TV Ünitesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

tv-unitesi-secimi

Salon ve oturma odalarının olmazsa olmazları arasında yer alan televizyonları konumlandırmak için yardım aldığımız televizyon ünitelerinin, ev dekorasyonuna katkı sağladığı da bir gerçek. Peki; alana ve ihtiyacınıza uygun, uzun yıllar kullanabileceğiniz bir TV ünitesi seçmek için dikkat edilmesi gereken noktaları biliyor musunuz? İşte, TV ünitesi seçimi yaparken incelemeniz gereken hususlar:

Üniteyi Yerleştireceğiniz Alanın ve Televizyonun Ölçüsü Doğrultusunda Seçim Yapın

Televizyon ünitesi alırken en yaygın şekilde yapılan hatalardan biri, kaç inç televizyon alınacağına karar vermeden ünite satın almak. Alacağınız televizyonun üniteye küçük gelmemesi açısından bu nokta oldukça önemli.

Ayrıca yaşam alanınızda TV ünitesini nereye konumlandıracağınıza da karar vermeniz sağlıklı olacaktır. Bu sayede ünitenin alana büyük gelmesi ya da ürünün küçüklüğü nedeniyle alanda aşırı boş yer oluşmasını önlemiş olursunuz.

TV ünitesini konumlandıracağınız alanı ölçtükten sonra satın almayı planladığınız televizyonun genişliğini de ölçmelisiniz. TV ünitesinin genişlik ölçüsünün, televizyonun genişlik ölçüsünden en az 10 cm daha uzun olmasına dikkat etmelisiniz.

Tabii yeriniz kısıtlı olabilir ve yerden tasarruf etmenin yollarını arayabilirsiniz. Bu noktada duvara monte edilen ve genellikle rafları bulunan TV ünitelerini tercih etmenizi önerebiliriz.

tv ünitesi seçimi

Depolama Alanı İhtiyaçlarınızı Göz Önünde Bulundurun

TV ünitesi modellerinde minimal, sadece televizyonu yerleştirebileceğiniz sehpa benzeri alternatifler bulunduğu gibi depolama alanı ihtiyacınızı karşılayabilecek seçenekler de mevcut. Burada önemli olan, depolama alanına ihtiyaç duyup duymadığınız.

Örneğin dolaplı televizyon üniteleri, salonunuzdaki depolama ihtiyacınızı karşılayabilir. Bunun yanı sıra kitaplıklı televizyon üniteleri de salonunuzda kitaplara yer verip huzurlu bir dekorasyon yapmanıza katkı sağlayabilir. Raflı TV üniteleri ise biblo gibi dekoratif objeleri konumlandırmak ve duvar dekorasyonuna katkı sağlamak için biçilmiş kaftan!

Uyguladığınız Dekorasyon Tarzına Uygun Seçenekleri Değerlendirin

Seçeceğiniz ürünün ihtiyaçlarınıza cevap vermesi kadar dekoratif açıdan alanı tamamlaması da önemli. İşte, tam da bu noktada “Televizyon ünitesi alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun yanıtlarından birinin de yaşam alanında uygulanan dekorasyon stiline uygunluk olduğunu söyleyebiliriz.

Konsol, vitrin, yemek masası, hatta koltuklarınızın detayları… Diğer mobilyalarınızla uyumlu tasarımlara sahip TV ünitelerini tercih edebilirsiniz. Örneğin klasik dekorasyonu benimsediyseniz ve koltuk takımınızda altın rengi detaylar varsa TV ünitesinde de benzer detaylara sahip seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Eğer tercihiniz minimal bir dekorasyonsa seçtiğiniz üründe de sadeliğin ön planda olması, keskin hatlı tasarımlara öncelik verilmesi önemli.

Dekorasyonla uyumluluk elbette sadece tasarım hatlarıyla ilgili bir durum değil. TV ünitesi renk seçimi de bu bağlamda dikkat edilmesi gereken hususlardan. Bu noktada da alandaki diğer mobilyalar size yol gösterebilir. Seçeceğiniz televizyon ünitesinin diğer mobilyalarınızla aynı renk ve dokuda olmasına dikkat edebilir ya da onlarla uyum sağlayabilecek ürünleri tercih edebilirsiniz.

televizyon ünitesi modelleri

Mobilyanın Üretildiği Malzemeyi İnceleyin

Eminiz ki alacağınız ürünü uzun yıllar kullanmayı planlıyorsunuz. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamamak adına seçeceğiniz mobilyanın üretildiği malzemeye dikkat etmeyi es geçmemelisiniz.

Meşe, ceviz, gül ve tik ağacı gibi sert ağaçlardan yapılan televizyon ünitelerinin dayanıklılık konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra daha uygun bütçeli seçenekler ararsanız suntalam mobilyaları da değerlendirebilirsiniz.

Ahşabın yanı sıra metal ve cam televizyon üniteleri de bulunuyor. Cam televizyon üniteleri oldukça hassas olsalar da özellikle küçük evleri daha geniş gösterme konusunda başarılı olabilirler. Tamamen metal ya da ahşap ile metali buluşturan televizyon ünitesi modelleri ise minimal ve endüstriyel akımın uygulandığı evler için uygun olabilir.

İhtiyacınızı karşılayacak TV ünitesi modelleri için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın! Ayrıca farklı bir dekorasyon uygulayıp göz alıcı bir alan oluşturmak isterseniz “Farklılık Mümkün: TV Ünitesi Dekorasyon Fikirleri” yazımızı da mutlaka okumanızı öneririz.