Güzellik Burada Başlasın: Makyaj Masası Düzeni ve Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Makyaj Masası Düzeni

Makyaj masası, günlük rutinin vazgeçilmez bir parçası. Sabah işe giderken, banyo sonrasında ve tabii ki kendimizi biraz şımartmak istediğimizde makyaj masası kurtarıcımız oluyor. 

Tuvalet masası da denilen bu mobilya tabii ki sadece cilt bakımı yapmamıza yardımcı bir alandan ibaret değil. Çekmeceleri ve aksesuar bölmeleri sayesinde cilt bakım ürünlerinin yarattığı karmaşayı da düzenliyor. Sandalyesi, pufu, aynası ve ışıklarıyla da yatak odası dekorasyonunu tamamlıyor. 

Hem estetik hem fonksiyonel özelliklerinden yararlanmak için de önce makyaj masasını karmaşık bir görüntüden kurtarmak şart. Peki, makyaj masası düzeni nasıl olmalı? Gelin, makyaj masası dekorasyonu ipuçlarını birlikte keşfedelim, yatak odanızın en şık ve işlevsel köşesi burası olsun.

Makyaj Masası Nasıl Düzenlenir?

Önce biraz merak giderelim ve ardından işe koyulalım. Makyaj masasına neden tuvalet masası deniyor, merak edenlerdenseniz Fransa’ya doğru mini bir yolculuğa çıkalım. Tuvalet masasının tarihi 18. yüzyıla kadar uzanıyor. Tuvalet; Fransızca toile yani bez, kumaş kelimesinden geliyor. 

Kadınlar, bakım malzemelerini makyaj masasının üzerine toile denen bu bezle koyarmış. Bu yüzden günümüze de bu isimle gelmiş. Hatta erkeklerin tıraş olmaları için de tuvalet masaları varmış. Erkekler ayakta tıraş olduğu için de masa, kadınlarınkine göre daha uzunmuş. Makyaj masasının kısa tarihine baktığımıza göre kolları sıvama vakti geldi. İşte, altı adımda makyaj masası düzeni ve dekorasyonu:

mobilya ürünleri

1. Makyaj Masasının Üzerini Sadeleştirin

Makyaj Masası Sade

Farklı boyutlardaki makyaj malzemeleri, saç fırçaları ve takılar… Hepsi bir araya geldiği zaman tuvalet masası çok karışık görünüyor. Güzel bir makyaj masası için öncelikle bu kalabalık görüntüden kurtulun. 

Çekmeceli makyaj masası kullanıyorsanız işiniz daha kolay. Çekmece içlerine makyaj malzemesi düzenleyici aparatlar yerleştirin. Her çekmeceyi belirli bir amaç için kullanın. Örneğin fırçaları ve ojeleri aynı çekmeceye koymayın. 

Çekmecesiz tuvalet masaları için de makyaj düzenleme kutusu gibi saklama çözümlerinden faydalanın. Makyaj malzemesi organizer seçimini boyutlara göre yapın. Yani tüm rujları geniş bir kutuya koymak yerine hepsi için dar küçük bölümlerin bulunduğu kutular seçin. 

Böylece daha şık ve sade bir düzen yaratabilirsiniz. Diğer bir seçenekse makyaj tepsisi kullanmak. Kutu bölümlerine sığmayan makyaj süngeri gibi malzemeleri tepsilere yerleştirin. Aksesuarlarınızı düzenlemek için de takı tepsisi ya da takı standı kullanın. 

2. Dekoratif Objelere Yer Açın

Dekoratif Objeler

Masanın üzerini sadeleştirdiyseniz şimdi sıra biraz zarafet katmakta. Aynalı makyaj malzemesi kutusu, cam kutu, seramik tabak gibi dekoratif objeler tuvalet masasını daha şık gösterecektir. Biraz da parıltı için altın, dore veya bakır gibi metal parçaları bulunan eşyaları tercih edebilirsiniz. 

Sizi mutlu hissettiren eşyalarınızı da unutmayın deriz. Size hediye edilmiş küçük bir obje, rahatlatıcı bir mum ve canlılık katacak bir çiçek de makyaj masanızın üzerinde bulunsun. Ne de olsa tuvalet masası kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olan bir yer. 

İlhamın eksik olmaması için de sevdiğiniz dergileri ya da en azından bir kitabı masanın köşesinde bulundurabilirsiniz. Küçük tuvalet masası kullanıyorsanız raflara ya da masa altına koyacağınız sepetlerin içine dergi, mum gibi zaman zaman kullanacağınız eşyaları koyabilirsiniz. 

Uyumlu görünmesi için de bu sepetlerin masa stiline yakın olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin klasik ya da country makyaj masası ile hasır veya bambu sepet, modern tuvalet masası ile de metal ya da plastik sepet kullanabilirsiniz. 

Ayrıca evde sepet yaparak ihtiyacınızı karşılamak için Düzenli ve Şık Alanlar İçin: Kendin Yap Hasır Sepet Yapımı yazımızı okuyabilir, diğer sepet modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için de Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 

3. Makyaj Masası Işığı ile Parıltı Katın

Işıltılı Makyaj Masası

Karanlık yerlerin daha karışık göründüğünü fark etmişsinizdir. Makyaj masası aydınlatması kullanarak bu alana temiz, düzenli bir görünüm verebilirsiniz. Hollywood tarzı makyaj masası lambası tercih ederek kendinizi bir diva gibi hissedebilirsiniz. Bu yuvarlak beyaz aydınlatmaları monte edeceğiniz yere, aynanın şekline göre karar verebilirsiniz. 

Yuvarlak makyaj masası aynalarına çepeçevre bu lambalardan takabilirsiniz. Dikdörtgen ve kare makyaj masası aynalarının üstüne ya da iki yanına lamba yerleştirebilirsiniz. Vantuzlu tuvalet masası ışığı alarak da dilediğiniz zaman lambaların yerlerini değiştirebilir, yüzünüze ışığın vurma yönünü kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

Bir diğer seçenek de LED şeritli tuvalet masası aydınlatması. Işığın doğrudan yüzünüze vurmasını istemiyorsanız LED lambayı aynanın arkasına gelecek şekilde kenarlara monte edebilirsiniz. Tercihiniz ışıltıdan yanaysa LED şeridi aynanın önüne yapıştırabilirsiniz. Keyifli bir dekorasyon için de yıldız ya da bulut gibi şekillere sahip LED ışıkları aynanın çevresine sarabilirsiniz. 

Duvar aynası dışında masanızda da ayna varsa yüzünüzü daha detaylı görmek için akrobat masa lambasından faydalanabilirsiniz. Yer kaplamaması için de mandallı masa lambası modellerini tercih edebilirsiniz. Diğer aydınlatma çözümlerini keşfetmek için de Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir? yazımızı okumayı unutmayın. Yatak odanıza ve makyaj masanıza uygun lamba modelleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

4. Dekorasyonla Uyumlu Bir Makyaj Sandalyesi Seçin

Makyaj Sandalyesi

Kusursuz bir düzen için sadece masanın üzerine özen göstermek yeterli değil. Aynı zamanda masayı ve odayı bütünleyen dekoratif unsurlara da dikkat etmenizde fayda var. Makyaj masası modelleri kimi zaman çok uzun ayaklı ya da diğer masalara göre daha kısa olabiliyor. Evdeki herhangi bir masaya ait sandalyeyi kullanmak yerine bu mobilyaya uygun boyutta bir sandalye alın. 

Odanızda çok yer kaplamasını istemiyorsanız sandalye yerine tuvalet masası pufu tercih edin. Böylece kullanmadığınız zaman pufu masanın altına yerleştirebilirsiniz. Depolama alanı bulunan bir puf alarak da dağınıklık yaratacak eşyalarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. 

Puf veya sandalyenin masa dekorasyonu ve malzemesiyle benzer olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin minimalist yatak odası dekorasyonu ve açık renklerdeki makyaj masası için krem, beyaz gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Modern tarz için daha özgür davranabilir ve renklerin zıtlığından yararlanarak yatak odanıza sıra dışı bir hava katabilirsiniz. 

Kolay bir kullanım için de kumaş özelliklerine göre seçim yapabilirsiniz. Örneğin peluş makyaj masası sandalyeleri şık ve konforlu görünür. Ancak dökülen makyaj malzemelerini peluş gibi tüylü bir kumaştan çıkarmak oldukça zor olabilir. Bu nedenle daha kolay temizlenen ve kir tutmayan deri, kadife ve metal gibi sandalye türleri öncelikli tercihiniz olabilir. 

Farklı sandalye türlerini keşfederek doğru seçimi yapmak için Sandalye Çeşitleri yazımızı okuyabilir, tam ihtiyacınıza uygun sandalye modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için de Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

5. Farklı Ayna Türleri Kullanın

Farklı Ayna Türleri

Ayna, makyaj masasının estetik görünmesini sağlayan en önemli parçalardan birisi. Genellikle makyaj masalarının kendilerine ait aynaları oluyor. Ancak bununla yetinmeyerek tuvalet masasını odanın odak noktası haline getirecek bir değişim yapabilirsiniz. Eğer kare veya dikdörtgen aynanız varsa yanına dar ve uzun iki ayna daha ekleyin. Bu uygulama, görüntü derinleşmesini ve masanın daha görkemli görünmesini sağlar. 

Pek akla gelmeyen ancak dekorasyonda fark yaratan bir diğer seçenek ise makyaj masasının bulunduğu duvarı tamamen aynayla kaplamak. Eğer duvar alanınız küçükse masanın yanındaki duvara boy aynası koyarak benzer bir etkiyi yaratabilirsiniz.

6. Farklılığınızı Yansıtın

Farklılığınızı Yansıtın

Masa, ayna, lamba ve puf… Makyaj masasının olmazsa olmazı bu eşyalarla ilgili dekorasyon ipuçlarını öğrendiniz. Dikkat çekici bir makyaj köşesi için de sadece size özgü bir dokunuş yapmanız yeterli. Kendi zevkinizi yansıtan düş kapanı, duvar halısı, sanat eseri ya da fotoğraf gibi dekoratif bir eşya seçebilirsiniz. Bu büyük bir tabloysa aynanın üstünü tercih edebilirsiniz. Ancak güzel durması için çerçeve büyüklüğünün masanın yarısını geçmemesine dikkat edebilirsiniz. 

Fotoğraf gibi küçük objeleri de aynanın şekline göre konumlandırın. Yuvarlak aynaların çevresinde bir yarım ay çizecek şekilde, dikdörtgen aynanın her iki yanına asimetrik bir düzende objeleri asabilirsiniz.

Daha sade bir dekorasyon için de objeler yerine duvar boyası ya da duvar kağıdından faydalanabilirsiniz. Sadece makyaj masasının arkasındaki duvarı kaplayacak şekilde farklı bir duvar rengi ya da kağıdı uygulayabilirsiniz. Böylece yatak odasında yeni bir odak noktası belirlemiş olursunuz. Dekoratif çıta ile makyaj masasının kapladığı alanı bir çerçeveye almak da güzel fikir! Çıta içerisinde kalan makyaj masanız bir tablo ya da fotoğraf gibi görünür. 

Yatak odanızın duvarlarını renklendirecek uygulamaları yapmanın yollarını öğrenmek için Kusursuz Dekorasyon İçin: Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir? ve Yepyeni Duvarlar İçin İlk Adım: Duvar Boyası Nasıl Seçilir? yazılarımıza göz atabilirsiniz. Yenilik için ihtiyacınız olan boya ve boya malzemeleri ile duvar kağıtları ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Bonus: Küçük Yatak Odaları İçin Makyaj Masası Önerileri

Küçük Odalar İçin Makyaj Masası

Yatak odanızda makyaj masasına yer bulamıyorsanız stil değişikliğine gidebilirsiniz. Kıvrımlı ayakları ve bombeli bir yapısı olan makyaj masaları her ne kadar göz alıcı görünse de tercihinizi daha kullanışlı bir modelden yana kullanabilirsiniz. Örneğin yüzer makyaj masası alarak ayakların kapladığı alandan kurtulabilirsiniz. 

Duvara monte tuvalet masasını şifonyerle birleştirebilirsiniz. Bu pratik yöntem sayesinde uzun bir masa yüzeyine sahip olabilirsiniz. Ayrıca şifonyerin çekmecelerini kullanarak makyaj malzemelerinizi masa üstü bir çözüme ihtiyaç duymadan saklayabilirsiniz. 

Masayı şifonyere bitişik kullanmayacaksanız aynaların iki yanına yüzer raflar monte edebilirsiniz. Raflara aynı renklere ve boyutlara sahip kutular koyarak karışıklığın önüne geçebilirsiniz. Aradığınız raf türlerinin Koçtaş’ta sizi beklediğini hatırlatalım. Rafları nasıl monte edeceğinizi öğrenmek için ise Dekoratif Raf Montajı Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz. 

Düzenli bir makyaj masası için nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla paylaştık. Düzenli bir masaya sahip olmanın yanı sıra tüm odaya da güzel bir görünüm vermek için Şık ve Huzurlu: Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri yazımızı okuyabilirsiniz. Aradığınız makyaj masası modelleri ve fiyatları hakkında bilgiye ise Koçtaş’tan ulaşabilirsiniz.