Ofisler İçin Duvar Dekorasyonu Önerileri

Ofis İçin Duvar Dekorasyonu Önerileri

Ofiste çalışılan alanın dekorasyonu; hem çalışanların güzel bir ofiste çalışıyor olmalarının sağladığı motivasyon hem de renkler, kullanılan ofis mobilyaları gibi unsurlar doğrultusunda verimli çalışmayı doğrudan etkiliyor. Peki, ofisinizi daha dikkat çekici, şık ve samimi kılmak için duvar dekorasyonu uygulamaları yapmaya ne dersiniz? İşte, ofis duvar dekorasyonu örnekleri:

Ofis Tasarımında Beton Duvar

Ofis tasarımında beton görünümlü duvarlar son yıllarda oldukça popüler. Dilerseniz bu görünüme duvar boyası ve efekt ruloları ile ulaşabilir dilerseniz de beton görünümlü duvar kâğıtlarından yararlanabilirsiniz. Tabii beton görünümünün yoğun bir şekilde kullanılması soğuk bir atmosfer yaratabilir. Bunu engellemek için birkaç duvarda bu uygulamayı yapmak ve büyük bitkilerden, ahşap detaylardan yararlanmak faydalı olabilir.

ofislerde Ahşap Kullanımı

Ahşabın samimi, sıcak bir ortam yarattığı hepimizin bildiği bir gerçek. İşte, tam da bu nedenle ahşap kullanımı ofisler için çok uygun. Söz konusu çalışma alanlarında duvar dekorasyonu olduğunda ise yine son dönemlerin gözde uygulamalarından olan duvarları parke ile kaplama fikrini değerlendirebilirsiniz. Ofis masa arkası duvar dekorasyonu için parke kaplamadan yararlanmak, alanın güzel bir enerjiye bürünmesini sağlayacaktır. 

Ofislerde Ortak Alan

Ortak alanlarda buluşup beyin fırtınası yapan bir ekibiniz varsa ya da süreçleri değerlendirdiğiniz toplantılarınız eksik olmuyorsa size önerimiz, ofisinizde kesinlikle bir tahtaya yer vermeniz olur. Kullanım alışkanlıklarınız ve ofis dekorasyonu stiline uygun olacak şekilde siyah ya da beyaz tahta tercih edebilirsiniz.

Dilerseniz duvarı parke ile kaplama fikrini ve tahtayı aynı duvarda değerlendirebilir; tahta üzerinde spot ışık kullanarak alanı daha dikkat çekici, kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Ofislerde Bitki

Bitkilerin sunduğu o huzurlu atmosfere ofisinizde de yer vermek çok güzel fikir! Mesela ofis duvarlarını ve zeminlerini büyük salon bitkileri ve sarmaşıklarla süsleyebilirsiniz. Buna ek olarak yapay çim paravanlar da ofisinizin dekorasyonunda keyifli bir etki yaratabilir.

Ofis Duvar Kağıdı

Görsel Kaynak

Çalışma ortamlarında tablo kullanımı oldukça yaygın. Siz de tablolara yer vererek ofis duvarlarınızı renklendirebilirsiniz. Fakat daha sıra dışı bir uygulama yapmak istiyorsanız fotoğrafı duvar kâğıdı şeklinde bastırıp örnekteki gibi bir duvarınıza uygulayabilirsiniz.

Motive Edici Duvar Kağıdı

Görsel Kaynak

Ferah bir ortam oluşturmak için açık tonlarda ofis duvar renkleri ile kurgulanmış bir dekorasyon öneriliyor. Fakat bu, ofis duvar tasarımları konusunda durağan bir çizgide ilerleyeceğiniz anlamına gelmiyor. Mesela görseldeki gibi motive edici kelimelerin, cümlelerin bulunduğu bir duvarda sarı, turuncu, mor gibi yaratıcılığa olumlu etkisi bulunan renklere yer verebilir ve hareketli bir alan yaratabilirsiniz. 

Açık Tonlarda Ofis Duvarı

Görsel Kaynak

Ofis dekorasyonu fikirlerini hayata geçirirken şirketinizin gelişimini de açık ve şık bir şekilde gözler önüne serebilirsiniz. Örneğin görseldeki gibi bir zaman akışı ve şirketinizin belirtilen tarihlerde yaptıkları bizce en şık ofis tasarımı örneklerinden!

Modern Ofis Tasarımları

Görsel Kaynak

Modern ofis tasarımlarından yanaysanız ve bunun yanı sıra şirketinizin ne kadar eğlenceli olduğunu duvarlarınızda göstermek istiyorsanız size önerimiz kesinlikle duvarlarda graffitiye yer vermeniz olur. Bir graffiti sanatçısı ile iş birliği yaparak ofis duvarlarınızı sıra dışı hale getirebilirsiniz. Home Ofis Nedir? Rahat ve Verimli Çalışma Ortamı İçin Öneriler yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer benzer bir fikri hayata geçirmek isterseniz ofisler için mükemmel alternatifler olan 3 boyutlu duvar kâğıtlarını da değerlendirebilirsiniz.

Ofis duvar dekorasyonu fikirlerini sizinle paylaştık. Artık kolları sıvama zamanı!

Çalışanlarınızın severek geldiği bir ofis kurgulamak tabii ki çok önemli. Fakat bu noktada çalışma alanlarının doğru bir şekilde oluşturulması da ihmal edilmemeli. Bu konuda hem işverenlere hem de çalışanlara görev düşüyor. Dilerseniz Verimli Bir Çalışma Alanı Oluşturmak İçin 5 İpucu yazımızı okuyarak etkili bir çalışma ortamı oluşturma aşamasında mobilya seçiminden renk tercihine, hatta düzeni sağlayacak püf noktalara kadar pek çok öneriye ulaşabilirsiniz.

Ofisinizi dekore ederken ihtiyaç duyacağınız çalışma masası modelleri, çalışma sandalyeleri ve daha fazlası ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!