mükemmel alternatifler!

Açık Giyinme Odaları

Mobilyaları İhtiyacınız Doğrultusunda Seçin, Uyumlu Olmalarına Dikkat Edin

Yeterli olmayan depolama alanı, dağınık bir görünüme neden olabilir. Fakat ihtiyaçtan fazla depolama alanı da yerden tasarruf etmenizin önüne geçer ve alanı daha verimli kullanmanızı engelleyebilir. Bu nedenle giysilerinizin yoğunluğu doğrultusunda mobilya seçmelisiniz. Gardırop, askılık, çekmeceler ve raflardan yararlanarak giyinme odanız için yeterli depolama alanına kavuşabilirsiniz. Şık bir alan oluşturmak için dikkat etmeniz gereken nokta ise elbette seçtiğiniz mobilya ya da yardımcı ürünlerin birbirleriyle uyumlu olması. Farklı dekorasyon stillerine ya da uyumsuz renklere sahip ürünler, alanın şıklığına gölge düşürebilir.

Yeni mobilya almak istemiyor olabilir ve giyinme odasında yer vereceğiniz mobilyaları evinizin farklı odalarından bir araya getirebilirsiniz. Eğer bu mobilyalar birbirleri ile uyum içerisinde değillerse hiç merak etmeyin. Folyo ile mobilya kaplama ya da mobilya boyama uygulamaları sayesinde hem uyum yakalayabilir hem de ürünlerinizi yenileyebilirsiniz.

Mobilyaları Farklı Bir Amaçla Kullanmaya Ne Dersiniz?

Devir tasarruf devri! Bu nedenle giyinme odasında yer vereceğiniz mobilyalar konusunda daha geniş düşünebilirsiniz. Örneğin kullanmadığınız bir kitaplığınız ve konsolunuz varsa bunlara da giyinme odasında yer verebilir, ayakkabılarınızı buraya yerleştirebilirsiniz. Eğer ayakkabılarınızı daha düzenli yerleştirmek ve yerden tasarruf etmek istiyorsanız ayakkabı saklama kutularından yararlanabilirsiniz.

Yatak odanızda yeterli alan yoksa ve komodinlerinize de giyinme odanızda yer vermek istiyorsanız bu mobilyalardan bench olarak yararlanmak da #güzefikir! Birbirine sabitleyeceğiniz iki komodinin üzerine minderler koyabilir ve hem kullanışlı bir mobilya yaratmış hem de alanın dekorasyonuna katkı sağlamış olabilirsiniz.

Aydınlatmaya Önem Verin

Doğru bir aydınlatma alanı daha kullanışlı kılar, daha geniş gösterebilir ve aynı zamanda yaşanabilecek ev kazalarının önüne geçilmesini sağlar. Giyinme odasında tavan aydınlatmasına ek olarak LED spotlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlara ek olarak lambader ve aplik gibi seçenekler de elbette tercih edilebilir. Eğer giyinme dolaplarının içini aydınlatmak istiyorsanız da tercihiniz, dolap içerisine konumlandırabileceğiniz LED şeritlerden yana olabilir.

Giyinme Odası Önerileri

Giyinme Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonu sadece göz önünde olan salon, mutfak ya da banyo gibi alanlarla sınırlı değil! Evinizin sınırları içerisindeki her alan, yaşam alanınızın şıklığına katkı sağlayabilir. Peki, şık bir giyinme odası tasarımı için yapabilecekleriniz ya da dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Giyinme odası düzeni eşittir şıklık. Daha önce de bahsettiğimiz gibi düzenli bir alan kurgulamak önceliğiniz olmalı.
  • Mobilya tarzlarının ve renk paletinin uyumlu olması da her alanda olduğu gibi kıyafet odasında da önemli.
  • Eğer açık bir giyinme odası kurgulayacaksanız dekorasyon ürünleri, alanın kalabalık görünmesine yol açabilir. Bu nedenle alana hareket kazandırmak için duvar dekorasyonundan yararlanabilirsiniz. Örneğin her duvarı farklı bir renge boyayabilirsiniz. Eğer duvar kağıtlarını tercih edecekseniz karmaşık görünmeyen, daha sade desenli ürünleri seçebilirsiniz.
  • Gardıropların olduğu kapalı bir kıyafet odası oluşturacaksanız tablo gibi ek dekorasyon ürünlerine alanda yer verebilirsiniz.
  • Yeterli alanınız varsa bir berjer mükemmel olabilir! Yoğunlukla kullandığınız renklere kontrast oluşturacak bir berjer sayesinde alanın atmosferini değiştirebilirsiniz.
  • Makyaj masanızı da giyinme odasına taşımayı düşünebilirsiniz. Bu sayede bir odada hazırlanıp evden çıkmanız mümkün olur. Makyaj masanızın olduğu duvarı bambaşka bir duvar kâğıdı ile kaplayabilir ve alanı dikkat çekici kılabilirsiniz.

Giyinme Odası Nasıl Olur

Giyinme odası nasıl düzenlenir?” sorusunun cevabını verdik. Kullanışlı ve düzenli bir kıyafet odası oluşturmak için ihtiyacınız olan gardırop, askılık ve saklama kutuları Koçtaş’ta sizi bekliyor!