Salon Çeyiz Listesi

Salon Çeyiz Listesi

Evlerin en çok zaman geçirilen noktaları salon ve oturma odasında bulunan eşyaların zevkinize uygun, konforlu ve uzun kullanım ömrüne sahip olması uzun yıllar boyu eşyalarınızı keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Yuvanızı kurarken salon çeyiz listesi oluşturup planlı hareket ederseniz de işleriniz hayli kolaylaşır.

Mobilya

Evin diğer eksiklerine geçmeden önce salondan başlamayı planlıyorsanız sizin için kapsamlı bir salon çeyiz listesi hazırladık. Listeden sonra çeyiziniz için alabileceğiniz ürünlere daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.  

Oturma Odası – Salon Çeyiz Listesinde Olması Gerekenler

Oturma Odası

Salon çeyizi alanınıza ve zevkinize göre elbette çeşitlilik gösterecektir. Listenize eklemeniz gerekenleri aşağıda paylaşıyoruz. Dilerseniz üzerine ekleme ya da çıkarma yaparak kendi özelleştirilmiş çeyiz listenizi hazırlayabilirsiniz. 

  • Aydınlatma
  • Dekorasyon ürünleri
  • Halı ya da kilim
  • Koltuk takımı
  • Masa örtüsü
  • Orta sehpa
  • Perde
  • Salon takımı
  • TV ünitesi
  • Yemek masası takımı
  • Zigon sehpa

Gelin listede yer alan ürünleri nerelerde ve ne şekilde kullanabileceğinize dair kullanım önerilerinde bulunurken, satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlara da değinelim.  

Salon Takımı

Salon Takımı

Salon ve oturma odası çeyiz listesinin olmazsa olmazı çeyizlik salon takımları. Çeyizlik örtü olarak da satılan çeyizlik salon takım setleri ise genelde 4-5 parça üründen başlıyor. Zigon sehpalara, masalara ve raflara şıklık ve zerafet katan ve keten ya da kadifeden yapılmış salon takımlarını Koçtaş web sayfasında bulabilirsiniz.  

Kanepe ve Koltuk Takımı

Kanepe ve Koltuk Takımı

Çeyiziniz için koltuk takımı bakıyorsanız ilk olarak odanızın ölçülerine uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir. Temizlik yaparken size kolaylık sağlamasını isterseniz yüksek ayaklı modelleri tercih edebilirsiniz. Koltuklarınızda kolay silinebilen ve kir tutmayan kumaşlar arıyorsanız deri, tay tüyü, nubuk ve şönil kumaşları tercih edebilirsiniz. Çeyiz listesinin yüksek fiyatlı ve uzun süreli kullanılması planlanan kanepe ve koltuk takımı gibi ürünlerin sağlamlığına dikkat ederek almanızı öneririz. Oturma grubu çeyiz paketi oluştururken ihtiyacınız olan salon ve oturma grubu mobilyaları için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Yemek Masası Takımı

Yemek Masası Takımı

Ailecek yemek yiyebileceğiniz ya da misafirlerinizi akşam yemeklerinde ağırlayabileceğiniz tarzda bir yemek masası takımı almak isteyebilirsiniz. Salon çeyizi listesinde olmazsa olmaz bir parça olan yemek masası takımını seçmeden önce “Standart Masa Ölçüleri Nedir?” başlık yazımıza göz atarak boyutlara ve alanınıza göre uygun olan yemek masasına karar verebilirsiniz. Farklı seçeneklere sahip yemek takımlarını arasından size en uygununu bulmak isterseniz masa modelleri ile Koçtaş yanınızda!

TV Ünitesi

TV-unitesi

Salonunuza bir TV ünitesi seçerken televizyonunuzun boyutundan yaklaşık 15 cm geniş olmasına dikkat etmenizi öneririz. Depolama alanı olan bir TV ünitesi tercih ederseniz dağınıklık yaratan eşyalarınızı dolaplarda muhafaza ederek daha minimalist bir görünüm elde edebilirsiniz. Aydınlık ve geniş bir etki için açık renkli bir TV ünitesi seçebilirsiniz. “TV Ünitesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlıklı yazımıza göz atarak seçiminizi kolaylaştıracak önerileri bulabilirsiniz. 

Tarzınıza uygun TV ünitelerini Koçtaş’ta bulabileceğinizi ve seçtiğiniz TV ünitesini güvenliğiniz için duvara sabitlemeyi unutmayın. 

Perde

Perde

Çeyiziniz için koltuk rengi ve salonun atmosferiyle uyum sağlayabilecek perde modellerini değerlendirebilirsiniz. Fransız ve düz tül modelleri ile daha modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. Dilerseniz stor ve zebra perde seçerek buna uyumlu bir fon perde de satın alabilirsiniz. Seçme konusunda zorlanırsanız Dekorasyonda Payları Büyük: Salon İçin Perde Seçimi Nasıl Olmalı? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. Tercihiniz ne olursa olsun çeşit çeşit perde modellerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz. 

Orta Sehpa

Orta Sehpa

Salon çeyiziniz için bir orta sehpa almayı planlıyorsanız salonunuzun genişliğini ve oturma grubunuzla arasındaki mesafeyi de göz önünde bulundurmanız seçiminizi yapmanız için gereklidir. Rahat edebilmek için koltuğunuzla orta sehpanızın arasında yaklaşık 40 cm olmasına dikkat etmenizi öneririz. Salonunuz genişse istediğiniz dikdörtgen orta sehpaları tercih edebilirsiniz. Dar bir alanınız varsa buna uygun olarak daha küçük bir orta sehpa seçmeniz gerekecektir. Farklı model, renk ve malzemeye sahip orta sehpa modellerini seçmek için Koçtaş’ı ziyaret etmeniz yeterli. 

Halı 

Halı

Evlerin olmazsa olmazı halı ve kilimler salon çeyizi listesinde kendisine yer bulan ürünler arasında yer alıyor. Hem ısı yalıtımı sağlamak hem de dekorasyonunuza uyumlu bir halı ya da kilim almadan önce yine salonunuzun boyutunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu seçimi yapabilmek için daha önce hazırladığımız “Doğru Ölçüde Halı Nasıl Belirlenir? Halı Boyutu Nasıl Olmalı?”  başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Dekorasyon tarzınızı seçtiyseniz 

Dekorasyon Tarzına Göre Halı Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı inceleyerek nasıl bir halı almanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Ölçüleriniz ve tarzınız belliyse Koçtaş’ın farklı halı modelleri seçeneklerini değerlendirme zamanı!

Masa Örtüsü

Masa Örtüsü

Yemek masalarınızı süsleyecek, en güzel yemek davetlerinizde kullanabileceğiniz masa örtülerini seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç konu bulunuyor. İlk olarak ölçüsünü belirlemek için masa boyutunuzun en boy ölçüsüne 20’şer cm eklemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra masanızın şekline uygun bir masa örtüsü seçmelisiniz. Masanız kareyse örtüyü alırken kare masalara uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Günlük ve özel günler için kullanacağınız masa örtülerini de ayrı ayrı satın almanızı öneririz. Günlük kullanımlarda pamuklu ve kolay temizlenebilen kumaşları tercih edebilirsiniz. Özel günler için rengi ve dokusuyla daha şık görünüme sahip masa örtüsü modellerine göz atabilirsiniz. 

Zigon Sehpa

Zigon Sehpa

Zigon sehpa, salon çeyiz listelerinde yer alan bir mobilya. Orta sehpa tercih etseniz bile eğer misafir ağırlamayı planlıyorsanız zigon sehpaya ihtiyacınız olacaktır. Koltukta oturup televizyon karşısında yapılan sohbetlerin lezzetli eşlikçileri ya da çay ve kahve ikramları sırasında zigon sehpaya ihtiyaç duyup “iyi ki almışım” diyeceksiniz. Farklı renk ve yapıda bulabileceğiniz zigon sehpa modelleri için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.  

Dekorasyon

Dekorasyon

Büyük ve temel eşyaları tamamlanması salon çeyizinizin neredeyse tamamını halletiğiniz anlamına geliyor. Ancak salonunuzu kişiselleştirmek ve sıcak bir atmosfer yaratabilmek için dekoratif küçük dokunuşlara ihtiyacınız olabilir. Aynalar, küçük çerçeveler, tablolar, mumluklar, dekoratif objeler ya da duvar süsleri ile tamamen sizin zevkinize ait seçimler yaparak yuvanızı süsleyebilirsiniz. 

Aydınlatma

Aydınlatma

Salon çok fazla vakit geçirilen bir alan olduğu için hem dekorasyona uyum sağlayacak hem dekorasyonu vurgulayacak hem de göz yormayacak bir aydınlatma seçimi yapmak gerekiyor.“Daha Şık ve Aydınlık: Salon Aydınlatması Nasıl Olmalı?” başlıklı yazımızı okuyarak salon aydınlat modelini seçme konusunda detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Lambader, abajur ya da tavan aydınlatması fark etmeksizin evinizi şık gösteren ve kullanışlı ev aydınlatmaları modellerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz.  

Salon çeyiz listenize ekleyebileceğiniz kullanışlı ürünlerden detaylıca bahsettik.  Dilerseniz sıcak evinizde güzel anılar biriktireceğiniz oturma grubu mobilyalarınızı ve diğer tamamlayıcı eşyalarınızı seçmek için Koçtaş’ın geniş ürün yelpazesinden yararlanabilirsiniz.