Televizyona Özel Alanlar: TV Ünitesi Çeşitleri Nelerdir?

Tv Ünitesi Çeşitleri

Televizyon, salondan yatak odasına, mutfaktan verandaya kadar evin her yerinde kullanılıyor. Nerede bulunursa bulunsun mekanın odak noktası haline geliyor. Bu nedenle televizyon alırken bir de odanın dekorasyonuna uygun TV ünitesi almak önemli. Üstelik TV ünitesi, dekorasyonu tamamlamanın yanı sıra ek depolama alanı da sunmasıyla da avantaj sağlıyor. 

Bu yüzden seçiminizi siyah TV ünitesi, gri TV ünitesi gibi sadece renk tercihiyle sınırlamamanızı öneriyoruz. Ahşap ağırlıklı bir salon için country TV ünitesi ya da daha sıra dışı bir görünüm için alçıpan TV ünitesi modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Elbette malzemeyi, tasarımı ve işlevini göz ardı etmeden. Öyleyse yaşam alanınıza fonksiyonellik kadar estetik de katacak televizyon ünitesi modelini keşfetmeye ne dersiniz? İşte, evinize en uygun TV ünitesi modelleri ve çeşitleri:

Tv Ünitesi Çeşitleri Neler

Tv Ünitesi

Tv Ünitesi Çeşitleri Nelerdir

Odanızın dekorasyonuna uygun ve ihtiyacınızı karşılayacak TV üniteleri Koçtaş’ta!

Malzemesine Göre TV Ünitesi Çeşitleri

Malzeme türüne göre farklı televizyon ünitesi modelleri mevcut. Her malzemenin de yapısı gereği avantajları ve dezavantajları bulunuyor. İşte, üretildiği malzemeye göre TV ünitesi türleri ve kullanım özellikleri:

  • Ahşap TV Ünitesi: Uzun ömürlü bir kullanım için en sağlam malzeme türlerinden olan ahşabı tercih edebilirsiniz. Ayrıca ahşap, modernden klasiğe birçok dekorasyon stiliyle de uyumludur.
  • Metal TV Ünitesi: Uzun yıllar kullanılacak bir televizyon sehpası arıyorsanız metal de size uygun bir seçenek. Dayanıklı olmasının yanı sıra kolay boyanması da dekorasyona istenilen stili vermeyi kolaylaştırıyor.
  • Cam TV Ünitesi: Cam, şeffaf olduğu için alana geniş bir görünüm veriyor. Yani cam televizyon üniteleri küçük odalar için ideal. Ancak kırılma riski bulunduğu için çocukların bulunduğu evlerde pek tercih edilmiyor.
  • Deri TV Ünitesi: Deriyle dekorasyona şık bir dokunuş yapabilirsiniz. Ancak evcil hayvanınız varsa çizilme ve yıpranma ihtimaline karşı bu seçeneği bir kez daha değerlendirmenizi öneriyoruz.
  • Alçıpan TV Ünitesi: Alçıdan yapılan bu TV ünitesi sağlam ve uzun ömürlüdür.
  • Aynalı TV Ünitesi: Aynayla kaplı televizyon ünitesi, mekana derinlik ve şıklık katıyor. Ancak cam gibi aynanın da kırılabileceğini göz önünde bulundurun. 

Evinizin Dekorasyonuna Uygun TV Ünitesi Hangisi?

Yaşam alanınıza vermek istediğiniz stile göre şu TV ünitesi modellerinden birini tercih edebilirsiniz:

Modern TV Ünitesi

Modern Televizyon Ünitesi

Modern TV ünitesinde hem kullanılacak alanın işlevselliğine hem de tasarıma eşit derecede önem verilir. Sade tasarım çizgisine sahip bu model, ahşap ve metal gibi farklı malzemelerden üretilebilir.

Rustik TV Ünitesi

rustik-tv-unitesi

İşlenmemiş doğal ahşap görünümüne sahiptir. Ahşabın yanı sıra çekmece kulpu gibi aksesuarlarda metal de kullanılır. Modern ve rustik dekorasyonu tamamlar.

Minimalist TV Ünitesi

minimalist tv ünitesi

Sade bir tasarıma sahip olduğu için fazla depolama alanı sunmaz. Tüm malzemelerden yapılabilir, genellikle beyaz gibi nötr renklerde olur.

Endüstriyel TV Ünitesi

endüstriyel tv ünitesi

Endüstriyel tasarımın karakteristik özelliklerini taşır, ahşap ve metal malzemeden üretilir. Modern dekorasyon tarzlarıyla uyum sağlar. 

Geleneksel TV Ünitesi

geleneksel tv ünitesi

Görsel Kaynak

Ahşap malzemeden, genellikle de cevizden üretilir. Geniş bir şifonyer modelini andırır. Cilalı, oymalı ve süslemeli görünüme sahiptir.

Kullanışlı ve Güzel TV Ünitesi Modelleri Neler?

Televizyon üniteleri tasarımlarına göre de farklılık gösterir. İhtiyacınıza ve zevkinize göre şu televizyon ünitesi tasarımlarından birini tercih edebilirsiniz:

Açık Raflı TV Ünitesi

Açık Raflı TV Ünitesi

Televizyonun konulduğu tablanın altında genellikle iki ya da üç açık raf bulunur. Açık raflar, elektronik eşyalara kolayca ulaşmayı sağlar. Detaylı bir tasarımı olmadığı için kurulumu diğer modellere göre daha kolaydır. Açık raf TV ünitesinin tek dezavantajı çabuk tozlanmasıdır. 

Kapalı Raflı TV Ünitesi

Kapalı Raflı Tv Ünitesi

Televizyon kapalı rafların üzerine yerleştirilir. İçindeki eşyaları gizlediği için odaya düzenli bir görünüm verir. Geniş depolama alanı sunan televizyon sehpası modellerindendir.

Konsol TV Ünitesi

Konsol Tv Ünitesi

Hem kapaklı hem açık raflı bölümleri bulunduğu için fonksiyonel kullanım sunar. Çoğunlukla dikdörtgen tasarıma sahiptir.

Duvara Monte TV Ünitesi

Duvara Monte Tv Ünitesi

Ayakları bulunmaz ve duvara monte edilir. Bu özelliği, duvara monte TV ünitesine minimalist bir görünüm verir. Diğer modellere göre daha az depolama alanına sahiptir.

Vitrinli TV Ünitesi

Vitrinli Tv Ünitesi

Adından da anlaşıldığı gibi bu TV ünitesi vitrinle birleşik bir modeldir. Yerden tavana kadar olabildiği için oldukça geniş depolama alanı sunar. Çekmece, açık raf, camlı dolap gibi bölümleri bulunur. Tasarımına göre geleneksel ve modern dekorasyon stilleriyle uyum sağlar. 

Kitaplıklı TV Ünitesi

Adından da anlaşılacağı gibi kitaplıkla  çevrelenmiş tv ünitesidir. Birleşik olduğu için yer tasarrufu sağlar. Görünümüyle dekorasyona hoş bir dokunuş yapar.  

Farklılık Mümkün: TV Ünitesi Dekorasyon Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Odanızda özel bir alan yaratacak ve dağınık görüntüyü engelleyecek televizyon ünitesi modellerini paylaştık. Alanınız çok geniş değilse bu seçeneklerden küçük tv ünitesi boyutlarını tercih edebilirsiniz. Şimdi, sıra Koçtaş TV ünitesi modelleri arasından ihtiyacınıza ve zevkinize uygun bir ürün seçmekte!