Şık Sofralar: Yemek Masası Dekorasyon Önerileri

Sofra Dekorasyonu

Eğer sevdiklerinizi evinizde verdiğiniz bir yemek davetinde ağırlamaktan hoşlanıyorsanız ya da ailenizle yediğiniz her öğün sizin için çok özelse yemek masası dekorasyonunun da sizin için önemli olduğunu biliyoruz. Peki, yemek masası nasıl dekore edilir? İşte, şık sofralar kurmanız konusunda size yardımcı olacak ve ilham verecek yemek masası dekorasyon fikirleri

Yemek Masası Dekorasyonu Önerileri

Görsel Kaynak

Bildiğiniz üzere runner’lar ve suplalar yemek masalarınızda şıklığın sırlarından biri. Eğer yemek odasını dekore ederken nötr renklerden yardım aldıysanız ve sofranızda daha hareketli bir görünüm elde etmek istiyorsanız kontrast renkleri deneyebilirsiniz. Mesela burada mavi tonlarındaki runner, sarı çiçeklerle çok hoş durmuş, değil mi? Vazolardaki doğal yansımaların suplalarla uyum içinde olması da dekorasyonu tamamlayabilir.

Yemek Masası Dekorasyonu Örnekleri

Görsel Kaynak

Hangi oda olursa olsun, yaşam alanını güzelleştirmenin en doğal yolu elbette bitkiler! Yemek masası dekorasyonu konusunda ise büyük bitkiler yerine ince dallı çiçeklerden yardım almak son dönemlerin en popüler dekorasyon uygulamalarından. İhtiyacınız olan sadece bir vazo ve birkaç dal çiçek!

Yemek Masası Dekorasyonu Fikirleri

Görsel Kaynak

Çiçeklerin yanı sıra şamdanlar ve mumlar da popülaritesini yitirmeyen yemek odası dekorasyon ürünlerinden. Eğer yemek masanızda şamdanlardan yardım almak istiyorsanız olabildiğince küçük çiçekler ya da dekorasyon ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Bu sayede sofranın kalabalık görünmesini engelleyebilirsiniz.

Masa Dekorasyonu Fikirleri

Görsel Kaynak

Olabildiğince doğal ve sade bir sofra düzenlemesi yapmak istiyorsanız size yeni bir trendden bahsedelim: Palmiye yapraklarından ve ananastan yararlanın! Beyaz, ekru gibi açık renk bir masa örtüsünün üzerine, masanın ortasında yer alacak şekilde palmiye yaprakları serebilir ve üzerine aralıklarla ananas, dilimlenmiş mango gibi tropikal meyveler yerleştirebilirsiniz.

Masa Dekorasyonu Trendleri

Görsel Kaynak

Eğer yemek masasını süslerken meyvelerden yardım almanın güzel fikir olduğunu, ama palmiye yaprakları ve ananasın çok radikal olduğunu düşünüyorsanız limon, kumkuat (kamkat) gibi turunçgilleri tercih edebilirsiniz. Son günlerde oldukça trend olan bu yemek masası düzenleme fikrini hayata geçirmek için kavanozun içine birkaç limon ve bir dal çiçek yerleştirmeniz yeterli!

Yemek Masası Dekoru

Görsel Kaynak

Masanız küçükse ya da tercihiniz olabildiğince minimal bir yemek masası dekoru yapmak ise dekoratif ahşap ürünlerden yardım alabilirsiniz. Ahşap tabakanın üzerine yerleştireceğiniz dekoratif ürünler sofranın atmosferini değiştirmek için birebir!

Masa Dekorasyonu Ürünleri

Görsel Kaynak

Şık bir sofra elbette peçetesiz olmaz. Kumaş peçeteleri farklı şekillerde katlayarak masa dekorasyonunu dikkat çekici kılabilirsiniz. Bu arada dilerseniz misafirlerinize bir hoş geldin notu da yazabilirsiniz.

Yemek Masası Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Masayı nasıl süslediğiniz tabii ki önemli, fakat sandalyelere de küçük eklemeler yaparak hem daha şık hem de daha konforlu bir alan kurgulayabilirsiniz. Nasıl mı? Elbette kırlentlerden yardım alarak! Modern bir yemek odası dekorasyonuna sahipseniz ve sandalyeleriniz uygunsa odada tercih ettiğiniz renk paletine yakışan kırlentleri sandalye üzerine yerleştirebilirsiniz.

Masa Dekorasyonu Önerileri

Şık Sofralar, Unutulmaz Anılar: Yemek Masası Nasıl Seçilir? adlı yazımızı okuyarak yemek masası seçiminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek masanızı süslerken bir yandan da sevdiklerinize hediye vermek ister misiniz? Sukulentleri küçük saksılara, hatta kullanmadığınız fincanlara dikerek ve üzerine sevdiklerinizin ismini yazarak hediye edebilirsiniz. Güzel fikir, değil mi?

Sofranıza şıklık katacak mutfak tekstili ürünleri için Koçtaş’a da göz atmanızı öneririz. Hatta dilerseniz “Şık Sofraların Sırrı: Kendin Yap Supla Nasıl Yapılır?” yazımızdan yardım alarak el emeğinizle kendi suplalarınızı da kolaylıkla yapabilirsiniz!