İlham Olacak Çalışma Odası Dekorasyonu Örnekleri

Çalışma Odası Dekorasyonu Örnekleri

Çalışma odası genellikle öğrenciler ve evden çalışanların evlerinde olmazsa olmaz bir alan. Fakat koronavirüs döneminde pek çok şirketin evden çalışma modeline geçmesiyle evde oluşturulan çalışma odası/çalışma alanlarının oranı da yükselmeye başladı. Belki yeni bir alan oluşturacağınız için “Çalışma odası nasıl olmalı?” sorusuna cevap arıyorsunuz, belki de çalışma odanızda yapacağınız küçük dokunuşlarla alana farklılık katmak istiyorsunuz; hiç fark etmez! İşte, size ilham verecek çalışma odası dekorasyonu önerileri:

Koçtaş Deko Mobilya

Çalışma alanını oluşturmanızın amacı konforlu ve verimli bir şekilde çalışabilmek. Bunun sırlarından biri ise düzenli bir alan kurgulamak. Çalışma masanızın tam karşısına asabileceğiniz metal ya da mantar panolar sayesinde notlarınızı düzenli bir şekilde alabilir ve çalışma masanıza daha az defter koyabilirsiniz. Bu arada elbette bu panoların alanın dekorasyonuna katkı sağladıklarını da belirtmeden geçmeyelim.

Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Görsel Kaynak

Eğer çalışma odanızda dolap ya da kitaplık koyacak bir alan yoksa raflardan yardım almaya ne dersiniz? Çalışma masasının üst bölümüne konumlandırabileceğiniz raflar, alandan tasarruf etmenize yardımcı olarak size şık bir depolama alanı sunabilirler! Bu arada depolama için saklama kutularından yararlanmak da oldukça mantıklı bir çözüm.

Çalışma Alanı Fikirleri

Görsel Kaynak

Pek çoğumuzun gönlünden bir çalışma odasına sahip olmak gelse de evinizde bu isteğinizi gerçekleştirmek için yeterli alan olmayabilir. Fakat üzülmeyin; salon, balkon gibi alanlarda da verimli çalışma alanları oluşturmak mümkün. İhtiyacınız olan sadece bir çalışma masası ve bir çalışma sandalyesi! Tabii çalışma alanınızı oluşturmayı planladığınız nokta ne kadar sessiz olursa o kadar iyi! Düzen Önemli: Kendin Yap Çalışma Masası Düzenleme Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Küçük Odalarda Çalışma Alanı

Görsel Kaynak

Yatak odanızda çalışma alanı da oluşturmak istiyorsunuz, fakat yeriniz oldukça dar! Hiç merak etmeyin; ihtiyacınız olan alanı oluşturmak için çözüm bol! Mesela tek katlı olan ve alt kısmına çalışma masası koyulabilen ranza yatakları değerlendirmeye ne dersiniz?

 

Çalışma Alanı Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Çalışma masası konumlandırabileceğiniz alan yoksa çare, duvara monte edilen ve açılıp kapanabilen mobilyalar! Elbette çalışma masasını, dikkatinizi dağıtmayacak, izole bir yere konumlandırmak şart.

Çalışma Alanı Dekorasyon Fikirleri

Alanı renklendirmek istiyor olabilirsiniz, fakat söz konusu çalışma alanları olduğunda seçtiğiniz ürünlerin sade bir tasarıma sahip olmaları ve hatta tercih ettiğiniz renkler bile önemli. Örneğin koyu renk bir dekorasyonun hüküm sürdüğü alan, sıkıcı bir algı oluşturması nedeniyle veriminizi düşürebilir. Bu nedenle ana renk olarak beyaz, ekru gibi açık renkleri tercih ederek açık mavi boyalara duvarda dikkat çekici uygulamalarla yer vermek güzel fikir!

Daha önce de bahsettiğimiz gibi çalışma alanlarında verim için düzen şart! Alanı daha düzenli ve konforlu hale getirmenizi sağlayacak kendin yap fikirleri ise bu konuda size yardım etmeye hazır! 

Çalışma alanı dekorasyon önerilerini sizinle paylaştık. Eğer çalışma odası dekorasyon fikirleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız “Home Ofis Nedir? Rahat ve Verimli Çalışma Ortamı İçin Öneriler” yazımıza göz atabilirsiniz. Bu arada hatırlatmadan geçmeyelim: Hayalinizdeki çalışma alanını oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm mobilyalar Koçtaş’ta sizi bekliyor!