Salonun Şıklığında da Etkili: Amerikan Mutfak Dekorasyon Önerileri

Amerikan Mutfak Dekorasyon Önerileri

Mutfak denildiğinde çoğumuzun aklına, evin bir odasında oluşturulmuş bir alan gelse de aslında Amerikan mutfaklı evlerin de gün geçtikçe artığını söyleyebiliriz. Yaşam alanında modern bir yansıma oluşturan ve alanın daha geniş olmasına katkı sağladığı için küçük evler için bir avantaj olan Amerikan mutfağın şıklığı da salon şıklığına direkt katkı sağlıyor.

Oturma odası ya da salon gibi alanlarla entegre edilmiş, bu alanlardan duvarlarla ayrılmamış açık mutfak tipine “Amerikan mutfak” deniyor. Gelin, Amerikan mutfak dekorasyonu fikirlerine göz atıp bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları inceleyelim.

Sadece Salonda Değil, Mutfakta da Renk Kombinasyonuna Önem Verin

Evinizde yer verdiğiniz mobilyaların, perdelerin, halıların, hatta dekoratif objelerin tasarımları birbirleriyle ne kadar uyumlu olursa olsun, renk seçimi uygun bir şekilde yapılmamışsa hayal ettiğiniz dekorasyona ulaşmanız zor olur. Söz konusu açık mutfak modeline sahip bir ev olduğunda ise oturma alanı ve mutfak arasındaki renk kombinasyonu da büyük önem taşıyor.

Tabii ki bu, mutfak ve salonda aynı renkleri kullanmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Bu da bir seçenek; ama alana renk katmak, mutfak ve oturma alanını birbirinden ayırabilmek için birbiriyle uyumlu olabilecek farklı renk kombinasyonlarına yer vermenizi öneririz. Örneğin grinin ağırlıkta olduğu bir oturma alanıyla beyaz, krem rengi tonlarının kullanıldığı bir mutfak çok uyumlu olabilir.

Tam da bu noktada, ev dekorasyonunda renklerin psikolojik etkilerini es geçmemek gerek. Örneğin kırmızı rengin yoğunlukla kullanıldığı bir mutfak, salonda oturduğunuz sırada durmadan karnınızın acıkmasına sebep olabilir. “Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri: Odalara ve Trendlere Göre Renk Kullanımı Rehberi” yazımızdan yardım alarak hem oturma odasında hem de mutfakta kullanabileceğiniz ideal renkleri bulabilirsiniz.

Amerikan Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Alanı Şık Bir Şekilde Ayırmak İçin Seramiklerinden Yardım Alın

Evet, uyum önemli; ama bu alanları uyumlu bir şekilde birbirinden ayırabilmek de gerekli. İşte, tam da bu nedenle Amerikan mutfak-salon dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, aynı odada farklı alanlar yaratacak doğru fikirleri hayata geçirebilmek.

Yer seramikleri bu konuda size yardımcı olmaya hazır! Mutfak zeminini, uyguladığınız dekorasyon stiline uygun modelde seramiklerle kaplayarak oturma alanını ve mutfağı birbirinden şık bir şekilde ayırabilirsiniz. Bunun yanı sıra oturma alanı ve mutfak arasında koyacağınız masa ya da köşe koltuk takımları, alanı bölme görevi üstleneceği gibi siz mutfakta işlerinizle ilgilenirken gelen misafirlerinizle de güzel zaman geçirmenizi sağlayabilir.

Amerikan Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Düzenleme Çözümlerini Değerlendirin

Düzen konusunda zayıf olan bir mutfak, ne kadar toplu olursa olsun dağınık görünebilir. Amerikan mutfaklarda ise bu etki salona da gölge düşürebilir. Fakat hiç merak etmeyin; mutfağınız küçük olsa bile yararlanabileceğiniz mutfak düzenleme fikirleri sayesinde alanı daha düzenli kılmanız mümkün.

Dolap içi düzenleyici ürünler, tezgâh ile mutfak dolaplarının arasına asabileceğiniz raflar, tezgâhınızı daha şık ve düzenli kılabilecek sepetler… Mutfak dekorasyonu konusunda size yardımcı olabilecek pek çok ürün ve bu ürünleri kullanabileceğiniz fikir var. Dilerseniz “Şık Bir Mutfak İçin: Mutfak Düzenleme Önerileri” yazımız sayesinde alanı daha verimli ve şık kılacak bu fikirlere ulaşabilir, internet sitemizdeki “Mutfak Aksesuarları” kategorisine göz atarak ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.

Ayrıca mutfak düzeni konusunda mutfak dolaplarınızın görünümünün de etkili olabileceğini belirtmekte fayda var. Ne de olsa eski görünümlü dolaplar alanda kötü bir görünüme sebep olabilir, öyle değil mi? Bunun için yeni mutfak dolapları satın almak elbette bir seçenek. Fakat bunun yanı sıra dolaplarınızı boyayarak da yepyeni görünümlü dolaplara kavuşabilirsiniz.

Açık mutfak dekorasyon önerilerini paylaştık. Bu alanı dekore ederken ihtiyacınız olan mutfak kategorisindeki ürünlere Koçtaş’tan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Amerikan mutfak modeline sahip pek çok ev sahibi için yemek kokularının da bir sorun olduğunu biliyoruz. “Her Şeyin Bir Çaresi Var: Evdeki Yemek Kokusundan Kurtulmanın Yolları” yazımızdan bu konuda uygulayabileceğiniz pratik önerilere ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz.