Zemin Şıklığı: 2023 Yılı Parke Renkleri

2023 Parke Renkleri

Parke Nasıl Döşenir ve Nasıl Sökülür?

Mobilyalar, perdeler, dekoratif objeler, halılar… Şık bir ev dekorasyonu, aslında farklı kategorilerden seçtiğiniz ürünlerin biraz da ilhamla harmanlanıp birbirleriyle uyumlu şekilde bir araya gelmesiyle oluşuyor. Ev dekorasyonu denildiğinde akıllara gelen ilk ürünlerden biri olmasalar da parkelerin de yaşam alanınızın dekorasyonuna çok önemli katkı sağlayan ürünler arasında yer aldığını unutmamak gerekiyor. Çünkü aslında eviniz ne kadar şık ve düzenli olursa olsun, eski zeminler ulaşmak istediğiniz etkiden uzaklaşmanıza neden olabiliyor.
Eğer siz de bu doğrultuda ev dekorasyonuna yön vermek isteyenlerden ve trendleri takip edenlerdenseniz doğru yerdesiz! Çünkü bu yazımızda 2023 yılı trend parke renklerini anlatıyoruz!

Yaratmak İstediğiniz Etki Önemli: Parke Rengi Seçimi

En çok satılan parke renklerini merak ediyor ve en güzel parke renkleri arasından seçim yapmak istiyor olabilirsiniz. Fakat doğru rengi seçmek bundan çok daha fazlasını ifade ediyor. Örneğin açık renk parke seçenekleri, alanı olduğundan büyük gösterebiliyorken koyu renk parke alternatifleri ise alanın daha küçük görünmesine sebep olabiliyor.
Bunun yanı sıra parke renklerini değerlendirip yapacağınız seçim, psikolojik olarak farklı etkilere sebep olabiliyor. Evet, bunlar önemli hususlar; fakat seçtiğiniz parke alanda farklı yansımaları ön plana çıkarabilir. Peki, parke döşeme renkleri hangi algıyı oluşturuyor?

  • Gri parke renkleri, alanı ilgi çekici ve havalı bir görünüme bürüyebiliyor.
  • Krem rengi parkeler, sarı alt tona sahip oldukları için alanda mutluluk verici bir etki oluşturabiliyor.
  • Kahverengi tonlarındaki parkeler, alanlarda doğal bir görünümün oluşmasına vesile oluyor. Tabii koyu parke renkleri -tercih edilen renk paleti ile de ilgili olarak- alanda sıkıcı bir etki oluşturabiliyor. Bu sebeple oldukça dikkatli seçim yapmak gerekli.
  • Bej tonlarındaki parkeler samimi bir algı oluşturabiliyor.
  • Beyaz parke renkleri alanı olduğundan çok daha geniş ve ferah gösterme konusunda başarılı.
  • Siyah parkeler, uygulandıkları alana lüks bir görünüm kazandırabiliyor.

Parke renkleri ve isimlerini incelemek ve en yeni parke renklerini keşfetmek için sizi Koçtaş’a davet ediyoruz. Koçtaş parke renkleri ve her bütçeye uygun parke fiyatları arasından size en uygun seçeneği bulacağınızdan şüpheniz olmasın.
Zemin Şıklığı: 2023 Yılı Parke Renkleri
İster gri renk parke modelleri ister kahverengi parke seçenekleri arasından seçim yapıyor olun; açık renk parke modellerinin alanı daha geniş gösterme konusunda daha başarılı olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca “Zeminlerinizi Yenileyin: Parke Rengi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız sayesinde en çok tercih edilen parke renkleri arasında seçim yaparken dikkat etmeniz gereken tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Ek olarak bu yazıda mutfak parke renkleri, suya dayanıklı parke renkleri ve çeşitleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.
Şimdi, sırada parke desenleri ve renklerine daha yakından bakmak var!

Trendlerin İzinden: 2023 Popüler Parke Renk Seçenekleri ve Uygulamaları

Parke modelleri ve isimleri markadan markaya göre değişebilir. Bu sebeple parke renk isimleri konusunda net bir ifade belirtmek doğru olmayabilir. Fakat hiç merak etmeyin; şimdi sıralayacağımız popüler parke renklerini, parke renk kartelasından inceleyip size en uygun tona karar verebilirsiniz. İşte, 2023’te gözde olacak o renkler:

  • Siyah: Koyu renk parke kullananların seveceği renklerden biri olan siyah, alana zarif bir görünüm kazandırabiliyor. Fakat odanız çok küçükse siyah parke çok uygun olmayabilir. Bunun yanında tamamen siyah parkedense desenli ve aralarında ton geçişleri olan koyu renk parke dekorasyonunu değerlendirebilirsiniz.
  • Beyaz: Modern parke renklerinden biri olan beyaz; alanı olduğundan geniş gösterebilir, rahatlatıcı bir etki yaratabilir. Masif ve laminede bulması zor olsa da beyaz tonlarında farklı alternatifleri laminant parke renk seçenekleri arasında bulabilirsiniz. Fakat “Hangi renk parke daha kullanışlı?” sorusunun yanıtı, özellikle kalabalık evler için beyaz renk parke modelleri olmayabilir.
  • Bej: En çok tercih edilen laminant parke renklerinden olan bej, özellikle nötr tonlarda tercih edildiğinde alana sakin bir atmosfer kazandırabiliyor. Parke renkleri beyaz tonlarında olduğu gibi beji seçerken de kalabalık ve çabuk kirlenebilen evleri bir kez daha değerlendirmek gerekiyor.
  • Kırmızı Alt Tonlu Kahverengi: Parke renklerinde koyu alternatifleri değerlendirmek isteyenlerin vazgeçilmezi olan kahverenginde bu yıl, kırmızı alt tonuna sahip olan ve alanda rustik bir etki yaratan tonlar popüler.

Parke Renkleri

Peki, parkeler özelinde 2023 zemin trendleri neler?

  • 2023’te balıksırtı parkeler ön planda olacak. Parkelerin birbirlerine 90 derece açıyla dizildikleri bu çeşitte balıksırtı parke renkleri içinde aradığınız rengi bulmakta zorlanmayacaksınız!
  • Yaşam Alanınız Yenilensin: 2023 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi doğaya vurgu yapan uygulamalar ve vintage yansımalar popüler. Parkelerde ise bu nedenle masif ve doğal görünüm moda. Fakat maliyet nedeniyle lamine parke renkleri arasından seçim yapacaksanız ya da laminant parke renk isimlerini araştırıyorsanız bu durumda doğal görünüme sahip seçeneklere öncelik verebilirsiniz. Parke koyu renk seçeneklerinde kahverengi, açık renk parke çeşitlerinde ise bej tonlarını tercih edebileceğinizi söyleyebiliriz.
  • Eskitme parke renkleri ve desenleri 2023’ün geçmişe vurgu yapan trendlerinden bir diğeri.
  • Eğer trendleri uygulamak sizin için olmazsa olmazlar arasında yer alıyorsa bu durumda farklı renkteki parkeleri aynı alanda kullanmayı düşünebilirsiniz. Renkli laminant parke modelleri arasından seçim yaparken alandaki renk paletine uygun alternatifleri değerlendirdiğinize emin olmalısınız.
  • İster açık renk lamine parke ister koyu ahşap parke renkleri arasında tercih yapacak olun, karo tasarımında kare parkeleri uygulamak da bir diğer 2023 parke modası!

Tabii parkeleri şık halılarla bir araya getirmeyi de unutmamak gerek. Birbirinden şık halı modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!
Parke Seçimi

Bunu Es Geçmeyin: Alana ve İhtiyaca Uygun Parke Seçimi

Seçeceğiniz parke türü, parkeyi uygulayacağınız alana ve ihtiyaçlarınıza da uygun olmalı. İşte, tam da bu nedenle parke renk çeşitleri arasında karar vermeden önce parke çeşitlerini incelemelisiniz.
Parkeleri 3 ana sınıfa ayırmak mümkün. Gelin şimdi, farklı özelliklere sahip olan bu parke türlerine göz atalım.

  • Masif Parke: Tamamen ahşaptan yapılan, zımparalanıp cila yapılarak uzun yıllar ilk günkü parlaklığında kullanılabilen çeşittir. Masif parkelerin fiyatları diğer parkelere kıyasla daha pahalıdır ve bu parkeler yerden ısıtma sistemlerinin kullanıldığı alanlar için uygun olmayabilir. Ayrıca tahta parke renkleri, diğer parke türlerine göre daha sınırlı olabilir.
  • Lamine Parke: Doğal parke türlerinden biri olan lamine parkenin masif parkeden farkı, üç farklı ahşap katmana sahip olması. Çizilme gibi durumlara karşı dayanıklılığı az olan bu parke türünün en büyük avantajlarından biri ise doğal bir görünüme sahip olması. Ayrıca ahşaptan üretildiği için fiyat olarak laminant parkelere oranla daha pahalı olabilir. Lamine parke renk seçenekleri ise masiften daha geniş, laminanttan daha sınırlıdır.
  • Laminant Parke: Ahşap atıklarının kimyasal işlemlerle birleştirilmesi ile oluşturulan laminant parke renkleri ve modelleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Çizilme gibi durumlara karşı dayanıklı olan ve evcil hayvan sahiplerinin sıklıkla tercih ettiği bu parkeler fiyat olarak da oldukça uygun olabilir. Yerden ısıtma sistemlerine uygun olan laminant parkelerin kırılma durumunda ise değiştirilmeleri gerek.

Hangi parke çeşidinin evinizin hangi alanına uygun olduğunu öğrenmek ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek parke türüne karar verebilmek için “Zemin Döşemesinde Doğru Tercih: Evinize En Uygun Parke Çeşidi Hangisi?” yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
2023 Parke Trendleri
Son olarak parke kalınlığı ve parke sınıfının da seçim sırasında kesinlikle incelenmesi gereken kriterlerden olduğunu not düşelim. Yaşam alanları için 8 mm kalınlığındaki parkeler ideal olabilirken iş yerleri için daha kalın alternatifler değerlendirilebilir. Ayrıca evler için 21, 22, 23 sınıf parkeler ideal iken iş yerlerinde 31, 32, 33 numaralı sınıfları tercih edebilirsiniz.
Son olarak parke uygulamasının oldukça zahmetli bir iş olduğunu da hatırlatalım. Eğer döşemeyi siz yapmak istiyorsanız “Parke Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir, Parke Nasıl Döşenir?” yazımızı okuyabilirsiniz. Parke döşemesi için bir ustadan yardım almak isterseniz de Ustabilir sizinle!