Dekoratif Tablolar ile Evinize Renk Katın: Kendin Yap Tablo Önerileri

Dekoratif Tablolar ile Evinize Renk Katın: Kendin Yap Tablo Önerileri

Çocukluğunuzda ya da gençliğinizde sahip olduğunuz odayı düşünün. Pek çok gencin odasında olduğu gibi sizin de duvarlarınızda o zamanki zevklerinizi, sevdiğiniz detayları yansıtan posterler ya da tablolar vardı muhtemelen.

Evet, duvar dekorasyonu denildiğinde akıllara ilk gelen unsurlardan olan poster ve tablolar her zaman odaları renklendirme konusunda en büyük yardımcılarımızdan. Üstelik seçtiğimiz tasarımlar yaşımız doğrultusundaki zevkimize bağlı olarak değişse de tablolardan duvarlarımızı süslemek için sürekli yararlanıyoruz. Peki, evde yapılacak kolay tablolar ile yaşam alanınızı süslemeye ne dersiniz? İşte, çok seveceğiniz ve evinizin dekorasyonuna katkı sağlayacak oldukça kolay kendin yap tablo modelleri:

Efekt Damgası ile Tablo Yapımı

Duvar boyalarının üzerine uygulanarak dikkat çekici duvarlara ulaşmanıza yardımcı olan efekt damgalarını tuval üzerine de uygulayabilir ve mükemmel tablolar oluşturabilirsiniz. Gelin şimdi, bu kendin yap projesini uygulamak için yapmanız gerekenleri sıralayalım:

  • Tuvali hobi boyası, guaj boya ya da yağlı boyayla ev dekorasyonunuza uygun bir renge boyayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise zeminin tek renk olması.
  • Efekt damgasını zeminle kontrast oluşturacak renkteki boyaya batırın. Boyanın fazlalığını boya tavasında aldıktan sonra tuvale gelişigüzel uygulayın.
  • Dilerseniz sonrasında damgaya farklı bir renk alarak daha dikkat çekici bir tablo oluşturabilirsiniz.

Evinizde modern dekorasyon uyguladıysanız bu baskı tablo fikrini hayata geçirebilirsiniz. Eğer klasik dekorasyon ile dekore ettiğiniz bir eviniz varsa efekt damgasında simli parlak renkler tercih edebilir ve bu tabloya yaşam alanınızda yer verebilirsiniz.

Kendin Yap Tablo Önerileri

Yaprak Baskı ile Tablo Yapımı

Ev dekorasyonu yaparken doğanın yansımalarından bol bol yararlanıyoruz. Zaten dekorasyon trendleri de yaşam alanlarımızda doğadan detaylara yer vermemizi söylüyor. İşte, tam da bu doğrultuda bir kendin yap kanvas tablo fikrimiz var!

  • Tuvali, ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz renk paletine uygun bir renkte boyayın.
  • Topladığınız farklı boyutlardaki yaprakların üzerini boyayın ve bu yaprakları dilediğiniz şekilde tuvalin üzerine koyup bastırın. Tıpkı çocukken okulda yaptığımız patates baskı gibi! Hatta dilerseniz yaprakların yanı sıra ağaç dallarından da yararlanabilirsiniz. İşte, bu kadar!

Biliyorsunuz; country dekorasyon doğadan yansımalara yer veren bir stil. Dolayısıyla country stil doğrultusunda dizayn ettiğiniz bir eviniz varsa bu tablo fikrini hayata geçirmenizi öneririz!

Evde Kolay Tablo Yapımı

Stencil Uygulaması ile Tablo Yapımı

Duvar veya zemin dekorasyonu, hatta mobilyalarınız… Stencil şablonlar, dilediğiniz alana yeni bir görünüm kazandırma konusunda size yardımcı olabilir. Dolayısıyla hayal gücünüzü kullanarak stencil şablonlar sayesinde şık dekoratif tablolar yapmamak için bir neden yok!

  • Evinize hoş bir hava katacak bu fikri hayata geçirmek için tuvali boyamanıza gerek yok. Fakat bu öneriyi yapmak için üç ya da dört farklı renkte boyaya sahip olmanız gerektiğinin altını çizelim.
  • Temiz bir diş fırçasını hobi boyasına batırın, fazla boyayı aldıktan sonra diğer elinizle fırçaya vurarak boyanın sıçramasını sağlayın.
  • Ardından fırçaya sırayla başka renk boyalar alıp aynı uygulamayı yapın. Sadece bir rengi kullanmayın ve seçtiğiniz rengi, şablondaki deseni boyamak için ayırın.
  • Boya kuruduktan sonra şablonu tuvalin üzerine koyun ve içini boyayın.

Bu kendin yap kolay tablo fikri, özellikle hayvan ve bitki şablonları ile çok hoş duruyor! Bu desenler ile uygulama yaptığınız tabloya, modern ve country stili uyguladığınız yaşam alanınızda yer verebilirsiniz. Hayvan, yıldız, bulut gibi şablonları kullandığınız tablolar çocuğunuzun odasında da çok hoş durur; bizden söylemesi!

Diy Tablo

Mantar Pano ve LED Yılbaşı Işığı ile Tablo Yapımı

Eğer “Geri dönüşüm yapabileceğim bir tablo dekorasyon fikrine ihtiyacım var.” diyorsanız bu önerimiz tam size göre! Şimdi, yılbaşında kullandığınız dekoratif aydınlatma ürünü ve evinizde bulunan ama kullanmadığınız mantar pano ile tablo nasıl yapılır anlatalım.

  • Raptiyeleri dilediğiniz renkte boyayın ve raptiyeler kuruduktan sonra onlar yardımıyla mantar panoda dilediğiniz kelimeyi yazın. Çocuğunuzun adı da olabilir sizi motive edecek bir kelime de…
  • Ardından ince LED yılbaşı aydınlatmasını raptiyelerin çevresine sarın ve tabloyu duvara, masaya ya da dresuar üzerine konumlandırın!

Bu tablo önerisine özellikle çalışma odasında ya da genç odasında yer vermenizi öneririz.

Diy Tablo Nasıl Yapılır

Evde kendin yap tablo fikirlerini gerçekleştirmenizi sağlayacak hobi boyaları için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın!

*Görseller temsilidir.