Çatı Katı Dekorasyonu Önerileri

Çatı Katı Dekoru

Son dönemde açık alanda zaman geçirmeye imkân veren evlere talep arttı. Bu nedenle balkonlu ve bahçeli evlerin yanı sıra teraslı daireler de revaçta. Teraslı yaşam alanlarının çatı katında olması ise “Çatı katı nasıl dekore edilir?” sorusunun cevabını aramanıza neden olabilir. O halde çatı katı için dekorasyon önerilerine göz atalım.

Çatı Katı Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Pek çok çatı katı dairesinin tavanı, diğer evlere göre alçak oluyor. Bu durum ise evin dar, küçük, hatta sıkıcı görünmesine neden olabiliyor. İster oturma odası, ister yatak odası, ister çalışma odası dekorasyonu yapın; bu etkiden kurtulmak için açık renkleri tercih etmek şart!

Hem duvarlarda hem de mobilyalarınızda tercih edeceğiniz açık renkleri, dekoratif objelerde kullanacağınız koyu renklerle kombinleyip alanı daha hareketli kılabilirsiniz. Tabii bu noktada doğru renk paleti seçiminin oldukça önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Dilerseniz “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazımızda yer alan önerilerle şık bir yaşam alanı kurgulamak için önemli detayları öğrenebilirsiniz.

Çatı Katı Nasıl Dekore Edilir

Görsel Kaynak

Evet, alanı olduğundan geniş göstermek için açık renkler tercih etmek önemli. Peki ya açık renk kullanımının dışında hangi uygulamaları hayata geçirerek çatı katı daireleri daha geniş gösterebilirsiniz?

Eğer çatı katı evleri geniş gösterecek dekorasyon önerisine ihtiyacınız varsa yapmanız gerekenlerden biri kesinlikle duvarda ve zeminde aynı tonları tercih etmek. Bu sayede alanın bölündüğü algısı kırılabilir ve odalar daha geniş görünebilir.

Çatı Katı Dekorasyon Fikirleri

Görsel Kaynak

Çatı katı dekorasyon örnekleri hakkında küçük bir araştırma yaptıysanız dikkatinizi çekmiştir: Özellikle eski binalarda ahşap malzeme, çatı katlarında sıklıkla kullanılan bir detay. Eğer sizin de yaşayacağınız evde ahşap detaylar varsa atmosferi daha samimi kılmak için hasır veya siyah metal detaylara sahip ürünler tercih edebilirsiniz. Ayrıca çatı dekorasyonunda hamaklara ve salıncaklara yer vermek de popüler dekorasyon fikirleri arasında!

Çatı Katı Dekorasyonu Örnekleri

Görsel Kaynak

Duvar dekorasyonunda duvar kâğıtlarına yer vermek isterseniz bu durumda yine açık renkli ve mümkünse küçük desenli seçenekleri değerlendirmenizi öneririz. Tüm duvarları kâğıtla kaplamak yerine sadece bir duvara kâğıt uygulayarak da alanı renklendirmeniz mümkün.

Çatı Katı Dekoru

Görsel Kaynak

Pek çok şirketin uzaktan çalışma modeline geçmesiyle evdeki çalışma alanlarının daha fazla önem kazandığının farkındayız. Çatı katındaki çalışma alanınızı dekore ederken en çok dikkat etmeniz gereken şey ise hiç kuşkusuz ışık! Çalışma masanızı, ışığı maksimum derecede alan uygun bir noktaya konumlandırabilirsiniz. Eğer yeterince alanınız yoksa da duvara monte edeceğiniz raflar ya da tercih edebileceğiniz çekmeceli çalışma masaları, depolama alanı sunma konusunda size yardımcı olabilir. Bu arada çalışma alanınızı oluşturmadan önce “Home Ofis Nedir? Rahat ve Verimli Çalışma Ortamı İçin Öneriler” yazımızı da okumanızı öneririz.

Çatı Katı Dekorasyon Önerileri

Görsel Kaynak

Bazı çatı katı yaşam alanları stüdyo daire olma özelliği taşıyor. Buna ek olarak bazı dubleks dairelerin çatı katları da mimari olarak stüdyo dairelere benzer şekilde inşa ediliyor. Eğer stüdyo daire bir çatı katına sahipseniz ve bu alanı daha efektif bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız separatörlerden ya da kitaplık gibi mobilyalardan yardım alabilirsiniz. Böylece yatak odası, oturma odası gibi alanları son derece şık bir şekilde ayırabilir ve yaşam alanınızı daha kullanışlı kılabilirsiniz.

Çatı Katı Dekorasyonu Fikirleri

Görsel Kaynak

Özellikle küçük yaşam alanlarında, dairenizi daha kullanışlı kılmak için her alanı değerlendirmeniz gerekebilir. Mesela duvarlarınıza zeminden tavana raflar monte ettirebilir ve bu sayede kitaplık ihtiyacınızı yerden tasarruf ederek karşılayabilirsiniz. Ayrıca pencere önünde bir boşluğunuz varsa bu alanı da kitap okuma köşesi olarak dizayn etmek güzel fikir!

Çatı katı dekorasyon fikirlerini paylaştık. Evinizi dekore ederken ihtiyaç duyacağınız ve evinize şıklık katacak tüm ürünleri Koçtaş’ta bulabileceğinizi hatırlatalım.