Şık Bir Kendin Yap Fikri: Doğal Taş ile Tablo Yapımı

Doğal Taş ile Tablo Yapımı

Renk paleti, mobilyalarınızın tasarım ve desenleri, hatta parke rengi seçimi… Yaptığınız tüm seçimler, uygulamak istediğiniz ev dekorasyonuna ve evinizin yapısına uygunsa ama hâlâ bir şeylerin eksik olduğu hissinden kurtulamıyorsanız nedenini biliyor olabiliriz: Dekoratif objeler! Çünkü ev dekorasyonu dediğimiz şey, büyük eşya ve küçük detayların birleşimidir. Yani yaşam alanınızı tasarlarken evinizin dekorasyonuna uyum sağlayabilecek dekoratif objelere yer vermeyi ve evinizi tamamlamayı unutmamalısınız. Peki, hobi boyaları ve toplayacağınız taşlar sayesinde şık tablolar yaratmaya ne dersiniz? Kulağa hoş geliyor, değil mi? O halde, “Taş boyama nasıl yapılır?” gibi önemli soruların cevaplarını ve evinizin dekorasyonuna katkı sağlayacak taş boyama fikirlerini sıralamaya başlayalım. 

Taş Boyama Malzemeleri Nelerdir?

Taş boyama sanatının derinlerine inmeye hazırız! Tabii öncelikle taş boyamak için hangi malzemeler gerekli onu bilmek gerekiyor. Merak etmeyin; bu hobi az malzemeyle yapılabilen ve aynı zamanda oldukça uygun fiyatlı bir hobi.

Pürüzsüz yüzeye sahip taşların yanı sıra taş boyamak için ihtiyacınız olan ana malzeme elbette boya. Taş boyama işleri için kullanabileceğiniz en uygun boya çeşitlerinden biri ise akrilik hobi boyası. Dilerseniz akrilik boya yerine renkli ve özel taş boyaları (taş boyama seti) ile de taşların üzerini boyayabilirsiniz. Eğer hobi boyası kullanmak istiyorsanız farklı kalınlıklardaki boyama fırçaları olmazsa olmaz. Bunların yanı sıra taşların üzerine resmetmek istediklerinizi taslak olarak çizebilmeniz için kurşun kalem kullanmanız da gerekli.

Taş Boyama Tablo

Taş Nasıl Boyanır?

Gerekli malzemelere sahip olduktan sonra gerisi hayal gücünüze kalmış! Çünkü aslında taş boyamanın kâğıda resim çizmekten hiçbir farkı yok! Şimdi, ihtiyacınız olan taş boyama aşamalarını sıralayalım.

  • Pürüzsüz, çizime uygun doku ve büyüklükteki güzel taşlar kirliyse öncelikle silerek ya da yıkarak kirden arındırmalısınız. Eğer taşları yıkadıysanız taşların kurumasını beklemek olmazsa olmaz.
  • Kuruyan taşların üzerine zemin rengini fırçayla uyguladıktan sonra boyanın kurumasını beklemelisiniz.
  • Zemin renginin üzerine kurşun kalem ile taslağı çizdikten sonra hobi boyası ya da taş boyaları ile detayları çizebilir ve renklendirmeleri yapabilirsiniz.
  • Boyama yaparken dikkat etmeniz gereken şey ise alt katmandaki boya kurumadan çizime ve renklendirmeye devam etmemek. Aksi takdirde boya dağılabilir ya da karışabilir ki bu hiç istemediğimiz bir şey!

Taş Nasıl Boyanır

Taşın Üzerine Ne Çizilebilir?

Taşlar sayesinde ev dekorasyonunuza renkli bir dokunuş yapmaya karar verdiyseniz, ama ne çizebileceğiniz konusunda aklınızda soru işaretleri varsa hemen size yardımcı olalım: Taşların üzerine dilediğiniz her şeyi çizebilirsiniz. Örneğin dilerseniz taşları geometrik bir şekilde boyayabilir, taşların üzerine hayvan figürleri resmedebilir ya da manzaralar çizip taş tablo modellerini boyayabilirsiniz.

Bu noktada “Benim çizim yeteneğim yok. Yine de topladığım taşları boyayabilir miyim?” diye soruyorsanız cevabımız yine “Evet” olacak! Herkes taşların üzerine desenler çizip boyayabilir; bundan emin olabilirsiniz. Fakat konu, taş boyama tablo olduğunda bunun için çizim yeteneğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Yine de pes etmeyin; çünkü internetten ulaşabileceğiniz taş boyama örnekleri, adım adım nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini size videolarla anlatabilir! 

Taş Boyama Sanatı

Boyadığınız Dekoratif Taşları Nasıl Sergileyebilirsiniz: Doğal Taş ile Tablo Fikirleri

Taşları boyadınız, onlara bambaşka bir görünüm kazandırdınız ve sıra onları sergileyip ev dekorasyonunuza katkı sağlamaya geldi. Doğal taşlar ile evinizi süslemek için değerlendirmenizi önerdiğimiz birkaç fikir var!

  • Çerçevelerinizi süsleyin.

Anılarınızın somut hali olan fotoğraflarınızı şık bir biçimde sergilemenize yardımcı olan çerçeveleri biraz daha renklendirmeye ne dersiniz? Çerçevelerin kenarlarına, sıcak silikon ile boyadığınız taşları yapıştırabilirsiniz. Bu fikir, üzerine geometrik çizimler yapılan ya da her biri farklı renge boyanan küçük taşlarla daha hoş durabilir. Taşları boyayarak yaptığınız tablolar için daha güzel fikirlerimiz var!

  • Boyadığınız taşlara çerçeveler içerisinde yer verin.

Taşların üzerine hayvan, doğa figürlerini resmettiniz ya da manzaralar çizdiniz. Büyük boyutlu bu taşları evinizde hoş bir şekilde sergileyebilmeniz için yararlanmanız gereken ürün yine çerçeveler! Ama bu sefer çerçevelerin etrafını değil, içini kullanacaksınız. Çerçevenin camını çıkarıp taşları kartona sıcak silikonla yapıştırabilir ve dilerseniz duvarınızda, dilerseniz de konsolun üzerinde yer verebilirsiniz.

  • Taşlara küçük saksıların içerisinde yer verin.

Küçük kaktüs ve sukulent saksılarını farklı bir amaçla kullanmak ister misiniz? Siz de bizim gibi ev dekorasyonunda farklılığın güzel olabileceğini düşünüyorsanız bu fikri uygulayabilirsiniz. Küçük saksıların içerisinde küçük çakıl taşları yerleştirebilir ve bu taşların üzerine, görünür bir biçimde boyadığınız taşları yerleştirebilirsiniz. Bu arada hem çakıl taşlarını hem de saksıyı hobi boyaları ile renklendirerek daha hareketli bir dekoratif obje oluşturabilirsiniz.

Evinizi tasarruflu bir şekilde dekore etmenizi sağlarken güzel zaman geçirmenize yardımcı olacak hobi boyaları Koçtaş’ta! Hobi boyaları hakkında daha detaylı bilgi almak için ise “Siz Güzel Zaman Geçirin, Eviniz Renklensin: Hobi Boyaları” başlıklı yazımızı okumanızı öneririz!